Alle Outlander boeken op volgorde

‘Outlander’ is geschreven door Diana Gabaldon en Netflix heeft ook een serie over de boeken uitgebracht. De serie scoort goed, maar de boeken blijven ook favoriet, omdat je hier je eigen beelden bij kunt bedenken tijdens het lezen. De boeken zijn in het Nederlands verkrijgbaar onder de naam ‘Reiziger’.

De top 9 met Engelstalige Outlander boeken op volgorde

Outlander

Na de oorlog komt Claire’s man terug en nemen ze de tijd om elkaar weer opnieuw te leren kennen. Ze doen dit door op reis te gaan, maar die reis neemt een hele andere wending als Claire terug in de tijd gaat en daar een andere liefde ontmoet.

Dragonfly in Amber

In het tweede boek uit de serie Outlander boeken op volgorde gaan we iets verder in de tijd en maak je kennis met Claire en haar dochter. Deze dochter weet niks van de geheimen van haar moeder af, maar daar wil Claire verandering in brengen zodra de dochter volwassen genoeg is om de waarheid aan te kunnen.

Voyager

In ‘Voyager’ heeft Claire haar man op het slagveld achtergelaten en vlucht ze zelf naar de toekomst om haar ongeboren kind veilig te stellen. Later leert ze dat Jamie helemaal niet gestorven is tijdens de oorlog en wil ze hem – samen met haar dochter – gaan zoeken.

Drums of Autumn

In het volgende boek in de reeks met Outlander boeken op volgorde gaat de dochter van Claire op eigen houtje terug in de tijd om uit te zoeken wie haar vader is. Ze vindt haar moeder in de Verenigde Staten en hoopt dat ze de toekomst positief kan beïnvloeden door haar reis terug in de tijd.

The Fiery Cross

Dat het niet altijd goed is om te weten wat er in de toekomst staat te gebeuren, realiseer je je als je Claire’s verhaal plaatst in de tijd waarin ze nu leeft. Jamie moet alle informatie van zijn vrouw zo goed en zo kwaad mogelijk proberen toe te passen, zonder al te veel argwaan te wekken. Het zou hun hele leven in de war kunnen schoppen.

A Breath of Snow and Ashes

Het zesde boek op deze lijst met Outlander boeken op volgorde is ‘A Breath of Snow and Ashes’ en ook hier worstelt Jamie weer met wat hij van zijn vrouw te horen heeft gekregen. Er wordt aan alle kanten aan hem getrokken, maar deze partijen weten niet wat hij weet.

An Echo in the Bone

Jamie loopt kans om zijn zoon op het slagveld tegen te komen en daar kijkt hij niet naar uit. De familie is al in tweeën gesplitst en nu moet iedereen gaan bepalen aan wiens kant hij staat. Kunnen Jamie en Claire alle problemen overkomen en samenblijven, in welke tijd dan ook?

Written in My Own Heart’s Blood

In het volgende boek in deze top 9 met de Outlander boeken op volgorde volg je Brianna (de dochter van Claire) naar het verleden waar ze zelf met behulp van haar man Roger op zoek gaat naar de zoon die gekidnapt is. De dader zoekt naar het geheim van de familie en of Brianna dit geheim nu nog kan beschermen is de vraag.

Go Tell the Bees that I Gone

De Amerikaanse revolutie nadert en ook al hebben Jamie en Claire elkaar weer gevonden, de strijd gaat onverminderd door. Brianna, haar man Roger en de kinderen zijn ook op Fraser’s Ridge aangekomen, maar hoe lang zijn ze daar met zijn allen veilig in deze turbulente periode in de geschiedenis?

Tot slot

Alle Outlander boeken lees je het beste op volgorde, zodat je geen informatie en gebeurtenissen mist in de opeenvolgende boeken.