Alle Slash boeken op volgorde – een complete serie

Je zult snel zijn dat de Slash boeken niet altijd door dezelfde schrijver geschreven zijn. Het kenmerkende van een Slash boek, is dat het leven van een jongere dat al veel mee heeft gemaakt centraal staat. 

De top 10 met de meest confronterende Slash boeken op volgorde

De gelukvinder

Het eerste boek is geschreven door Edward van de Vendel en gaat over Hamayun. Hij is als vluchteling naar Nederland gekomen en wil hier graag de rest van zijn leven blijven. Het verleden van de jongen zit hem echter ook dwars. Kan hij zijn strubbelingen overkomen en aan een opleiding beginnen?

Voor jou tien anderen

Het tweede boek in deze lijst met Slash boeken op volgorde is geschreven door Mirjam Oldenhave. Je maakt kennis met Cynthia, die samen met haar broer door haar moeder in de steek is gelaten. Ze worden gedumpt in een illegale kinderopvang en dat belooft niet veel goeds. Toch blijkt dat dat wat bekend is – ook al is het er niet fijn – de voorkeur heeft boven dat wat onbekend is.

Alles is weg

‘Alles is weg’ is geschreven door Anke en Lieke Kranendonk. Het verhaal begint met opgroeiende jeugd die grapjes uithalen en het leven leven. Het leven verandert echter wanneer de beste vriend van Fae bij een ongeluk overlijdt. Het wegduwen van het verdriet is voor een tijdje een oplossing, totdat alles toch weer naar boven komt. (geschreven door Corien Botman en Yasmine van Leur)

Hou van mij

De volgende titel in dit artikel met Slash boeken op volgorde geeft aan waar iedereen in het leven behoefte aan heeft, zo ook Monisha. Als haar thuissituatie verandert, kan ze er niet langer blijven. Ze vlucht en gaat met veel jongens om die niet allemaal het beste met haar voorhebben.

Als niemand kijkt

‘Als niemand kijkt’ is geschreven door Marjolijn Hof en Iris Kuijpers en vertelt het verhaal van Julia. Als balletdanseres krijg je het zwaar te verduren en Julia twijfelt dan ook aan haar opleiding en carrière als balletdanseres. Als ze het nu al zo moeilijk heeft, hoe moet dat dan later? Misschien moet ze toch voor een andere opleiding kiezen.

Latino king

Het volgende exemplaar in de serie Slash boeken op volgorde is ‘Latino king’, van de auteurs Bibi Dumon Tak en Castel. Op de omslag zie je een jongen die gevangen zit in het buitenland nadat hij gepakt is met een flinke hoeveelheid drugs op zak. De gevangenis denkt hij niet te kunnen overleven en dus wil hij zien te ontsnappen.

Miss dakloos

Dit boek vertelt het verhaal van een deelneemster aan een missverkiezing die een lange tijd op straat rondgezworven heeft. Hoe je als jong meisje beslist om je thuis te verlaten en de reden waarom je dat bereid bent te doen, lees je in ‘Miss dakloos’. (geschreven door Lydia Rood en Jojo Matthews)

Ik ben Alice

Het achtste boek in de lijst met Slash boeken op volgorde is ‘Ik ben Alice’. Dit boek heeft Jan Simoen samen met Alice Dupont geschreven en zij heeft aan anorexia geleden. Je leest het verhaal ook vanuit haar perspectief en over de strijd die ze niet alleen met iedereen in haar omgeving, maar ook met zichzelf aanging.

Lichaam van licht

Jelmer Soes en Sanoj schrijven dit boek met een gameverslaving als hoofdonderwerp. Je leest hoe het klein kan beginnen en uiteindelijk helemaal uit de hand kan lopen.  

Showbizzkiss

De laatste titel in deze review met Slash boeken op volgorde is ‘Showbizzkiss’. Je maakt kennis met de dertienjarige Maarten die beroemd is geweest vanwege zijn rol in een musical. Die beroemdheid keert zich echter tegen hem en daardoor gaat hij twijfelen aan zijn passie. (geschreven door Do van Ranst en Maarten van Hove)

Afsluiting

Elk boek is meeslepend en tegelijkertijd zit er een belangrijke les in voor jongeren. De wereld is een mooie plek, maar je ouders kunnen je niet altijd blijven beschermen als je ouder wordt. Soms moet je keuzes maken zonder dat je je hiervan bewust bent. Een aantal van die keuzemomenten blijken duidelijk uit de Slash boeken in bovenstaande top 10.