Een praktische lijst met alle Willewete boeken op volgorde

‘Willewete’ is een leuke serie boeken die kinderen informatie verschaffen over een onderwerp dat ze zelf interessant vinden. Het helpt met lezen, maar ook bij het begrip van een thema.

De top 10 met de meest informatieve Willewete boeken op volgorde

De post

Het eerste boek in de reeks Willewete boeken op volgorde gaat over post. We sturen misschien niet zo veel post meer als vroeger, maar toch is het interessant om te zien welk pad een brief of kaart volgt als je die in de brievenbus doet.

Wereldkinderen

Kinderen die opgroeien en met hun ouders al jong verre reizen maken, weten wel dat er andere kinderen zijn. Dit boek geeft leuke weetjes als je nog niet over de grenzen van je eigen land bent geweest en wilt weten wat kinderen op andere plekken op de wereld kenmerkt.

Eten in de wereld

In het vorige boek ging het over kinderen over de hele wereld en in dit boek – nummer drie in de reeks Willewete boeken op volgorde – gaat het alleen maar over eten. Wat eten mensen, hoe eten ze, welke hulpmiddelen gebruiken ze bij het eten en nog veel meer wordt besproken rond het thema eten.

De garage

Weet jij wat ze allemaal met je auto doen als die naar de garage gaat? Dit boek geeft een inkijkje in de wereld van auto’s en garages. Het is leuk om een start met techniek te maken aan de hand van een bekend begrip: auto’s.

Piraten

Boek vijf in de lijst met Willewete boeken op volgorde gaat over piraten en dan wel de (grappige) piraten van vroeger en niet die die tegenwoordig zeeën en oceanen onveilig maken.

Vulkanen

Natuur is ook een terugkerend onderwerp bij de Willewete boeken en deze keer gaat het over vulkanen. Waar komen ze vandaan en wanneer wordt een vulkaan actief? Je leert allerlei nuttige informatie over de vulkaan. Na het lezen van dit boek kan het leuk zijn om samen met je kind op de kaart te kijken naar actieve vulkanen.

Naar de dierentuin

In ‘Naar de dierentuin’ krijg je alle basisinformatie over de zoo. Het gaat echter niet alleen over dieren, maar ook over de mensen die in de zoo werken en wat zij doen. Dit is een leuk boek om te lezen net voordat je samen met je kind naar de zoo gaat.

Dit is mijn huis

Het achtste boek in de lijst met Willewete boeken op volgorde heeft alles te maken met hoe je kunt wonen – op verschillende plekken op de wereld – en hoe een huis er van binnen uitziet. Ook technische informatie over het bouwproces van een huis is (beknopt) opgenomen.

Zo voel ik mij

Dit kan een heel nuttig boekje zijn voor kinderen die al op jonge leeftijd met heftige emoties worstelen. Ook kan het helpen als je mensen in je omgeving hebt die zich anders dan normaal gedragen. Een kind kan op deze manier leren begrijpen dat emoties er mogen zijn en dat je er op verschillende manieren mee om kunt gaan.

Het weer

Je komt in dit laatste boek in de top 10 met Willewete boeken op volgorde te weten wat het weer eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is dat het weer verschillend en niet altijd maar hetzelfde is.

Afsluiting

Het kan zelfs voor ouders of de oppas nog erg leuk zijn om samen met het kind deze boekjes te lezen. Reken erop dat je vragen kunt krijgen waar je misschien al wat antwoorden op wilt verzinnen. Het nieuwsgierige kind wordt met deze boekjes waarschijnlijk alleen nog maar nóg nieuwsgieriger.