Wat zijn de beste flapjesboeken voor peuters? Omdat peuters vaak nog niet alle woorden begrijpen, is visuele input essentieel om een verhaaltje te kunnen begrijpen. Lees verder voor onze beste aanraders…

Snel overzicht: Deze flapjesboeken voor peuters raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste klassiekerDikkie Dik – Slaap lekker: Peuters vinden het geweldig om verstoppertje te spelen met hun favoriete held Dikkie Dik. Dit boek is uniek omdat het gepersonaliseerd kan worden met de naam en foto van het kind, waardoor ze zich deel van het verhaal voelen. We vinden dat dit het boek enorm interactief maakt en speciaal voor elk kind. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor jongetjesStoere voertuigen: Met dit boek introduceren we kinderen spelenderwijs aan verschillende voertuigen. Ze leren over brandweerauto’s, snelle wagens en meer, en door de interactieve pijltjes ontdekken ze hoe deze voertuigen functioneren. Wij vinden dit een uitstekend boek om de nieuwsgierigheid van peuters te prikkelen. >> Check laagste prijs
Beste keuze met diertjesIedereen gaapt: Dit flapjesboek vinden wij perfect voor het naar bed gaan ritueel. Het unieke aan dit boek is dat het ook gepersonaliseerd kan worden met de naam en foto van het kind. Peuters vinden het geweldig om te ontdekken hoe dieren gapen en worden verrast als ze zichzelf aan het eind van het boek zien. Dit boek maakt van bedtijd een feestje. >> Check laagste prijs

1. Mijn eerste 100 dieren flapjesboek –  Roger Priddy

Dit flapjesboek is heel leerzaam voor jouw mini. Jonge kinderen leren met die boek de namen van meer dan 100 dieren. De foto’s zijn heel herkenbaar voor je kind en de achtergrond van de foto’s is zeer kleurrijk. Hiermee bied je je kind uren kijk- en leesplezier.

Het boek bestaat uit diverse flappen, maar ook uit verschillende categorieën. Verschillende spelletjes maken het een zeer aansprekend boek voor alle peuters.

De auteur Roger Priddy staat bekend om zijn innovatieve boekjes voor baby’s, peuters en kleuters. Meer dan 100 miljoen boeken heeft hij al uitgegeven, in meer dan 35 talen.

2. Dikkie Dik XXL flapjes boek. Dikkie Dik speelt verstoppertje – Jet Boeke

Hoe leuk is het om verstoppertje te spelen met de favoriete peuterheld Dikkie Dik. In dit boek kan het. Urenlang zal je peutertje er zoet mee zijn.

Het leuke aan dit boek, is dat het gepersonaliseerd is. Je kunt de naam en de foto van je peuter in het boek verwerken. Zo wordt je kindje onderdeel van het verhaal. Dit maakt het boek extra interactief.

Het boek speelt zich onder meer af in de tuin en op de boerderij. Hier ga je op zoek naar Dikkie Dik. Maar hij is nergens te vinden. Aan jouw peutertje de leuke taak om hem te herkennen.

3. Flapjesboek stoere voertuigen – Delta’s

Grote voertuigen, kleine voertuigen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van brandweerauto’s tot snelle bolides. Van terreinwagens tot stoere politie auto’s.

Met dit boek leer je je kind spelenderwijs kennis maken met allerlei bijzondere voertuigen die onze wereld rijk is. Door aan de pijltjes te zitten, leert je kindje hoe de voertuigen werken.

Het boek beschikt over 12 pagina’s en is geschikt vanaf 3 jaar.

4. ‘’Jouw naam’’ Gaapt – Anita Bijsterbosch

Dit is een waanzinnig leuk flapjesboek. Het is gepersonaliseerd naar jouw kind. Zijn of haar foto en naam komen terug op de kaft en ook binnen in het boek.

Peuters kunnen de flapjes in dit boek optillen om te zien hoe dieren gapen. Op de laatste bladzijde komen ze wel een heel vreemd wezentje tegen: zijzelf! Hier staat namelijk een kindje afgebeeld met daarboven de naam van jouw peutertje. Als je aan het flapje trekt, gaat het kindje gapen.

