Ontdek de lijst met alle Hoe overleef ik boeken en hun volgorde

De serie Hoe overleef ik – geschreven door Francine Oomen – bestaat uit 13 boeken. Hieronder vind je de top 10. Het is verder leuk om te weten dat er behalve de leesboeken ook andere Hoe overleef ik materiaal is, zoals een een kookboek, magazine en echte survivalgids.

De top 10 met de handige Hoe overleef ik boeken op volgorde

Hoe overleef ik met/zonder vrienden?

Alles is een keuze. Dat lijkt niet altijd waar als je kind bent, want je kiest er bijvoorbeeld niet zelf voor als je vriendje je laat zitten. Wat je van Rosa kunt leren, is dat wat er daarna gebeurt en hoe je met bepaalde situaties in het leven omgaat wel altijd je eigen keuze is.

Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!)

In het volgende boek in de lijst Hoe overleef ik boeken op volgorde maakt Rosa de vakantie van haar leven mee. Dat denkt ze aan het begin ten minste, want al snel blijkt dat scheidingen mensen van elkaar kan doen vervreemden.

Hoe overleef ik (zonder) liefde?

Gevoelens zijn voor kinderen niet altijd even duidelijk, laat staan hoe je ze onder woorden moet brengen. Rosa worstelt hier in ‘Hoe overleef ik (zonder) liefde?’ ook mee. Er zitten gelukkig heel wat handige tips voor kinderen die ook wel eens met hun gevoelens in de knoop zitten in de tekst van het boek verwerkt.

Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders?

In ‘Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders’ – boek vier in dit artikel met de Hoe overleef ik boeken op volgorde – krijgt Rosa te maken met de situatie dat haar ouders niet meer goed met elkaar op kunnen schieten. Ze kijken zelfs al buiten de deur naar anderen. Dat is niet makkelijk, niet voor Rosa en ook niet voor lezers die in dezelfde situatie zitten.

Hoe overleef ik met/zonder jou?

Naar een andere plek in het land verhuizen, doet een kind niet graag. Een kind – dus ook Rosa – wil vastigheid en stabiliteit. Als de thuissituatie verandert, brengt dat een hoop onrust en onzekerheid met zich mee. Zo raakt Rosa in dit boek haar vriendje kwijt en moet ze op de nieuwe school weer helemaal opnieuw beginnen met vriendjes maken. Gelukkig is haar moeder er wel nog steeds.

Hoe overleef ik mijn vakantie?

De volgende titel in deze reeks Hoe overleef ik boeken op volgorde is een spannende, want Rosa en Jonas gaan op avontuur. De ouders van Rosa weten er echter niks van dat ze samen op pad zijn gegaan en als daarna blijkt dat ze de weg in de bergen niet meer terug weten te vinden, raken Jonas en Rosa toch een beetje in paniek.

Hoe overleef ik de brugklas?

Wie een beetje steun kan gebruiken bij naar de brugklas gaan, kan dit boek van Francine Oomen lezen. Je leert van Rosa wat er allemaal kan veranderen als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat.

Hoe overleef ik mijn eerste zoen?

Vlinders in je buik, verkering krijgen, kussen; het zijn allemaal dingen die je een keer mee gaat maken als je kind bent. Sommigen wat vroeger, anderen wat later, maar voor allemaal geldt dat het handig is jezelf goed te kennen en je grenzen te kunnen én durven aangeven.

Hoe overleef ik mezelf?

In het volgende boek in dit artikel met de Hoe overleef ik boeken op volgorde krijg je als tiener handvatten over de puberteit. Je maakt misschien niet alle situaties die Rosa – nu Rooz – meemaakt letterlijk mee, maar ze zijn wel herkenbaar.

Hoe overleef ik het jaar 2000?

We sluiten deze lijst met Hoe overleef ik boeken op volgorde af met ‘Hoe overleef ik het jaar 2000?’. In 1999 dacht men dat er heel wat fout zou gaan tijdens de jaarwisseling. Gelukkig viel het allemaal mee.

Tot slot

Heb je een tiener die wel eens met zichzelf worstelt? Dan kunnen de boeken in deze top 10 met Hoe overleef ik boeken wel eens een handig hulpmiddel zijn.