Zoek je goede boeken om te lezen tijdens je (zomer)vakantie in 2023? Op deze pagina vind je onze lijst met aanraders voor deze zomer. Je vindt hier leuke, meeslepende, feelgood-boeken die goede opties zijn om tijdens je zomervakantie te lezen.

Vind hier een overzicht van de beste boeken voor op vakantie

Hier vind je direct de algemene aanraders om dit jaar lekker mee te nemen op reis of om wellicht dichter bij huis te lezen onder de zon. Nederlanders nemen namelijk traditioneel even een boekje mee voor in het vliegtuig of op het strand, maar als er dit jaar een wat bescheidenere vakantie voor jou op de planning staat, dan nóg raden we aan om een goed boek uit te kiezen.

De zomerkeuze voor 2023 van onze redactie

Wij hebben de beste boeken voor op vakantie voor je op een rijtje gezet. Of je nu van een echte feel good roman houdt of liever voor de spanning van een goede thriller gaat, je vindt ze in dit overzicht van onze redactie:

1. Alles wat ik niet kan zeggen – Emily Pine

We beginnen meteen met een heftig boek om je tanden in te zetten deze zomer. Alles wat ik niet kan zeggen is het waargebeurde verhaal van Emily Pine, die door de ziekenhuisopname van haar vader wordt geconfronteerd met de nare gebeurtenissen uit haar verleden. Ondanks het feit dat dit een debuutboek is, belandde het in talloze landen binnen no-time op de lijst met bestsellers. Juist in 2023 is dit boek op de top van zijn populariteit. Het mag dus ook zeker niet ontbreken in dit overzicht van beste boeken voor op vakantie.

2. Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Dit is onze #1 zelfontwikkeling-aanrader van deze zomer. Wil je je communicatie boosten en jouw manier van praten, leidinggeven, motiveren en coachen simpelweg magisch maken? Neem dit boek dan mee op vakantie in 2023. Dit is namelijk het ultieme, simpele NLP-boek dat nog maar een paar maanden uit is en al door duizenden Nederlanders gelezen wordt. Vakantie betekent voor veel mensen: eindelijk eens in interessante materie duiken, zoals mindset, motivatie en extreem toegepaste psychologie. Als je in je vakantie alles wilt leren over leuker en beter communiceren, dan raden we dit NLP-boek aan, met 129+ gave psychologische communicatie-trucs.
Bestel dit leuke boek hier >>

3. Het zwembad – Libby Page

Ga je liever voor een wat minder aangrijpend boek? Dan is dit luchtige, vrolijke boek over vriendschap en doorzettingsvermogen de ideale keuze voor jou.

4. Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

Een boek over daten met Asperger: het klinkt gek, maar het is een groot succes. Deze bestseller heeft in de afgelopen weken veel bekijks getrokken en dat is zeker niet voor niks.

5. De laatste zomer – Rebecka Edgren Aldén

Een goede thriller kan natuurlijk niet ontbreken in jouw koffer. Daarom hebben we dit boek van Rebecke Edgren Aldén aan het lijstje toegevoegd. Het heeft alles wat je nodig hebt om er helemaal in op te gaan: spanning, mysterie en een verhaallijn vol plot twists.

6. The Witcher – Andrzej Sapkowski

Je bent misschien al bekend met de bekende Netflix-serie van dezelfde naam. Nu is het tijd om het bijbehorende boek te lezen.

7. De man van St. Petersburg – Ken Follett

Ken Follett staat bekend om zijn prachtige, meeslepende romans, vol spanning, avontuur en passie. Deze reputatie maakt hij ook met De man van St. Petersburg weer waar. Klaar voor een goede thriller? Dan is dit het boek voor jou.

8. Lang leve de liefde – Jill Mansell

Alles wat je wilt van een romantisch boek: liefde, passie en een hapyy ending.

9. Hittegold – Suzanne Vermeer

Aan de voet van een klif in Algarve wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Is er een verband met de verdwijning van een andere jonge vrouw, zeven jaar geleden?

10. Huidpijn – Saskia Noort

Huidpijn is een boek dat een blijvende indruk zal achterlaten.

Bonustip: De laatste brief – Rebecca Yarros

Een hartverscheurend verhaal over twee gebroken personen en hun eigen strijd.

Nog veel meer leestips voor je vakantie: bekijk al onze top 10 lijsten

Tot slot raden we aan om eventjes naar al onze top 10 aanraderlijsten te kijken >>>