Verken de lijst met Serafina boeken en de beste volgorde om ze te lezen

Robert Beatty heeft een aantal boeken over Serafina – half meisje, half kat – geschreven en ze zijn geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

De top 4 met de Nederlandstalige Serafina boeken op volgorde

Serafina en het versplinterde hart

Serafina is half meisje en half kat. Als een tovenaar ervoor zorgt dat er allerlei natuurverschijnselen slecht uitpakken, proberen Serafina en haar beste vriend de tovenaar te stoppen. Lukt het de twee om het kwaad te overmeesteren? Of krijgt de tovenaar zijn zin en is het landgoed nu voor altijd in zijn macht?

Serafina en de kronkelstaf

In de tweede titel op deze lijst met Serafina boeken op volgorde weet Serafina even niet meer zo goed wat ze moet doen. Hoort ze als meisje in een huis met haar familie, of hoort ze als kat vrij rond te lopen in het bos? Ze heeft niet lang de tijd om hierover na te denken, want als ze een koets zonder koetsier ontdekt, begint de ellende pas echt. Serafina moet het bos en het landgoed in veiligheid brengen.

Serafina en de zeven sterren

Het mooie aan de boeken over Serafina is, dat ze niet altijd zeker is van zichzelf. Dat maakt de boeken een mooi voorbeeld voor opgroeiende kinderen die soms ook met zichzelf worstelen. In dit deel ziet Serafina dat er iets vreemd gebeurt dat ze nader wil onderzoeken.

Serafina en de zwarte mantel

Het laatste item in deze review met Serafina boeken op volgorde gaat over een man met een zwarte mantel die ervoor lijkt te zorgen dat kinderen spontaan kwijt zijn. Is het landgoed ooit weer veilig? En kan ze zelf iets doen zonder haar grote geheim te verklappen dat ze half meisje en half kat is?

Afsluiting

Dat de kinderboeken over Serafina in 15 talen uitgebracht zijn, vinden wij niet vreemd. Elk verhaal is uniek en aan fantasie is er zeker geen gebrek.