Leer alles over de volgorde van de populaire Jason Bourne boeken

Robert Ludlum is de bekende schrijver van de Jason Bourne boekenserie. Je kent Jason Bourne wellicht al van de films met Matt Damon in de hoofdrol, maar boeken zijn er veel meer dan films. Dus snak je naar nog meer Jason Bourne avonturen en intriges? Kijk dan verder in onderstaande top 10 voor de eerste tien boeken.

De top 10 met spannende Jason Bourne boeken op volgorde

Het Bourne bedrog

In het eerste deel van de Jason Bourne boeken op volgorde start de serie met de ontdekking van Jason Bourne. Hij wordt in zee gevonden en weet – zodra hij bijkomt – niet meer wie hij is. Wat hij wel weet is dat hij speciale vaardigheden heeft.

De Bourne evolutie

Jason Bourne ontdekt Treadstone nadat zijn vriendin koelbloedig om het leven wordt gebracht. Waarom wil Treadstone zijn bestaan beëindigen? Samenwerken met Abbey lijkt de enige manier te kunnen zijn om erachter te komen wie hij echt is en waarom hij doet wat hij doet. Maar kan hij Abbey 100% vertrouwen?

Het Bourne ultimatum

Het derde deel op deze lijst met Jason Bourne boeken op volgorde is ‘Het Bourne ultimatum’ en hierin moet David Webb (de echte naam van Jason Bourne) toch weer als Jason Bourne door het leven gaan om een gevaarlijke terrorist om het leven te brengen.

Het Bourne testament

Als de enige twee mensen die weten over de echte identiteit van Jason Bourne vermoord worden, kan David Webb niet anders dan weer in de huid kruipen van zijn oude identiteit. Laat hij zich voor de kar spannen voor een groter doel, of ziet hij tijdig in hoe hij als pion gebruikt wordt?

Het Bourne verraad

In het vijfde boek op deze lijst met Jason Bourne boeken op volgorde ontdek je dat Jason Bourne één echte vriend heeft. Het gaat om Lindros en Jason gaat hem helpen bij een gevaarlijke opdracht. Als Jason flashbacks krijgt, weet hij niet meer zeker wat waar is en wat niet en ook niet of Lindros wel oprecht is.

De Bourne sanctie

Net als David Webb weer rustig aan zijn werk aan de faculteit is begonnen, verschijnt er een groep terroristen die in Amerika een grote aanslag wil plegen. Natuurlijk komt Jason Bourne weer in actie.

De Bourne misleiding

Jason Bourne is met zijn vriendin op een eiland als ze in de val gelokt worden. Zij overlijdt en hij verdwijnt van het toneel. Onder een andere naam probeert hij te ontdekken wat er allemaal gebeurt en wie hij eigenlijk echt is. Het is weer een topper in deze lijst met Jason Bourne boeken op volgorde.

De Bourne missie

Jason Bourne wordt geconfronteerd met iemand die gelijktijdig als hij de training bij de CIA heeft doorlopen. Dan blijkt dat het helemaal niet om de strijd tussen hen tweeën gaat, maar is er nog iemand in het spel, iemand die graag ziet welke van de twee het uiteindelijk redt en dus het sterkste is.  

De Bourne belofte

Jason Bourne heeft niet alleen maar tegenstanders en zelfs oude tegenstanders kunnen ineens aan jouw kant staan. Je leest het in ‘De Bourne belofte’.

Het Bourne bevel

Het laatste boek in deze lijst met Jason Bourne boeken op volgorde is ‘Het Bourne bevel’. Jason Bourne wordt herinnerd aan zijn eigen verleden toen hij niet wist wie hij was, als hij een neergeschoten man uit het meer redt. Komen ze er samen achter wie hij is en waarom er op hem gejaagd wordt?

Kortom

Robert Ludlum weet de spanning in de Jason Bourne boeken goed op te bouwen. Open je een boek en begin je met lezen? Dan is het moeilijk om niet door te blijven lezen totdat het uit is.