Zoek je goede boeken om te lezen tijdens je (zomer)vakantie in 2024? Op deze pagina vind je onze lijst met aanraders voor deze zomer. Je vindt hier leuke, meeslepende, feelgood-boeken die goede opties zijn om tijdens je zomervakantie te lezen.

Vind hier een overzicht van de beste boeken voor op vakantie

Hier vind je direct de algemene aanraders om dit jaar lekker mee te nemen op reis of om wellicht dichter bij huis te lezen onder de zon. Nederlanders nemen namelijk traditioneel even een boekje mee voor in het vliegtuig of op het strand, maar als er dit jaar een wat bescheidenere vakantie voor jou op de planning staat, dan nóg raden we aan om een goed boek uit te kiezen.

Snel overzicht: Deze boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor diepgangAlles wat ik niet kan zeggen – Emily Pine: Dit is een waargebeurd en diepgaand boek over de confrontaties en ervaringen van Emily Pine. Hoewel het haar debuutboek is, heeft het in vele landen bestsellerlijsten bereikt en is het in 2024 bijzonder populair. We waarderen vooral hoe het boek, ondanks zijn zwaarte, lezers betovert en hen uitnodigt om zich in het verhaal te verdiepen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor zelfontwikkelingHet NLP Doe-Boek – Rubin Alaie: Voor diegenen onder ons die graag aan zelfontwikkeling werken tijdens de vakantie, is dit boek een topkeuze. Het biedt inzichten in communicatie, leiderschap en motivatie. We zijn vooral onder de indruk van de praktische toepasbaarheid van de communicatietips die het boek bevat. >> Check laagste prijs
Beste luchtige leeskeuzeHet zwembad – Libby Page: Als je op zoek bent naar een lichter boek dat over vriendschap en doorzettingsvermogen gaat, dan raden we dit boek ten zeerste aan. Het is ideaal voor die momenten waarop je gewoon wilt ontspannen zonder al te zware thema’s. We vinden het verfrissend en ideaal voor een zonnige dag aan het zwembad of strand. >> Check laagste prijs

De zomerkeuze voor 2024 van onze redactie

Wij hebben de beste boeken voor op vakantie voor je op een rijtje gezet. Of je nu van een echte feel good roman houdt of liever voor de spanning van een goede thriller gaat, je vindt ze in dit overzicht van onze redactie:

1. Alles wat ik niet kan zeggen – Emily Pine

We beginnen meteen met een heftig boek om je tanden in te zetten deze zomer. Alles wat ik niet kan zeggen is het waargebeurde verhaal van Emily Pine, die door de ziekenhuisopname van haar vader wordt geconfronteerd met de nare gebeurtenissen uit haar verleden. Ondanks het feit dat dit een debuutboek is, belandde het in talloze landen binnen no-time op de lijst met bestsellers. Juist in 2024 is dit boek op de top van zijn populariteit. Het mag dus ook zeker niet ontbreken in dit overzicht van beste boeken voor op vakantie.

2. Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Dit is onze #1 zelfontwikkeling-aanrader van deze zomer. Wil je je communicatie boosten en jouw manier van praten, leidinggeven, motiveren en coachen simpelweg magisch maken? Neem dit boek dan mee op vakantie in 2024. Dit is namelijk het ultieme, simpele NLP-boek dat nog maar een paar maanden uit is en al door duizenden Nederlanders gelezen wordt. Vakantie betekent voor veel mensen: eindelijk eens in interessante materie duiken, zoals mindset, motivatie en extreem toegepaste psychologie. Als je in je vakantie alles wilt leren over leuker en beter communiceren, dan raden we dit NLP-boek aan, met 129+ gave psychologische communicatie-trucs.

>> Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol)

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

3. Het zwembad – Libby Page

Ga je liever voor een wat minder aangrijpend boek? Dan is dit luchtige, vrolijke boek over vriendschap en doorzettingsvermogen de ideale keuze voor jou.

4. Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

Een boek over daten met Asperger: het klinkt gek, maar het is een groot succes. Deze bestseller heeft in de afgelopen weken veel bekijks getrokken en dat is zeker niet voor niks.

5. De laatste zomer – Rebecka Edgren Aldén

Een goede thriller kan natuurlijk niet ontbreken in jouw koffer. Daarom hebben we dit boek van Rebecke Edgren Aldén aan het lijstje toegevoegd. Het heeft alles wat je nodig hebt om er helemaal in op te gaan: spanning, mysterie en een verhaallijn vol plot twists.

6. The Witcher – Andrzej Sapkowski

Je bent misschien al bekend met de bekende Netflix-serie van dezelfde naam. Nu is het tijd om het bijbehorende boek te lezen.

7. De man van St. Petersburg – Ken Follett

Ken Follett staat bekend om zijn prachtige, meeslepende romans, vol spanning, avontuur en passie. Deze reputatie maakt hij ook met De man van St. Petersburg weer waar. Klaar voor een goede thriller? Dan is dit het boek voor jou.

8. Lang leve de liefde – Jill Mansell

Alles wat je wilt van een romantisch boek: liefde, passie en een hapyy ending.

9. Hittegold – Suzanne Vermeer

Aan de voet van een klif in Algarve wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Is er een verband met de verdwijning van een andere jonge vrouw, zeven jaar geleden?

10. Huidpijn – Saskia Noort

Huidpijn is een boek dat een blijvende indruk zal achterlaten.

Bonustip: De laatste brief – Rebecca Yarros

Een hartverscheurend verhaal over twee gebroken personen en hun eigen strijd.

Nog veel meer leestips voor je vakantie: bekijk al onze top 10 lijsten

Tot slot raden we aan om eventjes naar al onze top 10 aanraderlijsten te kijken >>>