Ontdek alle Alex Cross boeken op volgorde

Als je gek bent van een goede thriller, heb je vast al eens een boek over Alex Cross gelezen. James Patterson heeft ze in het Engels geschreven, maar er is ook een flink aantal boeken in het Nederlands vertaald. Je leest in dit artikel over de tien beste Alex Cross boeken.

De top 10 met de spannendste Nederlandstalige Alex Cross boeken op volgorde

Klopjacht

Het eerste bloedstollende exemplaar in de lijst met Alex Cross boeken op volgorde is ‘Klopjacht’. Een moordenaar vroeger keert terug om Alex Cross dwars te zitten. Hij, zijn vriend John en onderzoeker Ned doen hun best om de moordenaar te pakken te krijgen, voordat het te laat is.

Cross

De vrouw van Alex Cross is vermoord en in ‘Cross’ is er een lead naar de dader. Kan de FBI de dader ook werkelijk vinden, of blijft het bij een lead en is hij de detectives weer te slim af?

In de naam van de vader

Het derde boek in de lijst met Alex Cross boeken op volgorde is ‘In de naam van de vader’. Als de moord op een beroemde actrice tot in de fijnste feitjes wordt beschreven, kan Alex Cross er weer achteraan om uit te zoeken wie er achter de moord zit.

Zij die gaan sterven

Een aantal van de grootste steden over de hele wereld lopen het risico om met bomaanslagen bestookt te worden. De eerste bom is al gevallen, maar kan Alex Cross de oude bekende stoppen voordat hij de andere steden tot doelwit maakt?

Schepen vergaan

Alex Cross weet als FBI-agent en private detective dat zijn leven altijd gevaar loopt. In deze volgende titel op de lijst met Alex Cross boeken op volgorde is de situatie niet anders. Hij laat zich er echter niet door weerhouden om te doen waar hij goed in is: criminelen pakken.

Wie het laatst lacht

Kyle Craig kan Alex Cross niet met rust laten en zit hem nog steeds op de hielen. Alex loopt natuurlijk altijd het risico om een van de mensen die hij gepakt heeft weer te ontmoeten als deze weer vrij zijn of ontsnappen, maar deze keer is hij niet de enige die risico loopt en moet hij ook zijn partner nog proberen te beschermen van het kwaad.  

Dubbelspel

Boek zeven in deze review met Alex Cross boeken op volgorde is ‘Dubbelspel’. Figuren die al eerder een rol in James Pattersons boeken speelden – Ned Mahoney en John Sampson – keren in dit boek weer terug om Alex Cross te helpen bij het onderzoek naar een dubbele moord.

Doelwit Alex Cross

Stel je voor dat mensen uit het hele land naar de hoofdstad trekken om daar de begrafenis van de machtigste persoon van het land bij te wonen. Alex Cross moet voorkomen dat er nog meer aanslagen zullen plaatsvinden dan alleen die op zijn president.

De zaak tegen Alex Cross

In ‘De zaak tegen Alex Cross’ is het een keer niet een dader die hij heeft opgepakt die in de rechtbanken terecht komt. Hij is het zelf en dat komt omdat hij iemand heeft doodgeschoten om zichzelf te verdedigen. Zal de jury zijn verhaal geloven?

Over de grens

Het laatste boek in deze reeks met Alex Cross boeken op volgorde gaat over een flink aantal doden, waaronder die van iemand bij de politie. Zijn er meerdere daders aan het werk, of is er maar eentje die helemaal los aan het gaan is?

Kortom

Als je geen genoeg kunt krijgen van de verhalen over Alex Cross, dan is het goed om te weten dat er meer boeken zijn dan alleen die vermeld in deze top 10.