De top 10: de beste zomerboeken voor aan het strand

De zomer is het seizoen waar we allemaal nooit op kunnen wachten. Zomer betekent namelijk weer langere avonden, langverwachte vakantiedagen en vooral eindelijk tijd om te lezen en te relaxen. Het klinkt gek, maar in de zomer lijkt er gewoon meer tijd te zijn om een ​​boek erbij te pakken. Vooral als je op het strand of bij het zwembad ligt is een goed boek onmisbaar. Daarom is hier een top 10 lijst samengesteld van de beste zomerboeken, gevuld met een groot aantal Nederlandse auteurs. Het maakt niet uit of je liever een thriller leest of een roman, in deze lijst is voor iedereen wat wils te vinden.

Snel overzicht: Deze Zomerboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste mysterieuze thrillerTerug naar de kust door Saskia Noort: Als mysterie helemaal jouw ding is, dan raden wij dit boek ten zeerste aan. Saskia Noort weet de spanning van begin tot eind vast te houden. Maria’s reis naar de kust na het ontvangen van dreigbrieven zal je hart sneller doen kloppen. Een echte aanrader voor op het strand of tijdens een rustige avond thuis. >> Check laagste prijs
Beste huwelijksreis thrillerBlue Curaçao door Linda van Rijn: Dit boek trekt je direct het verhaal in wanneer Hannah’s man spoorloos verdwijnt tijdens hun huwelijksreis. Wij waren met name gefascineerd door de complexiteit van relaties en de spannende plotwendingen die zich ontvouwen naarmate het verhaal vordert. Ga op reis met Hannah en ontdek zelf de mysterieuze verdwijning van Koen. >> Check laagste prijs
Beste maatschappelijke romanHet Diner door Herman Koch: Dit is niet zomaar een roman; het is een verhaal dat je aan het denken zet over familiebanden, ethiek en morele dilemma’s. Twee broers en hun vrouwen worstelen met een gruwelijk geheim dat hun zoons delen. Wij vinden het intrigerend hoe Herman Koch de onderhuidse spanningen tussen de personages opbouwt, wat leidt tot een onvergetelijke climax. >> Check laagste prijs

Terug naar de kust door Saskia Noort

Als mysterie jouw ding is, is dit boek voor jou. De schrijfster, Saskia Noort, is een van de bestverkochte thrillerauteurs, en dit boek is een van haar pracht werken. Terug naar de kust volgt Maria, die niet bepaald in de beste situatie verkeert, met twee kinderen uit een mislukt huwelijk, geldproblemen en een depressief vriendje. Maria wordt zwanger, maar besluit de baby niet te houden, en dit is het moment waarop de dreigbrieven binnenkomen. Dit boek zal jouw hart sneller doen kloppen en tijdens iedere pagina zal de tekst aftasten wie de schuldige is van alle dreigbrieven. Het boek zit vol met spanning, waardoor je het niet weg kunt leggen. Lees jij Terug naar de Kust wanneer jij zelf de kust gaat opzoeken deze zomer? Dan hopen wij dat jouw reis een stuk aangenamer zal verlopen dan die van Maria.

Blue Curaçao door Linda van Rijn

Blue Curaçao is een aangrijpende thriller geschreven door Linda van Rijn. Wanneer Hannah samen met haar nieuwe echtgenoot op huwelijksreis is, is haar man ineens vermist. Door alles wat er na deze vermissing gebeurd, gaat ze gaat zich afvragen hoe goed ze daadwerkelijk de mensen om haar heen kent. Het boek is van het begin tot eind spannend. Zodra de huwelijksreis werd afgebroken, doordat Koen spoorloos verdwijnt tijdens het snorkelen in de zee van Curaçao, is het chaos. De lokale politie is erg langzaam met hun onderzoek, waardoor er veel frustratie loskomt. Het onderzoek zorgt echter wel voor een aantal onverwachte verhalen waardoor ze zichzelf afvraagt of Koen daadwerkelijk de persoon is waarmee ze is getrouwd. Wantrouw, bedrog en liefde komt allemaal aan bod in dit boek.

Het Diner door Herman Koch

Deze roman, geschreven door Herman Koch, is aangrijpend. Het heeft de schrijver wereldberoemd gemaakt en het verhaal is later ook verfilmd. Het begint allemaal met twee stellen. Twee broers en hun vrouwen ontmoeten elkaar op een zomerse avond in een trendy restaurant in Amsterdam. Beide koppels hebben kinderen van 15 jaar die samen een gruwelijke daad hebben begaan die aanleiding heeft gegeven tot een politieonderzoek. Op de landelijke televisie zijn wazige beelden te zien, maar de politie heeft de jongens nog niet geïdentificeerd. Hoe lang duurt het voordat de politie achter hun identiteit komt en is er iets wat ze kunnen doen om dit te voorkomen? Dit is een echte pageturner, dus perfect voor die lange dag op het strand of in het park.

Meester van rampen door Frank Krake

Frank Krake is de auteur van het boek Meester van Rampen. Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van Frank Krake. Het vertelt over alle rampen en over alle pech die hij heeft meegemaakt nadat hij directeur werd van de terras meubelgigant Unimeta. Nu denk je dat iedereen wel pech heeft in zijn leven, maar Frank Krake heeft het allemaal meegemaakt. Denk maar aan de vuurwerkramp in Enschede, waarbij de volledige inventaris van het bedrijf werd vernietigd en 23 werknemers omkwamen en 1.000 gewond raakten of de gebeurtenis van 9/1Je bladert door dit boek, al die tijd in constant ontzag. Je gelooft bijna niet dat dit een waargebeurd verhaal is.