Zo is dit het ideale boek er een feestje van te maken wanneer het bedtijd is.

5. Flapjesboek mijn eerste boerderijwoorden – Van Holkema & Warendorf

Melk komt niet van de supermarkt maar van de koe. Leg dit aan een random stadskind uit en het zal je met verbazing aankijken. De moderne mens is steeds verder van de natuur af komen staan. Bij je peutertje kun jij het verschil maken. Maar hem of haar een met de oorsprong.

In dit flapjesboek leer je je kindje kennis maken met woorden van de boerderij. Denk hierbij aan de koe, eieren, het kuiken, graan, de tractor, het kalf, de schuur en de gans. Het boek beschikt over 50 leuke en leerzame flapjes.

6. Het vrolijke stadsdieren flapjesboek – Noox City Kids

De stad zit vol met dieren. Denk bijvoorbeeld aan de duif, de eend. Of aan de rat en de muis. Wat doen die dieren hier allemaal? Hebben wij ze uitgenodigd? Vinden ze het fijn bij ons?

Dit kun met dit boekje uitleggen aan je kind. De omgang met dieren is belangrijk voor de ontwikkeling van je peuter. ‘De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren’, zei Gandhi ooit.

Een goede omgang met dieren begint met begrip. Daarom is dit flapjesboek zo belangrijk. Het leert kinderen over dieren. Til de flapjes op en het kind ontdekt wat de stadsdieren allemaal aan het doen zijn.

7. Gonnie & vriendjes in ganzenpas – Olivier Dunrea

Dit is een heel leuk flapjesboek waarin Gonnie en haar vriendjes zich allemaal netjes aan je kleutertje voorstellen. Elk gansjes is uniek en aan elk gansje ontdek je weer iets nieuws.

Gonnie zelf is ook een gansje. Een geel gansje met rode laarsjes. Het zijn haar lievelingslaarsjes. Als je de flapjes optilt, zie je waar de gansjes zich hebben verstopt. Je leert steeds meer over kleuren, maar ook seizoenen, tegenstellingen en cijfers.

Dit is een uitgebreid kartonboek. Het telt maar liefst 44 flappen.

8. Bosdieren. Kijk en voel – diverse auteurs

In het bos leven heel veel verschillende dieren. Wij als grote mensen weten hoe belangrijk het bos voor ons is. De bossen worden ook wel de longen van de aarde genoemd. De dieren zorgen voor het bos.

In dit boekje leer je je kleutertje welke dieren er in het bos leven. Je kan ze leren kennen, maar je kan ze ook aaien. Ieder dier heeft een andere, specifieke vacht. Zo kun je de stekels van een egel voelen, of de staart van een eekhoorn.

Dit boekje kent mooie illustraties en is gemaakt van stevig materiaal. De afbeeldingen worden aangevuld met leuke rijmpjes. Hiermee kun je je kind leren spelen en ontdekken.

9. Mijn eerste 100 voertuigen – van Goor

Al vanaf de geboorte wordt je kindje verplaatst. Soms met een fiets, soms per auto. Later in zijn of haar leven reist je kleutertje misschien wel per boot, helikopter of vliegtuig. Dit boek beschikt over veel verschillende soorten flapjes. Achter elk flapjes schuilt een ander voertuig. Leuke spelletjes maken het boekje voor jouw kindje extra leuk. Dit maakt het een geweldig boek voor jouw peuter.

10. Kijk binnen in je lichaam – Usborne

Hoe ziet het lichaam er van binnen uit? Veel grote mensen weten dit niet eens precies. Toch is het belangrijk om dit te leren. Bijvoorbeeld om gedurende je leven bepaalde kwaaltjes te herkennen. Je kunt er niet jong genoeg bij zijn. Het lichaam is ten slotte mieters interessant. Daarom is dit boekje ontworpen. Om jouw peuter kennis te laten maken met het wonderlijke lichaam van de mens.

Als je aan de verschillende flapjes trekt, dan komt er een bepaald orgaan tevoorschijn. Bijvoorbeeld de longen of de hersenen. Maar ook bijvoorbeeld spieren. Aan de binnenkant van de flapjes wordt uitgelegd wat de functie is van het lichaamsdeel.