Alle Floor boeken op volgorde – voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De boeken over het leven van Floor zijn geschreven door auteur Marjon Hoffman. Elk boek bestaat uit meerdere (meestal 14) verhalen en elke bundel bestaat weer uit drie boeken.

De top 10 met de beste Floor boeken op volgorde

Noot zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

Floor heeft aan haar vrienden beloofd dat ze wel aan kaartjes voor de band The Miracles kan komen. Ze denkt dat dit gemakkelijk is, omdat haar nicht in de band zingt. Het pakt echter anders uit en Floor moet weer uit de nesten zien te komen.

Floor is voor!

Het tweede boek in deze lijst met Floor boeken op volgorde gaat over huisdieren, de broer van Floor en logeerpartijtjes.

Floor breekt de regels

Van ruilen, komt huilen – en in dit boek over Floor wordt dit spreekwoord heel duidelijk uitgelegd aan de hand van de avonturen van Floor. De oplossing die ze na het ruilen bedenkt, kan echter niet door de beugel.

Floor, goed geregeld

Het volgende boek in deze lijst met Floor boeken op volgorde is ‘Floor, goed geregeld’. Floor is een echte snoepkont en dat blijkt maar weer als ze een cadeautje beetje bij beetje aan het verorberen is. De illustratie verwijst naar het succesvol uitbroeden van eieren met de broedmachine, het zijn er alleen veel meer dan ze hadden verwacht.

Floor tussen de regels

De regels van Floor zijn bijzonder, omdat ze ze altijd in haar eigen voordeel laat uitpakken. Deze keer staan dagboeken centraal; hoe moeilijk het is om ze niet te lezen en hoe lastig het daarna is om te vergeten wat je erin hebt gelezen.  

Floor is smoor

‘Floor is smoor’ – het zesde boek in de lijst met Floor boeken op volgorde – staat geheel in het teken van de liefde. Op Valentijnsdag willen Floor en haar vriendin iets leuks doen voor de jongens in de buurt. Maar lukt het ze wel om de afzender van de kaart geheim te houden?

Floor gaat ervoor!

De verhalen in dit boek zijn weer om hard om te lachen, maar stiekem zitten er ook hele belangrijke regels in de tekst verborgen. In dit boek is dat bijvoorbeeld hoe je een geheim bewaard en wanneer iets echt een geheim is.

Floor gaat door!

Het volgende item op de lijst met Floor boeken op volgorde laat zien welk verschil er is tussen de regels van volwassenen en die van kinderen. Die van de kinderen zijn meestal alleen bedoeld voor Floor en natuurlijk niet voor alle kinderen.

Floor schrijft (straf)regels

Iets wat een goed idee lijkt, hoeft niet altijd automatisch goed uit te pakken. Je leest het in ‘Floor schrijft (straf)regels’ en als je de omslag van het boek mag geloven, is het een hele berg werk.

Floor regelt het leven

De laatste titel in dit artikel met Floor boeken op volgorde is ‘Floor regelt het leven’. Dat de regels van Floor niet altijd realistisch zijn in de echte wereld, heb je na de negen vorige boeken in deze top 10 al begrepen. Wel zijn ze altijd ontzettend grappig en dat bewijst elk verhaal met Floor in de hoofdrol telkens weer.

Kortom

De boeken over Floor zijn geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Door de hilarische situaties waar Floor in terecht komt, zijn de boeken vlot te lezen.