Lees hier over de volgorde van alle Dune boeken

Als je de serie boeken van Frank Herbert nog niet kent, maar wel een liefhebber bent van andere science fiction verhalen, dan zijn de Dune boeken een echte aanrader.

De top 6 van auteur Frank Herbert met alle Dune boeken op volgorde

Dune

Het eerste boek in de lijst met Dune boeken op volgorde is ‘Dune’. Het verhaal start in de woestijn van Arrakis, waar een speciaal kruid gevonden kan worden dat speciale krachten heeft. Je kunt door het zeldzame kruid te gebruiken langer leven of naar andere planeten reizen. Maar wie is de baas van Arrakis en hoe gaat het verhaal verder als de macht naar een ander gaat?

Messiah

Paul Atreides heeft de meeste macht van allemaal, maar door zijn acties is er kwaad bloed in zijn politieke partijen. Is Paul op tijd op de hoogte van de samenzwering tegen hem in zijn eigen kringen? En kan hij Chani en hun ongeboren kind nog in veiligheid brengen?

Children of Dune

Het derde boek in deze lijst met Dune boeken op volgorde is ‘Children of Dune’. Arrakis stond bekend om twee zaken: het zeldzame kruid en de gigantische aardwormen. Doordat Arrakis verandert, verdwijnen de aardwormen en dat heeft verstrekkende gevolgen voor het leven in dit gebied. Het is aan de kinderen van Paul Atreides – Leto en Ghanima – om oplossingen te vinden.

God Emperor of Dune

Om de mensheid te redden is Leto Atreides veranderd in een aardworm. Als gevolg hiervan is niet alleen zijn fysieke staat, maar ook zijn morele kompas aangetast. De rebel Siona komt in opstand tegen Leto’s aanpak, maar zij weet niet wat hij weet en wat dat voor haar toekomst betekent.

Heretics of Dune

De cirkel is rond als de woestijn van vruchtbare grond weer terug in woestijn is veranderd. Het heeft echter ook als gevolg dat bepaalde groeperingen weer terugkeren en Sheeana hoort bij een van de mensen die de woestijn weer betreden.

Chapterhouse Dune

In het laatste boek in dit artikel met alle Dune boeken op volgorde is Dune totaal vernietigd als planeet en daarom gaat men op zoek naar een nieuwe planeet. Dit wordt Chapterhouse, maar dat kan alleen zo’n zelfde fijne plek als het oude Dune worden als de aardwormen op een of andere manier mee naar de nieuwe planeet kunnen worden getransporteerd.

Afsluiting

De Dune boeken van Frank Herbert spreken tot de verbeelding van science fiction liefhebbers. Wat vind jij van de serie van zes Dune boeken?