Kom alles te weten over de Maze Runner boeken (De labyrintrenner) op volgorde

James Dashner is de succesvolle schrijver van de serie Maze Runner boeken. Hij heeft echter nog een aantal andere boekenseries geschreven, zoals ‘The Jimmy Fincher Saga’, ‘The 13th Reality’ en ‘The Infinitiy Ring’. In dit artikel ligt de focus echter op de spannende verhalen van de ‘Maze Runner’.

De top 7 met Nederlandstalige Maze Runner boeken op volgorde

De labyrintrenner 1 – De labyrintrenner

Als Thomas wakker wordt op een plek die hij niet kent, is hij niet alleen. Hij zit – net als alle anderen – opgesloten in een labyrint. Op bepaalde tijden is het veilig om in het labyrint te bewegen, maar op andere momenten riskeer je je leven. Lukt het Thomas om uit zijn benarde situatie te geraken?

De labyrintrenner 2 – De schroeiproeven

In deel twee van de Maze Runner boeken op volgorde lijkt het alsof diegenen die ontsnapt ook echt veilig zijn, maar niets is minder waar. Het is slecht de volgende etappe in een strijd om leven en dood. En misschien nog belangrijker: wie kun je nog vertrouwen?

De labyrintrenner 3 – De doodskuur

De leider van het labyrint denkt dat Thomas niks meer weet van vroeger, maar daar heeft hij het mis. Deze informatie kan Thomas in zijn voordeel gebruiken als hij zijn vrienden vrij probeert te krijgen. Dit boek is het derde deel binnen de trilogie en dus komt er toch een keer een einde aan Wickeds macht en tirannie.  

De labyrintrenner Prequel 1  – De moordopdracht

De twee volgende boeken in deze top 7 in de lijst met Maze Runner boeken op volgorde zijn verhalen die zich voor de Maze Runner trilogie af hebben gespeeld. De wereld zag er toen anders uit en de zonnevlammen maakten het bijna onmogelijk om op deze plek te leven. Trina en Mark deden dit wel, maar dat betekent helaas nog niet dat ze buiten gevaar zijn.

De labyrintrenner Prequel 2  – De viruscode

De tweede prequel verklaart een hoop omtrent de trilogie en prequel één. Na het lezen van dit boek zul je ineens snappen wat je in de eerdere boeken allemaal gelezen hebt. Het verhaal van Thomas is spannend tot de laatste bladzijde.

Extra: De labyrintrenner-files

‘De labyrintrenner-files’ – het volgende boek in deze review met Maze Runner boeken op volgorde – wijkt af van de overige boeken in deze top 7, omdat het alleen maar extra informatie betreft die je als achtergrond zou willen weten. Dit boek is dus niet om mee te starten en kun je ook niet los zien van de rest. Alleen de echte liefhebber wil dit boek ook lezen.

The Maze Runner Series – Complete collecte Engelstalige boeken

Lees je de boeken over ‘De labyrintrenner’ toch liever in zijn originele taal? Deze set in een speciale doos bevat de vijf boeken en daarmee ben je dus in een keer klaar.

Afsluiting

Het verhaal van de labyrintrenner is ontzettend spannend en het combineert mogelijke toekomstbeelden van de wereld met bijna ondenkbare situaties. Voeg daar nog het karakter van de mens – goed en slecht – aan toe en je hebt een van de spannendste trilogieën van dit moment te pakken.