Extra handig: de beste Zoeklicht dyslexie boeken op volgorde

Zoeklicht Dyslexie is er in het bijzonder op gericht om kinderen met dyslexie te ondersteunen bij het lezen. Op deze manier blijven zij plezier houden in lezen en leren.

De top 10 met de meest speciale Zoeklicht dyslexie boeken op volgorde

Moet je die Mop zien!

In het eerste boek in de serie Zoeklicht dyslexie boeken op volgorde wordt het lachen, want het hele boek is gevuld met leuke moppen en grappige raadsels. Het boek is zo geschreven, dat je met een leesprobleem prima met de teksten uit de voeten kunt.

Net als Einstein

Ken jij een kind dat denkt dat het de enige met leesproblemen is? Dan is ‘Net als Einstein’ een echte opsteker. Joep heeft namelijk ook problemen met lezen, maar hij verzint er iets op als hij zich in wil schrijven voor een fietswedstrijd.

Een gevaarlijk spel

Te lange zinnen met de moeilijke woorden werkt averechts bij een kind dat wil leren lezen, maar waarbij het niet zo makkelijk gaat als bij de rest. In dit volgende boek in de reeks Zoeklicht dyslexie boeken op volgorde is de schrijfwijze aangepast en daardoor wel te behappen voor iemand met dyslexie.

Lieke op safari

Dit boek staat op nummer vier in deze top 10, omdat je vast wel iemand kent die ook bang is voor dieren, net als de moeder van Lieke. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat het gezin naar Afrika op safari. Hoe loopt het af met de moeder van Lieke?

Een bos vol gevaar

Tes en Daan zoeken hun eigen weg wel in dit volgende boek in dit artikel met Zoeklicht dyslexie boeken op volgorde. Ze hebben hun vader echt niet nodig om hun naar huis te rijden.

Op reis in de tijd

Tijdreizen is mogelijk, als je maar weet hoe je een tijdreismachine moet maken. Luna weet hoe dit moet en kiest ervoor om terug in de tijd te gaan. Mag haar broertje ook mee? En mag ze de tijdreismachine wel houden?

Puks pizza en pudding paleis

Puk en Samier willen ervoor zorgen dat het restaurant van Puks ouders niet verkocht gaat worden. Maar hoe moet dat nou als er steeds minder bezoekers in het restaurant komen eten?

Kris kras door het oerwoud

Het achtste boek in de reeks Zoeklicht dyslexie boeken op volgorde draait om Tijm en de apenwereld waarin hij terecht komt. Hoeveel avonturen met apen kun je aan? Tijm beleeft er namelijk genoeg.

Help me!

‘Help me’ staat in het zand aan zee geschreven, maar als Eva om zich heen kijkt, ziet ze niemand. Zouden de woorden in het zand van diegene zijn die ook in het strandhuisje schuilt tijdens slecht weer?

Saar sloddervos

Het laatste boek gaat over opruimen en dingen vergeten in een ruimte (of hoofd) dat niet opgeruimd is. Saar is namelijk helemaal de brief van Bram vergeten en die moet nog ergens liggen. Kan ze hem alsnog op de post doen? Of is het te laat?

Slot

In bovenstaande lijst met Zoeklicht dyslexie boeken op volgorde maakt het niet zoveel uit wanneer je welk boek leest. Kijk liever naar het niveau en de aanbevolen leeftijd om een geschikt boek uit te zoeken.