Alle Warrior Cats boeken op volgorde – een handig overzicht

Ben je eenmaal fan van de Warrior Cats boeken van auteur Erin Hunter? Dan heb je geluk want er zijn meerdere series uitgebracht waardoor je wel een tijdje vooruit kunt met lezen. In alle boeken is de hoofdrol weggelegd voor katten.

De top 10 met Warrior Cats boeken op volgorde

Zonsondergang

In dit eerste boek in de top 10 lijken de dassen te gaan winnen van de katten, maar daar wil Braamklauw een stokje voor steken. ’s Nachts wordt zijn heldere blik echter vertroebeld door zijn vader en broer die in zijn dromen verschijnen. Kan hij nog steeds goed van slecht onderscheiden in de strijd tegen de dassen?

Schemering

Het volgende boek in deze lijst met Warrior Cats boeken op volgorde is erg spannend vanwege het verkennen van nieuw terrein en alle gevaren die daarbij komen kijken. En Sintelvel – een medicijnkat – wordt verliefd terwijl dit niet mag.

Sterrenlicht

De katten beginnen van hun nieuwe locatie een thuis te maken en dat betekent ook alle gevaren in kaart brengen. Dat die gevaren zich niet alleen aan de nieuwe plek, maar ook binnen hun eigen groep bevinden, is een verontrustende verrassing waar ze mee moeten dealen.

Dageraad

In ‘Dageraad’ – boek vier in dit artikel met Warrior Cats boeken op volgorde – moeten de katten wederom verhuizen naar een nieuwe plek als hun leven ze lief is. Als Loofpoot niet meer te vinden is, moet er actie ondernomen worden voordat het bos er niet meer is.

Maannacht

In het eerste boek in deze top 10 waren het dassen waarmee de katten in de clinch lagen. In dit boek zijn het wilde katten waarmee ze de strijd aangaan. Een van de DonderClans blijkt favoriet te zijn bij de wilde katten. Kunnen ze bescherming bieden?

Water en vuur

Het volgende boek in de serie Warrior Cats boeken op volgorde gaat over de SchaduwClan, de DonderClan en de WindClan. Als het gebied overgenomen wordt, dreigt een van de clans het onderspit te delven. Er moet iets gebeuren om de ondergang te voorkomen en het gebied veilig te stellen.

Vuursters missie

‘Vuursters missie’ gaat over het vinden van de Vijfde Clan die tot dan toe onbekend was. Waarom weet niemand iets van deze Clan af? Er moet duidelijkheid komen en Vuurster gaat op pad.  

Donderwolken

In ‘Donderwolken’ – boek acht in de lijst met Warrior Cats boeken op volgorde – lees je over de oorsprong van de verschillende clans. Donder staat door een ongeplande gebeurtenis in de schijnwerpers en hierdoor wordt er aan meerdere kanten aan hem getrokken. Voor welke partij kiest hij?

De oorlogen van de clans

Dit is een wat ander boek dan alle anderen in deze top 10, want er is extra informatie over de strijd tussen de clans die niet in de boeken aan de orde komt. Ook krijg je veel meer achtergrondinformatie over de strategieën die de clans inzetten bij hun territoriale strijd.  

Spikkelblads hart

De laatste toevoeging aan deze serie Warrior Cats boeken op volgorde gaat over Spikkelpoot en haar rol voor de toekomst. Ze staat voor een belangrijke keuze en laat zich ook nog eens strikken door Distelklauw. Hoe loop het af met Spikkelpoot?

Tot slot

Het leuke aan de Warrior Cats boeken vinden wij de mix van fictie met de ware aard van katten. Je kunt je tijdens het lezen direct voorstellen hoe je eigen kat zich zou gedragen als het in de buurt van een bos zou wonen en met wilde katten of andere dieren in aanraking zou komen.