Wat zijn de beste vrouwenthrillers? Hier vind je onze top 10 met beste aanraders in dit genre. Lees verder en kies jouw ideale vrouwenthriller…

De top 10 met beste vrouwenthrillers

Houd jij ook zo van spannende thriller verhalen waarin de hoofdrol voor een vrouw is weggelegd en waarvan de afloop geheel onbekend is? Onderstaande titels passen dan geheel binnen jouw straatje. In elk boek staat een vrouw centraal die het vanuit haar eigen krachtige rol flink voor haar kiezen krijgt. De vraag is hoe ze zich staande kan houden en of ze aan het eind van het verhaal nog steeds zo zeker in haar schoenen staat.

Snel overzicht: Deze vrouwenthrillers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste psychologische diepgangHelen Grace 1 – Iene Miene Mutte door M. J. Arlidge: Deze thriller duikt in de complexe geest van rechercheur Helen Grace. Terwijl ze sterk en zelfverzekerd lijkt, worstelt ze in werkelijkheid met haar duistere verleden en emoties. Wij zijn vooral gecharmeerd van hoe het boek thema’s van kracht en kwetsbaarheid verweeft. >> Check laagste prijs
Beste roadtrip avontuurFaçade door Esther Verhoef: Deze spannende thriller neemt lezers mee op een onverwachte roadtrip met Iris van der Steen. De intrigerende interacties en twijfels rondom haar metgezel, Mischa, houden je aan het boek gekluisterd. Wij waarderen vooral de onvoorspelbare wendingen en het onderliggende mysterie van hun ontmoeting. >> Check laagste prijs
Beste familiegeheimen plotLentevuur door Suzanne Vermeer: In dit verhaal ontdekt Julia familiegeheimen in haar oma’s landhuis in Tsjechië. Het onverwachte auto-ongeluk waarbij Julia betrokken is, voegt nog meer spanning toe aan het verhaal. We zijn vooral getroffen door de sfeer en de suggestie dat niets in het leven puur toeval is. >> Check laagste prijs

1. Iene, miene, mutte; de een leeft, de ander sterft, kies maar. Door M. J. Arlidge

Rechercheur Helen Grace leeft het liefst alleen en heeft niemand nodig. Op haar favoriete vervoermiddel, een motor, maakt ze een stoere indruk op haar omgeving. Toch is ze lang niet zo stoer en sterk als iedereen denkt. Ze worstelt zelfs soms met depressies door wat ze vroeger heeft meegemaakt. Haar werk is vaak haar redding en is het dat deze keer ook?

2. Vluchtweg; Waar zou jij heen gaan als je nergens meer veilig lijkt te zijn? Door Jet van Vuuren

Judy is in Friesland en wordt herinnerd aan wat zich daar twintig jaar geleden heeft afgespeeld. Ze ziet beelden van wat haar zus Femke is overkomen tijdens een zeiltocht en begint te twijfelen aan alles wat er sindsdien gebeurd is. Iemand heeft haar wijs gemaakt dat het verdrinken van Femke een ongeluk was, maar alle beelden die voor haar geest verschijnen vertellen een heel ander verhaal. Ze kan niet anders dan zoeken naar de echte waarheid en valt tijdens deze zoektocht van de ene verbazing in de andere. Wie is de moordenaar en wat is haar eigen rol geweest?

3. Façade, door Esther Verhoef

Iris van der Steen besluit na een woelige periode een roadtrip naar Portugal te maken. Onderweg pikt ze toevallig Mischa de Jong op, die van alles is, maar niet wat hij zelf beweert. Hij is charmant en bijzonder knap, maar is hun ontmoeting wel echt zo toevallig als Iris denkt? Lees in dit meeslepende verhaal of Iris toch voor de vreemdeling valt en de romantiek niet meer te vermijden is, of dat haar roadtrip een andere wending neemt. Komt ze nog wel in Portugal bij haar moeder aan?

4. Lentevuur, door Suzanne Vermeer

Wanneer de oma van Julia overlijdt, besluit ze samen met een nichtje en vriendin naar het landhuis van haar oma in Tsjechië te gaan, voordat het verkocht zal worden. Ze heeft goede herinneringen aan het huis en wil daarom nog een keertje terug. Maar dan gebeurt er een auto-ongeluk en het is Julia’s schuld. Ook in dit verhaal lijkt toeval een grote rol te spelen, terwijl je gaandeweg in ‘Lentevuur’ merkt dat bijna niks in het leven echt toeval kan zijn.

