Bekijk de Handmaid’s Tale boeken op volgorde

De boeken over ‘Het Verhaal van de Dienstmaagd’ zijn door Margaret Atwood oorspronkelijk in het Engels geschreven. In onderstaande lijst zie je de twee boeken waar ook de serie op Videoland op gebaseerd is.

De top 2 met Handmaid’s Tale boeken op volgorde

The Handmaid’s Tale

Offred had een vorig leven en het is een leven dat ze zich maar al te goed kan herinneren. Nu is ze een van de dienstmaagden en is haar hele leven gewijd aan het baren. Kies je ervoor om geen nieuwelingen voort te brengen met je lichaam? Dan hangt je de dood boven het hoofd en dan geen snelle, pijnloze dood, maar een langzame en pijnlijke dood. Het leven van Offred is beperkt tot een aantal basishandelingen om het regime van Gilead in stand te houden, maar voor de rest heeft ze geen vrijheid. Behalve in haar hoofd, want daar is die vrijheid nog helder aanwezig.

The Testaments

Het vervolg op het eerste boek in deze review met de Handmaid’s Tale boeken op volgorde is ‘The Testaments’. We zijn vijftien jaar verder in de tijd en volgen het leven van Offred weer. Het regime van Gilead is nog altijd even krachtig als vroeger, totdat drie vrouwen elkaar toevallig ontmoeten en er een wervelwind aan emoties en veranderingen volgt. Wat betekent dit voor Offred en de andere twee vrouwen, die elkaar tot dat ene moment nog nooit ontmoet hadden?

Tot slot

Beide boeken van Margaret Atwood zijn populair en ook de serie die verschenen is, scoort hoge ogen. Het leven van Offred in een andere gemeenschap dan je gewend bent, lijkt een ver van je bed show en toch heeft het verhaal ook raakvlakken met andere communes of regimes.