Wat zijn de beste psychologische thrillerboeken? Bij dit genre wordt vooral het psychologische aspect van de thriller belicht. Er wordt een sterke karakterschets van de hoofdpersoon en anderen neergezet. Hieronder volgen de beste psychologische thrillers.

Snel overzicht: Deze psychologische thrillerboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste karakterontwikkelingWie niet weg is – M.J. Arlidge: Helen Grace, een van Southamptons beste rechercheurs, bevindt zich nu in de gevangenis tussen de moordenaars die ze zelf opjaagde. Terwijl ze in de gevangenis probeert te overleven, wordt een verminkt lichaam in de cel naast haar gevonden. Helen moet nu de moordenaar vinden voordat hij haar vindt. We vonden dit een zeer spannend verhaal! >> Check laagste prijs
Meest meeslepende verhaallijnDe stalker in de nacht – Robert Brynda: Op hete zomernachten wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen voor twee gruwelijke moorden. Ze probeert de verbanden tussen de slachtoffers te vinden en ontdekt dat de dader zijn slachtoffers stalkt voordat hij meedogenloos toeslaat. Het onderzoek onthult donkere geheimen en dat vonden we zeer gaaf. >> Check laagste prijs
Beste serie (Begin wel bij deel 1)Het vijfde meisje – J.D. Barker: Na vier maanden sinds het redden van Emory, laat detective Sam Porter Anson Bishop ontsnappen. Hoewel van de zaak gehaald, kan Porter het niet laten als een tienerlichaam wordt gevonden. De verdenkingen gaan uit naar Bishop, en Porter ontdekt angstaanjagende geheimen over de moordenaar en zijn moeder. >> Check laagste prijs

De beste psychologische thrillers: het overzicht

Laten we kijken wat de beste psychologische trillers zijn om de komende tijd te lezen.

1. Wie niet weg is – M.J. Arlidge

Als een van Southamptons beste rechercheurs is Helen Grace in de gevangenis terecht gekomen. Ze zit daar nu tussen moordenaars waar ze zelf op heeft gejaagd. Ze is er van overtuigd dat ze in de rechtbank haar onschuld kan bewijzen. Tot die tijd moet ze in de gevangenis zien te overleven.

Maar dan gebeurt er iets dat haar leven nog meer op zijn kop zet. Er wordt in de cel naast haar een lichaam gevonden. Geheel verminkt. Helen vreest voor haar leven. De moordenaar die zelfs in de gevangenis nog actief is, moet zij te pakken zien te krijgen. Voordat de moordenaar haar vindt…

2. De stalker in de nacht – Robert Brynda

Het is een hete, broeierige zomernacht wanneer Erika Foster wordt opgeroepen. Ze is inspecteur bij de politie. Thuis in zijn bed is een dokter gestikt. Zijn polsen vastgemaakt aan bed. Een paar dagen later is het weer raak. Een tweede slachtoffer wordt in precies dezelfde omstandigheden gevonden.

Foster onderzoekt wat de link tussen beide slachtoffers kan zijn. En waarom er zo weinig bekend is over hun verleden. De dader blijkt heel berekenend te werk te gaan. Lang voordat hij ze een gruwelijke dood laat sterven, stalkt hij zijn prooi. Totdat hij genadeloos toeslaat.

3. Het vijfde meisje – J.D. Barker

Emory was er niet meer geweest zonder detective Sam Porter. Vier maanden geleden is het alweer dat Sam haar leven redde. Hierbij liet hij echter wel Anson Bishop ontsnappen. De publieke opinie, maar ook het beeld van de politie op zijn handelen, is dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Daarom wordt Porter van de zaak gehaald. Hij mag zich er niet meer mee bezighouden.

Maar dan wordt het lichaam van Ella Reynolds gevonden in een bevroren meer. Bij de vondst van deze tiener verdenkt de politie meteen Bishop: is dit zijn nieuwste slachtoffer?

Porter kan de zaak niet loslaten en duikt verder in het verleden van Bishop. Er ontvouwen zich steeds meer geheimen. Niet alleen de moordenaar blijkt angstaanjagend, maar ook zijn moeder.

4. Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

IJselijk. Zo ziet ze eruit. Met haar ogen wijd open gesperd kijkt de ze de mensen die haar gevonden hebben aan. Haar lippen staan op een manier alsof ze nog iets had willen zeggen. Zo ligt ze daar, dat ongelukkig hoopje mens. Bevroren in het ijs.

