Blader door de lijst met alle Maan roos vis boeken op volgorde

De Maan Roos Vis boeken zijn speciaal geschreven voor beginnende lezers. Als je de leesvaardigheden van je kind niet alleen aan school wilt overlaten, maar ook thuis op een leuke manier met je kind wilt lezen, kan onderstaande top 10 je wat ideeën geven voor geschikte boekjes.

De top 10 met de leerzaamste Maan roos vis boeken op volgorde

Het grote maan roos vis voorleesboek voor kleuters

Het eerste boek in deze top 10 is leuk en leerzaam, vooral vanwege de overzichtelijke themaplaat die aan het begin van elk verhaaltje staat. Hierdoor ziet je kind wat het daarna hoort of zelf leest. Door deze koppeling te kunnen maken, kan het lezen vlotter gaan en dat ondersteunt de totale ontwikkeling weer op een positieve manier.

Wie is wie

Het volgende boek in deze lijst met Maan roos vis boeken op volgorde is ‘Wie is wie’ en ook met dit boekje kan je kind weer vorderingen met lezen maken.

Joehoe, ik ben géén koe!

Bettie is een koe, maar denkt dat ze heel iets anders is. Tsja, als iedereen snapt wie of wat een koe is, hoe leg je dat dan aan een koe zelf uit?

Vodje

Mattie wil graag een huisdier en toevallig hebben ze bij Bram zojuist jonge poesjes. Ze mag er wel eentje hebben van Bram, maar de ouders van Mattie weten nog niet of ze wel huisdieren in huis willen. ‘Vodje’ is weer een leuke toevoeging aan de reeks Maan roos vis boeken op volgorde.

Boender, waar ben je?

Boender is pleite en het duurt lang voordat ze hem weer gevonden hebben. Waar heeft hij nou al die tijd gezeten?

Juf is in de war

‘Juf is in de war’ is een grappig boekje in de serie Maan roos vis boeken op volgorde. Iedereen zit klaar, alleen de juf ontbreekt nog. Waar zou ze zijn, want normaal is ze altijd op tijd?

Ridder Fred zonder vrees

Dit boekje laat maar al te goed zien waarom je beter niet kunt liegen, zeker niet als je beweert een ridder te zijn, terwijl je dat niet bent.  

Een bel in de pap

Wat we nog het vermelden waard vinden bij alle Maan roos vis boeken op volgorde in deze top 10, zijn de prachtige illustraties die telkens weer de boeken verrijken. Kinderen vinden lezen niet altijd even leuk en de passende tekeningen bij elk verhaal, hebben een positief effect op je kind.

Ik lees zinnen (speel-leesboek)

Op school gebruiken ze een bepaalde methode om te leren lezen en hoe fijn zou het zijn als je thuis – met diezelfde methode in het achterhoofd – het lezen voort kunt zetten. Dat kan nu met ‘Ik lees zinnen’.  

Wat is het warm!

De laatste titel op de lijst met Maan roos vis boeken op volgorde is ‘Wat is het warm!’. In dit boekje gaan de twee vrienden Stef en Saar naar buiten en daar zien ze allerlei dieren slapen, omdat het veel te warm is voor ze.

Kortom

Ben je op zoek naar inspiratie om je kind (thuis) wat vaker aan het lezen te krijgen en zoek je aansluiting bij de methode die op school gevolgd wordt? De hiervoor beschreven top 10 geeft voldoende ideeën.