Bekijk de lijst met The Witcher boeken op volgorde

‘The Witcher’ is niet alleen een serie op Netflix, want van oorsprong zijn de afleveringen namelijk gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski. Het kan zijn dat de auteur nog een tweede serie met boeken over The Witcher schrijft. Hij heeft er al eens kort over gesproken, maar er is nog niks concreets.

De top 8 met The Witcher boeken op volgorde

De laatste wens

In het eerste boek op deze lijst met The Witcher boeken op volgorde maak je kennis met de hekser Geralt. Hij komt op voor de zwakkere mens in de samenleving waarin hij leeft en dat maakt dat hij met flink wat foute partijen in aanraking komt.

Het zwaard der voorzienigheid

Je volgt in dit boek hoe het verder met Geralt gaat. Hij zoekt op verschillende plekken naar mogelijkheden om zijn bijzondere krachten op een goede manier te kunnen gebruiken.  

Het bloed van de elfen

Boek drie in de serie The Witcher boeken op volgorde is het eerste echte boek, want de nummer een en twee in deze top 10 waren boeken met meerdere korte verhalen. Je leest over elfjes en dwergjes die ineens niet meer zo vredelievend zijn. Wat is er aan de hand?

De jaren van verachting

Op de grens van twee koninkrijken vinden voorbereidingen plaats om de strijd met elkaar aan te gaan. Hekser Geralt is echter druk bezig met het veiligstellen van Ciri.

De vuurdoop

In de volgende titel in de reeks The Witcher boeken op volgorde is Geralt nog steeds bezig om Ciri te redden, maar dit wordt bemoeilijkt door de plek waar ze zich nu bevindt. Daarnaast is Geralt niet 100% fit doordat hij gewond is geraakt. Zal hij Ciri vinden en mee kunnen nemen?

De zwaluwentoren

De zwaluwentoren is de plek waar De Toespraak moet gaan plaatsvinden en dat is de plek waar Vysogota (waar Ciri zich schuil houdt) naar op zoek is. Geralt probeert Ciri nog steeds te vinden, maar ook dit gaat niet zonder slag of stoot.

De vrouwe van het meer

Geralt komt steeds dichterbij Ciri, maar hij heeft wel flink wat verliezen geleden toen velen van zijn medestrijders het gevecht niet overleefd hebben. Ciri ontmoet nieuwe mensen en besluit dat ze hen in vertrouwen kan nemen, maar is dit ook zo?

Het seizoen van stormen

‘Het seizoen van de stormen’ – officieel het laatste uitgebrachte deel in deze reeks met The Witcher boeken op volgorde – hoeft niet als achtste deel gelezen te worden. Het verhaal kun je ook los lezen en het gaat over Geralt en zijn zwaarden die hij terug wil hebben nadat hij ze verloren heeft.

Tot slot

De fantasieverhalen van Andrzej Sapkowski hebben vele mensen betoverd en we hopen dan ook dat hij snel weer met nieuwe boeken een vervolg geeft aan de strijdlustige en charmante Geralt.