Verdiep je in de lijst met alle De olijke tweeling boeken en de beste volgorde

De boeken over de olijke tweeling – Ellis en Thelma – zijn al jaren favoriet bij kinderen. Ze kunnen zich goed inleven in de avonturen die de tweeling meemaakt en dat maakt lezen leuk.

De top 10 met De olijke tweeling boeken op volgorde

De olijke tweeling gaat verhuizen

In het eerste boek op deze lijst met De olijke tweeling boeken op volgorde gaat de tweeling in een ander dorp wonen. Dat betekent spullen inpakken en op een andere plek uitladen, naar een nieuwe school en hun nieuwe omgeving verkennen.

De olijke tweeling en de verdwenen dieren

Als de poes van Ellis en Thelma op een dag zoek is, ontdekken ze een fabriek waar producten op dieren getest worden. Vindt de tweeling hun eigen poes daar en lukt het ze het testen op dieren een halt toe te roepen?

De olijke tweeling op het familiefeest

In het derde boek in dit artikel met De olijke tweeling boeken op volgorde is er een feestje in een groot landhuis. Als er tijdens het feestje persoonlijke spullen verdwijnen, gaat de tweeling op zoek naar wie hier achter zit.

De olijke tweeling en het verdwenen geld

Als er bij de tweeling op school speelgoed verzameld wordt om naar een weeshuis te brengen, moet dat speelgoed eerst schoongemaakt en hersteld worden. Het potje met geld om het herstellen van te betalen, is ineens leeg en binnen een paar dagen is het geld weer terug. De tweeling moet uitzoeken wat hier aan de hand is.

De olijke tweeling wil winnen!

Er is een wedstrijd op school en die is nog nooit door de laagste klas gewonnen. De olijke tweeling wil hier een stokje voor steken en ze verzamelen een team van slimme scholieren om zich heen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Winnen ze de wedstrijd?

De olijke tweeling in de dierentuin

‘De olijke tweeling in de dierentuin’ – de volgende titel op deze lijst met De olijke tweeling boeken op volgorde – draait om een bezoek aan de dierentuin. De tweeling heeft een prijs gewonnen en dat betekent dat ze ook op plekken in de dierentuin komen waar bezoekers normaal niet welkom zijn. Spannend.

De olijke tweeling en tante Frieda

De hulp van tante Frieda wordt ingeschakeld als de moeder van de tweeling een week in het ziekenhuis ligt en vader op zakenreis is. Tante Frieda is echter lang niet zo lief als hun eigen ouders, dat blijkt wel uit deze week dat ze komt oppassen.

De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel

De achtste titel in deze review met De olijke tweeling boeken op volgorde gaat over uithelpen in het dierenasiel. Daar komt de tweeling toevallig terecht als ze een nestje jonge poesjes in het bos vinden.

De olijke tweeling en het vervalste schilderij

Een schoolkamp lijkt niet door te kunnen gaan als het materiaal niet in orde blijkt te zijn. Daarnaast kan een klasgenoot niet mee, omdat het kamp te duur is. De olijke tweeling bedenkt een plan om geld in te zamelen voor zowel de klasgenoot als nieuw materiaal.

De olijke tweeling met vakantie

In het laatste boek in deze lijst met De olijke tweeling boeken op volgorde gaan Ellis en Thelma met familie kamperen in het zuiden van het land. Ook vindt er nog een bezoekje aan Amsterdam plaats en ze mogen hier zelfs blijven slapen.

Afsluiting

Wanneer je kind de boeken over Ellis en Thelma graag leest, is het goed om te weten dat er nog veel meer titels beschikbaar zijn dan alleen die in deze top 10.