5. Achter gesloten deuren; het perfecte huwelijk of de perfecte leugen? Door B. A. Paris

In dit verhaal neemt B. A. Paris je mee in het leven van Jack en Grace, een ogenschijnlijk ideaal koppel die in elkaar de ware liefde hebben gevonden. Maar zoals al snel blijkt, kan schijn enorm bedriegen. In het huis van Jack en Grace is namelijk een slaapkamer met tralies voor het raam en dat leidt tot vragen die niet altijd een antwoord opleveren waar je tevreden mee zult zijn. Het verklaart wel ook een hoop andere zaken die waar je grote vraagtekens bij zet.

6. Schaduwland, door Robert Bryndza

Wanneer Kate en haar zoon tijdens een duiktocht een tiener onder water ontdekken, gelooft de criminologe niet dat er sprake is van een intens verdrietig ongeluk. Gevoelsmatig zit haar iets dwars en er hangt een vreemd luchtje aan de hele situatie omtrent de plek van verdrinking en de kwaliteiten van de jongen, die bekend stond als een uitstekende zwemmer. Tijdens het onderzoek verdwijnt een jonge assistente en dan begint de speurtocht in deze spannende serie pas echt serieuze vormen aan te nemen.

7. Perfecte resten; eerst grijpt hij hen, dan breekt hij hen. Door Helen Fields

De perfecte resten uit de titel van dit boek verwijzen naar de tanden en een stukje stof dat na de verbranding van een lichaam als enige bewijs overblijft. In Edinburgh en in een kamer die niet van het slot kan, schreeuwt iemand anders moord en brand. Dit is de startsituatie die Luc Callanachs op zijn eerste werkdag bij de politie te wachten staat. De moordenaar weet hoe hij weinig sporen moet achterlaten en wanneer er vervolgens weer iemand gekidnapt wordt, begint te tijd pas echt te dringen.

8. Laatste weduwe, door Karin Slaughter

Deze titel is onderdeel van de serie over Will Trent. Wanneer er diverse explosies zijn, gaan hij en Sara er direct naartoe om te kijken wat er aan de hand is. Dan raken ze verstrikt in een web dat ze beiden niet hadden kunnen vermoeden. Sara verdwijnt zonder enig spoor. Will gaat daarom undercover en doet wat hij kan om haar te vinden, voordat het te laat is. Wat ze niet weten is dat ze gestuit zijn op een geradicaliseerde groep mensen, die zich vanuit een onvindbare plek in de bergen vooral focust op het uitvoeren van diverse moorden.

9. Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen (deel 1), door Mario Giordano

Tante Poldi doet wat ze wil en laat zich door niemand tegenhouden. In haar situatie betekent dit dat ze na het bereiken van haar zestigste levensjaar huis en haard achterlaat en van München naar Sicilië emigreert. Eindelijk krijgt ze rust in haar omgeving, met alleen maar zon en zee. Dat was in ieder geval zo, totdat haar tuinman plots niet meer op komt dagen. Ze gaat zelf op onderzoek uit, maar de officiële instanties zijn het hier niet helemaal mee eens.

10. In het vizier, door Karen Rose

Het leven van openbaar aanklager Kristen neemt een vreemde wending, wanneer alle criminelen die ze niet veroordeeld krijgt vervolgens vermoord worden. Daarnaast ontvangt ze allemaal brieven in haar brievenbus van iemand die ze niet kent, maar die wel romantische gevoelens voor haar voelt. Het enge van die brieven zit hem in het feit dat de schrijver het altijd bij het rechte eind heeft als het gaat om waar ze is of hoe ze zich voelt. Wanneer er steeds meer moorden plaatsvinden, lijkt er op romantisch vlak iets te broeien tussen haarzelf en rechercheur Abe. Kan Abe voorkomen dat Kristen het volgende slachtoffer van de moordenaar wordt?

Bonustip: De terugkeer van Lydia

Veel leesplezier!