Welkom bij onze stripboeken top 10. Wat zijn de beste en meest populaire strip-series? Je vindt in deze lijst de beste strips voor kinderen, volwassenen, de beste Belgische strips en de bestverkochte stripreeksen ter wereld. Lees verder…

Snel overzicht: Deze stripboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste educatieve keuzeHet leuke weetjes stripboek: Tommy en het hondje Mottenbal nemen kinderen op een speelse manier mee door fascinerende onderwerpen. We zijn bijzonder gecharmeerd van hoe dit boek op een vrolijke en humoristische wijze kennis overbrengt over het menselijk lichaam, het heelal en dinosaurussen. Dit stripboek is perfect voor nieuwsgierige kinderen die willen weten hoe de wereld in elkaar zit. >> Check laagste prijs
Beste klassieke avontuurAsterix 38: De dochter van de veldheer: Dit deel van de befaamde Asterix-serie neemt lezers mee naar het geliefde Gallische dorpje dat standhoudt tegen de Romeinse invasie. We waarderen vooral hoe het verhaal de tijdloze charme van Asterix en Obelix behoudt en fans blijft boeien. >> Check laagste prijs
Beste historische stripOorlogsverhalen: We vinden het belangrijk dat stripboeken niet alleen entertainen, maar ook informeren. Eric Heuvel slaagt erin om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op een toegankelijke manier te presenteren voor een breed publiek. Het feit dat dit in opdracht is gemaakt door de Anne Frank Stichting en het Indisch Herinneringscentrum benadrukt het belang en de kwaliteit van deze strips. >> Check laagste prijs

De top 10 beste stripboeken

Strips en graphic novels zijn zeer populair. Naast strips die uitsluitend op kinderen gericht zijn bestaan er ook tal van stripverhalen die voor alle leeftijden interessant zijn en graphic novels die voor een volwassen doelgroep zijn gemaakt. In deze lijst van de 10 beste stripboeken vind je veelal recent uitgegeven strips voor alle doelgroepen. Niet alleen stripboeken die puur voor entertainment zijn gemaakt krijgen een plaats, ook educatieve stripboeken krijgen een eervolle vermelding in onze top 10.

1 Het leuke weetjes stripboek

Tommy en het hondje Mottenbal nemen kinderen mee in dit zeer goed geslaagde weetjesboek waarmee zij op een vrolijke en humoristische wijze kennis vergaren over allerlei onderwerpen zoals het menselijk lichaam, het heelal en dinosaurussen. Het leuke weetjes stripboek is een leuk boek voor kinderen die nieuwsgierig zijn hoe de wereld in elkaar steekt.

2 Asterix 38: De dochter van de veldheer

Dit laatste deel van Asterix is zeer goed ontvangen door de fans. Het typische Asterix en Obelix verhaal neemt de lezer mee naar het leven in het kleine Gallische dorpje dat als enige weerstand kan bieden tegen de Romeinse overheerser.

3 Oorlogsverhalen

Niet alle stripboeken draaien om humor: strips kunnen ook ingezet worden om kinderen mee te nemen in de geschiedenis van ons land. Dat bewijst Eric Heuvel met de driedelige stripserie Oorlogsverhalen die hij in opdracht van de Anne Frank Stichting en het Indisch Herinneringscentrum maakte. De strips behandelen de Tweede Wereldoorlog op een toegankelijke wijze voor een groot publiek.

4 Suske en Wiske: De preutse prinses

Een Thais masker brengt onze striphelden in een avontuur waarbij een oude koning zijn troonopvolger zoekt. De broer van de aangewezen troonopvolger stelt alles in het werk om de kroonprins te dwarsbomen. De teletijdmachine brengt Suske en Wiske terug in de tijd om de vermiste kroonprins en zijn verloofde op te speuren. De preutse prinses is een typisch Suske en Wiske verhaal dat de liefhebber niet teleur zal stellen.

5 De Kiekeboes 155: In troebel water

De Vlaamse stripreeks De Kiekeboes – voorheen Kiekeboe genaamd – is nog steeds uitermate populair bij onze zuiderburen. De 155e uitgave van De Kiekeboes neemt de lezer mee op avontuur in San Rancun. Een aanrader voor eenieder die zich wil vermaken met de absurde humor van de familie Kiekeboe.

6 De Buurtpolitie 9: De gijzeling

De Buurtpolitie is een zogenaamde vedettestrip die gebaseerd is op de gelijknamige Vlaamse televisieserie. In deel 9 gaat de Buurtpolitie op jacht naar de dief van het schilderij De Gijzeling. Wanneer de commissaris onbereikbaar blijkt wordt voor zijn betrokkenheid gevreesd.

7 F.C. De Kampioenen 107: Supermarkske en de zeven dwergen

In deze uitgave van F.C. De Kampioenen wordt het klassieke sprookje Sneeuwwitje verteld aan de hand van zeven bewoners van de planeet Xaverius die tijdelijk op aarde zijn. Zij brengen tijdens hun vakantie een bezoek aan de Kampioenen. Supermarkske en de zeven dwergen is een vermakelijk stripverhaal vol Vlaamse humor.

8 De Rode Ridder 266: Gedoemd

Johan en Allis nemen vier gestrande reizigers onder hun hoede. Door de nodige geheimen van het viertal blijkt dit geen verstandige keuze. Gedoemd is een spannend stripverhaal zoals we van De Rode Ridder gewend zijn.

9 Nachtwacht 4: De hellehond

Wanneer de vampier Igor Schemermeer bezoekt, blijkt de president plotseling verdwenen. Een zoektocht van de Nachtwacht leidt tot een confrontatie met de hellehond Triofuria. De hellehond is wederom een spannend verhaal uit de Nachtwacht-reeks.

10 De Kronieken van Amoras 6: De underdog

De Kronieken van Amoras is een reeks verhalen die zich afspelen in een duistere weergave van het universum van Suske en Wiske. In deze uitgave bewandelen Suske en Wiske gevaarlijke paden om uit de geldzorgen te raken. De underdog is een boeiend verhaal vanuit een origineel perspectief.