Geheim dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar oud door Hendrik Groen

In dit boek krijg je een kijkje in het leven van Hendrik Groen. Ondanks dat hij op leeftijd is, is zijn leven zeker niet minder spannend. Hij schrijft een uiteenzetting over een jaar in het leven van zijn verzorgingstehuis. Daarin onthult hij alle ups en downs en vertelt hij over zijn nieuwe onderneming: de anarchistische Old-But-Not-Dead Club. Leden van deze club begonnen hun laatste jaren met zorgeloze overgave door te brengen, iets wat de directeur van het verzorgingshuis boos maakt. Er komt ook zeker wat romantiek voorbij, want het maakt niet uit hoe oud we zijn, we zijn altijd wel op zoek naar een soulmate om onze dagen mee te spenderen.

Wat rood was door Rosie Price

Wat rood was, door Rosie Price, is een boek dat is geschreven vanuit de ervaringen van Rosie zelf. Kate en Max hebben elkaar leren kennen op de universiteit. Voor andere een ongewoon duo, blijkt voor hun een perfect team te zijn. Kate groeide op in een alleenstaand gezin en had nooit veel vriendinnen om zich heen, terwijl Max altijd populair bleek te zijn en een coole moeder heeft die regisseur is en een vader die een succesvolle vaatchirurg is. Tijdens een feestje, georganiseerd door Max, werd Kate door haar neef verkracht. Dit incident creëerde een grote ruimte tussen de twee vriendinnen. Kate werd bang dat niemand haar zou geloven, zelfs Max niet. Kate zonderde zich af, wat grote gevolgen had voor haar vriendschappen. Uiteindelijk komt ze op een keerpunt en wilt ze vechten voor de afschuw die haar is aangedaan. De verkrachter komt er niet zomaar mee weg. Dit boek neemt je mee op een reis naar de waarde van vriendschap en de pijn van het overleven van een trauma.

Let op mijn Woorden door Griet op de Beeck

Let op mijn Woorden, geschreven door Griet op de Beeck, gaat over Lise. Lise is groot geworden in een onstabiel gezin. Haar ouders zoeken troost, steun en een uitlaatklep in alcohol en ruzies. Dit zorgt ervoor dat Lise al van jongs af aan leert te overleven door zichzelf sterk en zelfstandig te maken. Uiteindelijk gaat Lise naar de universiteit, waar ze geneeskunde studeert. Echter, Lise heeft het niet makkelijk. Lise heeft zelf te maken met een eetstoornis, waardoor ze zichzelf afzondert van vrienden en familie. Het boek neemt je mee op een reis waar Lise leert om voor haarzelf op te komen en hoe ze de strijd met haar eigen gedachtes aangaat.

Zusjes door Chevy Stevens

Drie zussen is het spannende verhaal geschreven door Chevy Stevens. Het gaat over drie zussen die samenwonen op een grote boerderij in het mooie Canada. In een nacht besloten de drie zussen weg te lopen van huis. Ze laten hun vader achter en komen onderweg een redder tegen die ze wilt helpen. Echter, deze redder in nood bleek niet de juiste intenties te hebben. De zussen leren om deze traumatische gebeurtenissen te beleven en te verwerken, waarin ze moeten vertrouwen op elkaar en op hun eigen overlevingsinstincten. Het griezelige en aangrijpende verhaal laat je de kracht inzien van de zussen en is een onmisbaar boek voor op de vakantie.

Joe Speedboot door Tommy Wieringa

Als je een sukkel bent voor een verhaal vol hoop en het overwinnen van uitdagingen die onmogelijk lijken, dan is dit een boek voor jou. Joe Speedboot vertelt het verhaal van een jongen die zijn leven op z’n kop schudt. Het boek volgt Frankie, die wakker wordt na een landbouwongeval en ontdekt dat hij verlamd. Frankie moet leren om zich aan te passen aan zijn nieuwe lichaam en leven. Tijdens deze tijd ontmoet hij Joe, een jongen die Frankie niet ziet als een gehandicapte jongen, maar hij ziet de potentie in hem. Met zijn hulp vindt Frankie de kracht en motivatie om zijn arm goed gebruiken om meer te doen dan alleen schrijven. Als kampioen armworstelaar zal hij in staat zijn om zijn vrienden terug te winnen en misschien zelfs het meisje te versieren waar iedereen naar kijkt. Dit boek geeft een warm en goed gevoel door de hechte vriendschap die er tussen de twee ontstaat, dus het is perfect om op elk moment te lezen.

Bella Italia door Suzanne Vermeer

Voor iedereen die houdt van een goede thriller, is dit een aanrader. Het verhaal gaat over een kampeertrip die fout gaat. Niet zomaar fout, maar dodelijk fout. Het begint allemaal wanneer Niels en zijn ouders aankomen op een geïsoleerd kampeerterrein in een bos bij het Gardameer in Italië. Ze kijken uit naar een ontspannende vakantie met veel zon, maar dit is niet wat ze krijgen. Niels wordt getuige van een gewelddadige moord. Wat er daarna gebeurd is een hoop stress, drama en angst. Als je van plan bent om deze zomer te kamperen, zal Bella Italia je op jouw hoede houden voor het bos en het zal je laten afvragen wat er schuilt in het donker.