Lees hier alles over de Kief boeken op volgorde

De boeken geschreven door Gerard van Gemert over Daan Kiefsma – oftewel Kief de goaltjesdief –worden graag gelezen door kinderen tussen de 7 en 10 jaar.

De top 10 met de spannendste Kief boeken op volgorde

Kampioenwedstrijd

In ‘Kampioenwedstrijd’ krijgen Daan en Joeri de schuld als een duur horloge kwijt is geraakt, terwijl zij juist diegenen waren die het horloge terug gebracht hadden. Zal het horloge alles in de war schoppen en ervoor zorgen dat ze niet mogen meedoen aan de wedstrijd die bepaalt wie dit seizoen kampioen wordt?

Strandvoetbal

Het volgende boek in dit artikel met Kief de goaltjesdief boeken op volgorde is een stuk luchtiger dan het vorige boek, want Daan en zijn vriend gaan naar het strand en de voetbal blijft dan natuurlijk niet thuis. Het blijft echter niet alleen bij wat voetballen in het zand als ze een vermist kind zoeken en ook nog stranddieven proberen te pakken.

Topvoetbal

Daan en zijn voetbalteam mogen naar een Champions League wedstrijd, maar dan blijken de kaartjes verdwenen te zijn. Is er kwaad opzet in het spel? Of is iemand van het team ze gewoon ergens vergeten en komen ze vanzelf weer boven water?

Aartsrivaal

In ‘Aartsrivaal’ – boek vier in deze lijst met Kief boeken op volgorde – komen twee clubs tegenover elkaar staan. Daan weet dat de kans groot is dat hij bij de tegenpartij zal moeten gaan spelen. Of lukt het hem en zijn team toch nog om genoeg geld bij elkaar te krijgen om de club te redden?

Gestolen overwinning

Daan moet al zijn energie verdelen over het winnen van een belangrijke bekerwedstrijd en het vinden van de dief die bij hem thuis ingebroken heeft en spullen meegenomen heeft. Is het echt zo dat hij de dader persoonlijk kent? Hij kan het bijna niet geloven…

De spelletjesdief

Jeffrey is in dit volgende boek in deze review met Kief boeken op volgorde een nieuwe toevoeging aan het voetbalteam. Niet iedereen vindt Jeffrey even leuk en dat komt vooral omdat hij in een woonwagen woont in plaats van – net als de rest – in een normaal huis.

Voetbalkamp

In ‘Voetbalkamp’ zou Daan wel eens gescout kunnen worden voor een nieuwe club, maar de competitie is groot en die blijkt zich niet alleen op het veld af te spelen.

Tussen de palen

Het achtste boek in de lijst met Kief boeken op volgorde – ‘Tussen de palen’ – is weer een hele spannende, want tijdens het vluchten voor een aantal grotere gasten kan Daan nog maar net op tijd wegspringen voor het materiaal dat in de fabriek ineens zijn kant op komt.

Schoolvoetbal

Daan gaat de baas van een hond – die tijdens het trainen voor een belangrijke voetbalwedstrijd de boel verstoord heeft – achterna om uit te zoeken waarom het dier zo slecht behandeld wordt. Natuurlijk vinden ze veel meer dan alleen de hond. Komen Daan en Remy nog op tijd weg?    

Kopduel

Het laatste boek in deze review met Kief boeken op volgorde is zeker niet het laatste Kief de goaltjesdief boek dat Gerard van Gemert geschreven heeft. In dit boek kan zwerver Willem wel eens de belangrijkste taak van dit jaar krijgen als de trainer van het elftal niet aanwezig kan zijn.

Kortom

Vind je kind de boeken over Kief de goaltjesdief leuk? Dan zijn er niet alleen nog meer boeken over Daan en zijn voetbalvrienden, maar kun je – als je kind ouder wordt – ook overstappen op de serie die Gerard van Gemert ook geschreven heeft, namelijk ‘Voetbalgoden’.