Ontdek de drie Lord Of The Rings boeken op volgorde

De boeken van The Lord of the Rings staan bij velen boven aan het lijstje om eens in de zoveel tijd weer eens opnieuw te lezen. Je wordt bevangen door het sprookjesachtige en het duivelse karakter van de serie boeken. Hieronder lees je alles over The Lord of the Rings trilogie.

  • 29 Juli 1954 (The Fellowship of the Ring)
  • 11 November 1954 (The Two Towers)
  • 20 Oktober 1955 (The Return of the King)

De top 3 met de Nederlandstalige Lord Of The Rings boeken op volgorde

De reisgenoten

Die Ene Ring kan voor veel ellende gaan zorgen als Sauron de Zwarte hem in handen krijgt en dat is precies waarom Frodo de Gouw achter zich moet laten en de Ene Ring moet vinden. De zoektocht verloopt echter niet geheel vlekkeloos, want de Ringgeesten zitten constant achter Frodo en zijn vrienden aan. Hij moet andere paden naar Doemberg volgen dan hij normaal zou doen en dat betekent avontuur na avontuur en gevecht na gevecht.

De twee torens

In het tweede boek binnen de reeks the Lord Of The Rings boeken op volgorde zijn Frodo en zijn vriendengroep niet meer compleet, omdat Pepijn en Merijn ontvoerd zijn. Het lukt ze te vluchten, maar het zal een tijd duren voor ze zich weer bij Frodo zullen voegen. Bij de rivier de Anduin gaat de zoektocht naar de Ene Ring verder. Uiteindelijk komen Frodo en Sam terecht in het hol van Shelob. Zal Frodo het hol nog levend uitkomen?

De terugkeer van de koning

Het laatste boek binnen de trilogie is ‘De terugkeer van de koning’. Frodo blijkt nog te leven en Sam is daar maar wat blij om. Samen reizen ze door naar Mordor en onderweg lukt het ze bij Doemberg te ontsnappen aan het noodlot doordat het leger van de Mensen en het leger van het westen tegen elkaar aan het strijden is. Het einde van het boek is ook het einde van het bestaan van de Ene Ring, want Gollem eindigt met de ring (en de vinger van Frodo) in het vuur. Is Frodo nu eindelijk verlost van het kwaad dat de ring met zich meebracht?

Kortom

Wie de Lord Of The Rings boeken al op volgorde heeft gelezen en daarna ook nog graag beeldmateriaal wil zien, kan een hele voorraad popcorn inslaan, het hele weekend in de agenda blokken en de films achter elkaar kijken.