Wat zijn de beste lifestyle-boeken waarin je leert om je leven optimaal in te richten – letterlijk en mentaal? Hoewel traditioneel gezien vooral meiden hierin geïnteresseerd zijn, hebben we ook lifestyle-boeken voor mannen in deze lijst met aanraders geplaatst. Lees verder…

Snel overzicht: Deze lifestyle-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor minimalismeWeg ermee – Dennis Storm: We zijn onder de indruk van de passie waarmee voormalig presentator Dennis Storm spreekt over zijn reis naar minimalisme. We raden dit boek aan voor iedereen die de voordelen van een minimalistische levensstijl wil begrijpen en misschien zelfs wil omarmen. >> Check laagste prijs
Beste introductie tot holismeHolistik handboek – Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser: Dit boek duikt diep in de holistische levensovertuiging. We waarderen de diepgaande bespreking van hoe alles in de wereld met elkaar verbonden is, vooral met betrekking tot natuur, toekomst en familie. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar holisme, is dit een must-read. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor opruimenOpgeruimd! – Marie Kondo: Marie Kondo, de Queen of Organizing, heeft ons opnieuw veroverd met haar effectieve opruimtechnieken. We vinden het geweldig hoe ze begeleidt bij het transformeren van een rommelige ruimte naar een oase van rust. Voor iedereen die orde in hun chaos wil brengen, is dit boek een aanrader. >> Check laagste prijs

Ontdek de beste lifestyle-boeken

Wij hebben een top tien samengesteld van de beste lifestyle-boeken van dit moment. Neem dus gauw een kijkje en kies jouw favoriet!

1. Weg ermee – Dennis Storm

In dit boek vertelt voormalig presentator Dennis Storm over zijn liefde voor minimalisme. Hij heeft deze lifestyle in de afgelopen jaren langzaam maar zeker geadopteerd en kan met enorm veel passie over het onderwerp spreken. Als dit je interessant lijkt, is dit zeker een van de lifestyle-boeken die je aan jouw lijstje toe moet voegen.

2. Holistik handboek – Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser

Dit boek is een introductie in de holistische levensovertuiging. Bij deze filosofie staat centraal dat alles in de wereld met elkaar verbonden is. Met name de natuur, de toekomst en familie worden uitvoerig besproken.

3. Life goals – Laura Brijde

Alle hashtags hooghouden in een wereld vol verwachtingen.

4. Niksen – Maartje Willems en Lona Aalders

Maartje Willems heeft zichzelf als doel gesteld te onderzoeken waarom niksen zo moeilijk is. Met behulp van tientallen experts is ze er uiteindelijk in geslaagd te doorgronden hoe we deze moeilijke ‘activiteit’ toch onder de knie kunnen krijgen.

5. Style your life – Lonneke Nooteboom

Styliste Lonneke Nooteboom laat zien hoe je de beste versie van jezelf kunt worden, zowel van binnen als van buiten.

6. Opgeruimd – Marie Kondo

We hebben inmiddels allemaal vast wel eens van haar gehoord: de opruimgoeroe Marie Kondo. In dit boek vertelt ze hoe je jouw rommelige huis om kunt toveren tot een sereen paradijs waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ze doet de naam Queen of Organizing dan ook zeker eer aan.

7. Patronen doorbreken – Hannie van Genderen

Negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen aan de hand van schematherapie. Bij deze vorm van therapie ga je op ontdekkingstocht naar de oorsprong van jouw gedragsgewoonten met als uiteindelijke doel deze te doorbreken of te verbeteren.

8. Yin-yang lifestyle – Hans Peter Roel

Ben jij benieuwd naar wat de yin-yang lifestyle nu precies inhoudt? Dan is dit boek perfect voor jou. Hans Peter Roel gaat dieper in op het belang van balans en goede energie.

9. Ontwerp je eigen leven – Bill Burnett

Dit is een boek dat niet interessant wil doen met, psychologisering, theorietjes en filosofietjes. Het is gewoon een duidelijk stappenplan om je ideale leven vorm te geven.

10. De boeken van Tim Ferris

Alles wat Tim Ferris doet, is gericht op het inrichten van een zo’n optimaal mogelijk leven. Hier is hij niet alleen gelukkig mee geworden, maar hij heeft ook nog eens dingen gepresteerd die onmogelijk leken, zoals wereldkampioen kickboksen en tangodansen worden. Om nog maar te zwijgen over zijn financiën.

11. Ikigai

Ikigai is simpel: vul vier vragen in en vervolgens rolt daar jouw Ikigai uit. Dat is hetgene wat jij zou moeten doen met je leven.

12.De acht grote lessen van de natuur – Gary Ferguson

Wat de natuur ons leert over het goede leven.

13. Wildplukken – Leoniek Bontje

Leoniek Bontje heeft zich verdiept in het gebruik van wilde planten in heerlijke recepten. Ze leert je de verschillende soorten te herkennen en vertelt hoe je ze het beste kunt toevoegen aan jouw gerechten.

14. De boeken van Sochicken

Wat nou als we al dat gedoe rondom minimalisme en spiritualiteit laten uitleggen door een Nederlandse dertiger? Dan krijg je een super nuchtere, speelse aanpak. Aanrader voor wie in een Hollandse bui verkeert en toch kleine bites rondom spiritualiteit wil hebben.