Alle Effies boeken op volgorde – je bekijkt ze hier

Vivian den Hollander heeft een hele reeks Effies boeken geschreven en ze zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar.

De top 10 met Effies boeken op volgorde voor de voetbalfan

De Effies willen winnen!

Het eerste boek in deze lijst met Effies boeken op volgorde bevat drie boeken: ‘Een super doelpunt’, ‘Een spannend toernooi’ en ‘Kanjers op het veld’. In alle verhalen lees je over Bas en zijn spannende voetbalavonturen.

De Effies naar de top!

In deze bundel vind je ook weer drie boeken, namelijk: ‘Een mooie actie’, ‘Op naar de top’ en ‘Een knal tegen de bal’. Bas maakt van alles mee als het om zijn voetbalclub gaat.

In de aanval

Het derde boek in deze review met Effies boeken op volgorde is ‘In de aanval’. De Effies bestaat uit een aantal vrienden van Bas. Er zit ook een meisje in het team. Samen maken ze de gekste dingen mee, op of naast het veld.

Een knal tegen de bal

Wanneer de Effies een nieuw voetbaltenue krijgen, wil de sponsor graag dat ze opnieuw op de foto gaan. Dat is immers goede reclame. Voor die foto moet wel iedereen er netjes uitzien en dat is precies waar het bij Bas mis gaat.

Een mooie actie

In ‘Een mooie actie’ – boek vijf in dit artikel met Effies boeken op volgorde – heeft de voetbalclub een loterij georganiseerd en de clubleden gaan de loten verkopen. Bas en Omar gaan op pad om de loten te kwijt te raken, maar Omar raakt neemt dit iets te letterlijk.

Een spannend toernooi

Bas gaat vlak voor een wedstrijd nog even plassen, maar als hij weer terug naar de rest wil gaan om aan de voetbalwedstrijd te beginnen, krijgt hij de deur van de WC niet meer open. Hoe kan dat nou? Zou iemand willen dat Bas niet mee kan spelen tijdens de wedstrijd?

Op naar de top

De Effies kunnen met het spelen van deze laatste wedstrijd van het seizoen kampioen worden. Kunnen alle teamleden hun zenuwen onder controle houden en hun beste beentje voor blijven zetten?

De Effies gaan op kamp

In het achtste boek in deze lijst met Effies boeken op volgorde gaan de Effies – je raadt het al – op voetbalkamp. Het voetballen staat even op een lager pitje als ze een speurtocht doen en daarna met zijn allen in tenten overnachten.

Twee keer raak

Als de Effies een beker krijgen voor al hun goede prestaties, mag iedereen de beker om de beurt een keer mee naar huis nemen. Als Bas de beker krijgt, gaat het niet allemaal zoals het zou moeten. Kan Bas er op tijd voor zorgen dat de volgende in zijn club de beker mee mag nemen?

Kop of munt

Het laatste item in de reeks met Effies boeken op volgorde is ‘Kop of munt’. Als de vrienden – die ook  clubgenoten zijn – in het bos gaan spelen, keert iedereen terug, behalve Bas. Hij wordt vooral gemist omdat er een wedstrijd gespeeld moet worden. Is Bas de weg kwijt geraakt in het bos? Waarom is hij niet bij de rest?

Afsluiting

Het fijne van deze boeken van auteur Vivian den Hollander is dat ze in het onderwijs heeft gewerkt en dus weet wat voor welk leesniveau geschikt is. Op de boeken staat duidelijk aangegeven voor welke groep een boek bedoeld is.