Wat zijn de beste spirituele kinderboeken? Kinderen zijn van nature al hartstikke spirituele wezens. Eigenlijk hebben volwassen juist spirituele boeken nodig. Tóch biedt deze boekenlijst heel veel leuke opties om met je kind aan de slag te gaan met spiritualiteit en antroposofie. Lees verder…

Snel overzicht: Deze spirituele kinderboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste introductie tot mindfulnessStilzitten als een kikker – Eline Snel: Dit boek richt zich op kinderen tussen de 5 en 12 jaar en biedt leuke verhalen en mindfulnessoefeningen. Samen met je kind kan je hierdoor de ‘pauzeknop’ ontdekken en toepassen. Wij zijn van mening dat dit boek een waardevolle introductie is tot mindfulness voor kinderen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor perfectionistische kinderenHet meisje dat nooit fouten maakte – Mark Pett: Dit speelse boek onderwijst kinderen dat het goed is om fouten te maken en dat ze hier juist van kunnen leren. We vinden dit boek vooral aan te raden voor ouders van kinderen met perfectionistische neigingen. >> Check laagste prijs
Beste voor creatieve interactieEngelen Doeboek – Cathelijne Filippo: Boordevol verhalen, spellen, knutselactiviteiten en andere interactieve bezigheden, is dit boek ideaal voor ouders die samen met hun kinderen willen duiken in spirituele activiteiten. Wij zijn van mening dat dit boek uitstekend is voor creatieve interactie. >> Check laagste prijs

Hier vind je de beste spirituele kinderboeken

Als jij jouw kind(eren) graag meer wilt leren over een spirituele leefwijze, heb je misschien iets aan deze lijst met de beste spirituele kinderboeken.

1. Stilzitten als een kikker – Eline Snel

Stilzitten als een kikker is een boek gericht op kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar oud. Aan de hand van leuke verhaaltjes en mindfulnessoefeningen kan je samen met je kind aan de slag met het vinden van de pauzeknop. Dit boek hoort dus zeker thuis op de lijst van beste spirituele kinderboeken.

2. Het meisje dat nooit fouten maakte – Mark Pett

Dit boek leert kinderen op speelse wijze dat het oké is om fouten te maken en dat je hier juist van kunt leren. Met name voor ouders van kinderen met perfectionistische eigenschappen is dit een absolute aanrader.

3. Engelen doeboek – Cathelijne Filippo

Het Engelen doeboek staat boordevol verhaaltjes, spelletjes, knutselwerkjes en andere leuke activiteiten om met je kinderen te ondernemen.

4. Geluk voor kinderen – Leo Bormans

Iedereen verdient het gelukkig te zijn en we vergeten soms nog wel eens dat dit voor kinderen niet vanzelfsprekend is. Leo Bormans schrijft verhalen waarin hij de tien sleutels van geluk verwerkt.

5. Ik zweef door het leven – W.W. Dyer

10 geheimen voor kampioenen.

6. Kiki en Rijk toveren met Reiki 2 – W. Bijster-Smit

Dit boek is het vervolg op het succesvolle boek Kiki tovert met Reiki. Je leest samen met je kind het verhaal van Kiki en Rijk die tijdens een spannend avontuur meer leren over de tweede graad van Reiki.

7. Ik ben Harry Vink – Alexis Deacon

Dit plaatjesboek is leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Harry Vink ontdekt voor het eerst in zijn leven dat hij zijn eigen gedachten kan horen. Hij besluit hierop actie te ondernemen, maar dit loopt niet helemaal zoals verwacht.

8. Ik ben, wat ik denk – Louise Hay

De kracht van affirmaties voor kinderen.

9. Geluk is samen delen – P. Whitfield

Dit korte boek vol prachtige illustraties en zen-verhalen leert kinderen na te denken over geluk, liefde en wijsheid.

10. Martijn en Lilly – Marion Berndsen

Door dit boek te lezen of voorgelezen te krijgen, leren kinderen meer over het leven na de dood. Ze leren dat doodgaan helemaal niet eng is en zelfs eigenlijk niet bestaat. Marion Berndsen gaat hier op in aan de hand van het verhaal van de 8-jarige Martijn, die erachter komt dat hij een medium is.

11. Sara en haar gevederde vriend – Esther & Jerry Hicks

Een verhaal over de wet van aantrekking – zoals Esther Hicks dat zo mooi kan vertellen – speciaal als kinderboek.

12. De boeken van Linda Kavelin Popov

Linda Kavelin Popov heeft een aantal heel toegankelijke boeken geschreven waarin ze op speelse wijze allerlei spirituele eigenschappen introduceert voor kinderen, waaronder respect, behulpzaamheid, vriendelijkheid, tact en eerlijkheid.