Nadat haar lichaam is gevonden, wordt Erika Foster als inspecteur op de zaak gezet. Zij zal het moordonderzoek gaan leiden. Ondanks dat het leven van het slachtoffer perfect leek -beeldschoon, rijk en jong- gaan er veel geheimen schuil achter haar.

Erika vraag zich af of deze geheimen het meisje fataal zijn geworden. Wanneer ze dichter bij de waarheid komt, lijkt de aandacht van de moordenaar zich naar Erika zelf te verschuiven. Ze zal er alles aan moeten doen om de moordenaar te slim af te zijn.

5. Schaduw van de nacht – Tess Gerritsen

Omdat ze wil ontsnappen aan haar verleden, vertrekt Ava Collete uit Boston. Ze neemt haar intrek in Brodie’s Watch. Dit is een oud huis in een afgelegen kustdorpje genaamd Maine. Ze voelt zich er meteen thuis, ook al weet ze dat er verhalen zijn over de geest van Brodie die in het huis rond zou spoken. Maar dan hoort ze vreemde geluiden.

Na haar aandringen vertellen een paar dorpelingen haar uiteindelijk welk geheim er schuil gaat in het huis. Elke vrouw die het huis ooit bewoond heeft, is hier niet meer levend vandaan gekomen. Is het Brodie’s geest die hiervoor zorgt of is er een moordenaar in het dorp? Een ding is zeker: het gevaar komt steeds dichter in Ava’s buurt.

6. Schoon goud – Karin Slaughter

Will Trent probeert een twintig jaar oude moord op te lossen in Fort Knox. Jack Reacher verdenkt hij van deze moord. Reacher zelf is ook in Fort Knox aanwezig, om een crimineel verbond in het Amerikaanse leger te ontmantelen.

Als hij daar opeens Will Trent tegen komt, dan zit er voor de twee niets anders op dan samen te werken. Samenwerken tegen een veel grotere samenzwering, die beiden niet hebben voorzien.

7. De jachtpartij – Lucy Foley

Op oudjaarsavond trekken negen vrienden in een villa in de Schotse wildernis. Het is een idyllisch geheel, zo in de Schotse Hooglanden. De ideale plaats om van elkaar gezelschap te genieten en het gehaaste stadse leven achter zich te laten. Met champagne in de hand vertellen ze elkaar bij het haardvuur de mooiste verhalen. Toch is het niet alleen maar gezelligheid.

De leden van de groep blijken grote geheimen voor elkaar te hebben. Met veel opgekropte woede en met een bult aan jaloezie. De spanning in de villa is om te snijden. De volgende dag is een van de gasten dood. Een van de vrienden is de moordenaar, maar wie?

8. Dodelijk dilemma – Stephen King

John Smith raakt als jonge leraar betrokken bij een verschrikkelijk auto ongeluk. Meer dan vier jaar ligt hij in coma. Op het moment dat zijn geliefden de hoop hebben opgegeven, gebeurt het onvoorspelbare. John opent zijn ogen weer.

John merkt dat hij is veranderd. Wanneer hij namelijk iemand aanraakt, kan hij diens toekomst en verleden zien. Ondanks deze gave wil hij hier niet mee bezig zijn. Hij wil een normaal leven leiden. Maar als hij een populaire politicus ontmoet, kan hij met zijn gave een catastrofe voorkomen. Hiervoor zal hij zichzelf moeten opofferen, maar kan hij miljoenen mensen redden. Wat zal hij doen?

9. Wachten op woensdag – Nicci French

Op een dag vindt een klein meisje het lichaam van haar moeder in een voorstad van Londen. Ze is vermoord. Op gruwelijke wijze.

Als de politie onderzoek doet, komt een geheim leven aan het licht. Maar van de moordenaar ontbreekt ieder spoor.

Wanneer later een gepensioneerde journalist dwars door Engeland reist om de ouders van twee vermiste meisjes te interviewen, lijkt er een verband te zijn.

10. Nergens veilig – Karen Rose

Het leven van psychiater Tess Ciccotelli wordt volledig beheerst door angst. Haar patiënten worden namelijk bedreigd door iemand die ze dwingt tot zelfdoding. Daarbij lijkt het alsof Tess de schuld heeft. Omdat Tess een beroepsgeheim heeft, kan ze de waarheid niet vertellen.

Zelfs wanneer rechercheur Aidan Reagan aan haar vraagt om een lijst met potentiële slachtoffers te overhandigen, kan Tess hier niet aan toegeven. Haar beroepsgeheim weegt te zwaar. Het is echter de vraag hoelang Tess dit volhoudt. En tot welke prijs ze dit vol wil houden.