Een handig overzicht van de Vijftig Tinten Grijs boeken op volgorde

De trilogie met de Vijftig Tinten Grijs boeken is een vertaling van de Engelstalige Fifty Shades of Grey boeken, geschreven door E. L. James. De boeken zijn zo populair geworden dat ze verfilmd zijn.

De top 3 met Vijftig Tinten Grijs boeken op volgorde

Vijftig tinten grijs

In boek I binnen de trilogie krijg je een introductie in het leven van Anastasia Steele. Ze is nog studente en heeft dus niet veel geld. Misschien dat ze daarom in eerste instantie valt voor de rijke Christian Grey. Ze probeert nog weerstand te bieden, maar is al snel helemaal hotel de botel. Christian geeft haar alles wat ze zich maar kan wensen, niet alleen materialistisch, maar ook in de slaapkamer. Wat Anastasia niet weet, is dat Christian maar een doel heeft en dat is haar 100% bezitten en controleren. Heeft ze nog op tijd door wat Christian echt van haar wil?

Vijftig tinten donkerder

Deel II gaat verder met het leven van Anastasia, maar hierin gaat ze bij de rijke Christian weg vanwege de informatie die hij achter heeft gehouden. Ze verhuist, start met een nieuwe baan en probeert Christian te vergeten. Dat laatste blijkt echter moeilijk te zijn. Ze komen op een bepaald moment toch weer in contact met elkaar en de vraag voor Anastasia is of er dan nog wel een weg terug is. Ze kan immers niet zomaar vergeten wat ze allemaal over Christian te weten komt.

Vijftig tinten vrij

Het laatste exemplaar binnen de reeks Vijftig Tinten Grijs boeken op volgorde is ‘Vijftig tinten vrij’. Het verleden van zowel Christian als Anastasia blijft een rol spelen. Ze kunnen niet zomaar achter zich laten wie ze zijn. Toch probeert Anastasia haar eigen identiteit te behouden en Christian op afstand te houden. Dat gaat een hele poos goed, totdat er toch weer een kink in de kabel komt. Kan Anastasia Christian ooit nog vertrouwen? En heeft hun relatie eigenlijk nog wel enige kans van slagen?

Kortom

De trilogie heeft heel wat stof doen opwaaien in flink wat huishoudens en dat is omdat zowel de boeken als de serie een spannende combinatie van het erotische en thriller genre opleveren. Heb je nog geen beeldmateriaal van Fifty Shades of Grey gezien? Lees dan vooral eerst de boeken. Ze stimuleren je eigen fantasie en laten je je eigen beelden bedenken. De films kan dan altijd later nog wel een keer.