Wat zijn de beste avontuurlijke boeken om te lezen? Onze redactie heeft de beste aanraders in dit genre gelezen en beoordeeld. Lees verder voor de top 10 die eruit rolde…

De top 10 beste avontuurlijke boeken

Wat gaat er boven een boek dat je mee op reis neemt naar een avontuurlijke plek, waar gevaren altijd op de loer liggen? Waar vanuit de duisternis van struiken tientallen ogen je bespieden? Een boek dat je meeneemt op een fantasiereis naar een ver oord waar nog helden en heldinnen bestaan? Zoek niet verder want voor jou hebben we de beste avontuurlijke boeken op een rijtje gezet.

Snel overzicht: Deze avontuurlijke boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor horrorliefhebbersBram Stoker – Dracula & Other Horror Classics: Dit boek is een ware klassieker die op geen enkele boekenplank mag ontbreken. Het hoofdverhaal, Dracula, is een meeslepend en gruwelijk verhaal dat lezers al generaties lang op het puntje van hun stoel houdt. Bovendien bevat de bundel ook andere horrorthema’s die zeker de moeite waard zijn. We vinden dit boek ideaal voor liefhebbers van het horrorgenre. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor familiesJacob Grimm & Wilhelm Grimm – Grimm’s Complete Fairy Tales: Sprookjes en avonturen zijn synoniem met de verhalen van de gebroeders Grimm. Van Roodkapje tot de zeven dwergen, deze verzameling sprookjes is niet alleen boeiend, maar leert ook belangrijke levenslessen. We zijn van mening dat elk huishouden dit boek in de collectie zou moeten hebben, vooral voor het voorlezen aan kinderen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor detectivefansSir Arthur Conan Doyle – Complete Sherlock Holmes: Voor diegenen die houden van een goed detectiveverhaal is er geen betere keuze dan de complete werken van Sherlock Holmes. Onze favoriete detective, Sherlock Holmes, belandt keer op keer in intrigerende situaties, waardoor je als lezer geboeid blijft. Wij geloven dat dit boek een must-have is voor elke avontuur- en mysterieliefhebber. >> Check laagste prijs

10. S.A. Chakraborty – The City of Brass (The Daevabad Trilogy, Book 1)

In dit 544 pagina’s tellende avonturenboek wordt een magische, fantastische sfeer neergezet op een manier die Laini Taylor van de Sunday Times als ‘dizzyingly magical’ omschrijft. De 544 pagina’s zullen de lezer geen moment los laten. Een boek om van in een ban te raken .. Ook als je het werk uit hebt gelezen. Klinkt bijna als een bedreiging ..

9. R.F. Kuang – The Poppy War ( The Poppy War, Book 1)

Het debuut van R.F. Kuang is geïnspireerd door de Chinese geschiedenis. Dit is een geschiedenis vol bloed en verraad. Het boek is gevuld met magie. Het verhaal van Rin wordt verteld, een van de meest getalenteerde studenten uit China. Omdat ze zo getalenteerd is wordt ze getest door de autoriteiten. Ze beland op een elitaire school en deze plek vormt de basis voor een razend spannend avontuur waarin de verwijzingen naar de Chinese geschiedenis niet op een hand te tellen zijn.

8. Brandon Sanderson – Mistborn Trilogy Boxed Set: The Final Empire, The Well of Ascension, The Hero of Ages

Waarom een losse roman kopen als je ook meteen de hele trilogie kan kopen in een mooi uitgevoerde bundel? In deze bundel zijn de drie hoofdwerken van Brandon Sanderson verzameld: The Final Empire, The Well of Ascension en The Hero of Ages. Voor iedereen die houdt van een bloedstollend avontuur aan te raden.

7. Maurice Leblanc – Arsene Lupin, Gentleman – Thief

Dit boek is tevens de inspiratie voor een serie op Netflix, namelijk Lupin. Het vertelt het verhaal van een van de bekendste dieven van Frankrijk. Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen zoals Robin Hood dat eerder deed. Lupin is een van de meest vindingrijke en vermakelijke dieven uit de geschiedenis van Frankrijk. Het boek staat bol van de avontuur en ondeugd en is elke losbol aan te raden.

6. Bram Stoker – Dracula and Other Horror Classics

Deze klassieker mag bij niemand op de boekenplank ontbreken. In geur en kleur vertelt Bram Stoker het verhaal van Dracula. Voor dit verhaal heeft de lezer wel een sterke maag nodig, want – zoals bekend – is het doodeng om over Dracula en zijn avonturen te lezen. De bundel bevat tevens andere, klassiek geworden, verhalen met een horrorthema. Een must have.

5. Jacob Grimm & Wilhelm Grimm – Grimm’s Complete Fairy Tales

De sprookjes van de gebroeders Grimm staan uiteraard bol van het avontuur. Bijvoorbeeld in Roodkapje en de zeven dwergen. Sprookjes hebben daarnaast altijd een stevige moraal en zijn daarom uitermate geschikt om voor te lezen aan kinderen bij wijze van opvoeding. Het is bijna overbodig om dit boek in de top 10 op te nemen, want elk huishouden zou het boek al lang aangeschaft moeten hebben.

4. Helen A. Guerber – Tales of Norse Mythology

In deze bundel wordt de lezer meegenomen in de lugubere, maar altijd kleurrijke wereld van de Noorse mythologie. De mythologie zit bomvol wijsheden, maffe beesten en verrassende wendingen en zelfs de grootste kenner kan het nodige leren uit dit lijfboek. Een prachtig boek voor iedereen met een interesse in avontuur, mythologie of spanning.

3. Sir Arthur Conan Doyle – Complete Sherlock Holmes

Wie kent er een grotere avonturier dan Sherlock Holmes, onze favoriete speurneus? Indiana Jones misschien, maar dan houdt het ook wel op. Deze speurneus belandt in de ene maffe situatie na de andere en zo weet de schrijver de lezer op het puntje van zijn of haar stoel te houden. Zoek niet verder voor avontuur dan dit boek, want de complete werken van Sherlock Holmes zijn een en al avontuur.

2. Howard Pyle – The Merry Adventures of Robin Hood

Zojuist is de vraag gesteld wie een grotere avonturier is dan Sherlock Holmes .. Indiana Jones? Superman? Nee, wie anders dan Robin Hood? Robin Hood is het prototype avonturier die zowel kinderen als volwassenen kan vermaken met zijn bizarre avonturen als hij de rijken belaagt met een katapult. Dit geld brengt hij naar de armen, althans .. Als de missie geslaagd is.

1. L. Frank Baum – Wizard of Oz

Dit boek mag natuurlijk niet ontbreken in de top 10 avontuurlijke romans. Het avontuur der avonturen, de tovenaar der tovenaars .. Dit werk gaat de geschiedenis in als een van de mooiste avontuurlijke boeken die ooit geschreven is en het zal nog lang duren voordat dit geëvenaard wordt. Een prachtig werk voor jong en oud dat geen seconde verveelt.