Bekijk het overzicht met de Kikker boeken van Max Velthuijs op volgorde

Max Velthuijs heeft heel veel kinderboeken geschreven en voor een groot deel daarvan heeft hij ook nog prestigieuze prijzen gewonnen. Kikker was een van de favoriete karakters van Max Velthuijs en dat kun je wel merken aan de prachtige tekeningen en verhaaltjes ook.

De top 10 met Kikker boeken van Max Velthuijs op volgorde

Kikker is bedroefd

In dit eerste boekje is het mooi om te zien hoe tranen verschillende betekenissen kunnen hebben. Je hebt tranen van verdriet, maar ook tranen van blijdschap. Kikker maakt beide emoties mee.

Ik ben Kikker!

Het tweede boek in deze lijst met Kikker boeken van Max Velthuijs op volgorde is een erg grappige, want aan de voorkant komt de Kikker als knuffel/handpop naar buiten gepiept.

Kikker en varkentje

Je zou het niet verwachten, maar als kikker hoef je echt niet de hele dag alleen maar in de vijver te gaan liggen wachten op muggen die voorbij komen, zodat je die op kunt eten. In dit boekje lees je wat kikkers op een dag nog meer kunnen doen.

Kikker is jarig

In het volgende exemplaar in deze serie Kikker boeken van Max Velthuijs op volgorde viert Kikker zijn verjaardag. Gaat zijn feestje wel door als alle andere dieren zijn verjaardag lijken te zijn vergeten?

Mijn eerste Kikker boek

In ‘Mijn eerste Kikker boek’ maakt je kleintje kennis met alle dieren die samen met Kikker spelen.

Je allereerste verhalen van Kikker

Het zesde boek in deze lijst met Kikker boeken van Max Velthuijs op volgorde betreft een bundel met daarin drie verhalen over Kikker.

Kikker leert vormen

Dit boekje is ideaal om je kind te leren welke vormen er zijn. Aan de hand van de plaatjes en het verhaaltje leert je kind vormen herkennen en benoemen.

Oeps, Kikker!

In ‘Oeps, Kikker!’ – het achtste boek in dit artikel met Kikker boeken van Max Velthuijs op volgorde – zorgt kikker er per ongeluk voor dat er dingen misgaan en dat terwijl hij het altijd zo goed bedoelt.

Kikker is ziek

Iedereen wordt wel eens ziek en met dit boekje kun je ‘ziek zijn’ uitleggen aan de kleinste kinderen. De grappige tekeningen maken het allemaal iets luchtiger en vormen goede afleiding.

Een verrassing voor Kikker

Kikker krijgt een cadeau van Rat, maar hij moet wel heel veel geduld hebben voordat het cadeau uit de grond komt. Je kind leert wat er kan gebeuren als je iets goed verzorgt.  

Afsluiting

Je kunt de Kikker boeken van Max Velthuijs op volgorde lezen, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Elk boekje is weer iets bijzonders en je kind zal het waarderen als je samen het boekje over de groene kikker leest.