Vind hier alles over de volgorde van de Broederband boeken

Wie ‘De grijze jager’ boeken graag leest, zal de ‘Broederband’ boeken ook te gek vinden. De insteek bij beide series is dat je je eigen held mag zijn en niet hoeft te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Iedereen is uniek en kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen.

De top 8 met alle Broederband boeken op volgorde

De outsiders

In de lijst met Broederband boeken op volgorde staat Skandia weer centraal, net als bij de Grijze jager boeken van auteur John Flanagan. In ‘De outsiders’ draait het om een derde groep jongens die niet gekozen waren voor groep 1 en 2. Dat de jongens in deze groep niet populair zijn, betekent echter niet dat ze de training voor de Broederband niet zullen doorstaan.

De indringers

De bemanning van de Reiger (de derde groep jongens) is op zee en moet schuilen voor een storm. Ze trainen en bedenken hoe ze piraat Zavac kunnen overmeesteren en de schat die de piraat gestolen heeft terug kunnen brengen naar Skandia.

De jagers

In ‘De jagers’ – het derde boek op deze lijst met Broederband boeken op volgorde – gaat het avontuur om de schat van Skandia terug te vinden en de piraat te pakken te krijgen door.

De slaven van Socorro

Piraat Zavac is gepakt en de schat is terug in Skandia, maar nu komt er een volgende vijand op het pad van de Reigers, namelijk Tursgud. Leuk gegeven is dat er een karakter in dit boek voorkomt dat ook in de Grijze jager boeken een rol speelt.

De schorpioenberg

Als de prinses bijna wordt vermoord, gelooft de koning niet dat de daders haar met rust zullen laten totdat de klus succesvol afgemaakt is. De Reigers krijgen daarom de opdracht om de Schorpioensekte te vinden, voordat het te laat is.

De spookgezichten

Het zesde boek in deze lijst met Broederband boeken op volgorde is ‘De spookgezichten’. De Reigers komen door een storm op een eiland terecht, waar ze de lokale bewoners voor zich winnen door het redden van kinderen. Dan worden ze ineens geconfronteerd met de Spookgezichten. Kunnen ze zichzelf en de eilanders in veiligheid brengen?

De caldera

Wanneer de zoon van de keizerin wordt ontvoerd, mogen de Reigers weer hun best doen om hem te bevrijden uit de handen van de piraten. Hiervoor reizen ze af naar eiland Santorillos met de vulkaan Caldera. Vinden ze de zoon? En blijft de vulkaan wel rustig tijdens hun verblijf op het eiland?

De terugkeer van de Temujai

In het laatste boek in deze review met de Broederband boeken op volgorde loopt Skandia het gevaar om in de handen van de Temujai te vallen. De Reigers gaan op zoek naar de minder bekende wegen naar Skandia, zodat de Temujai gestopt kunnen worden voor ze Skandia kunnen bereiken.

Kortom

Elk avontuur van de Reigers is meeslepend en dat maakt het moeilijk om het boek aan de kant te leggen. Je kunt je helemaal inleven in de karakters en de acties die uitgevoerd worden om een opdracht tot een goed einde te brengen.