Neem alle Toneellezen boeken op volgorde door voor jouw volgende boek

Boeken die binnen de categorie ‘toneellezen’ vallen, zijn speciale boeken. De inhoud bestaat eigenlijk uit twee delen en kan ook het beste door twee personen hardop voorgelezen worden. Zo krijg je een soort rollenspel dat zich door het boek voor te lezen afspeelt. Deze manier van lezen kan stimulerend werken, omdat kinderen niet meer in hun eentje stil een boek ‘moeten’ lezen. Ze kunnen het lekker samen doen en dit vinden ze veel leuker.

De top 10 met gezellige Toneellezen boeken op volgorde

Op kamp!

Dit boek wordt voorgelezen door twee personen en zij vertellen vanuit het perspectief van Joep en Emma. De twee zijn op kamp en dat is hartstikke spannend. Er gaat namelijk nogal wat mis.

#groep8

Het volgende boek in de lijst met Toneellezen boeken op volgorde is ‘#groep8’ en dit verhaal speelt zich af tussen Valentijn en Rosalie. Ze lopen zo hard van stapel met vloggen in en over de klas, dat de juffrouw ingrijpt en ze een tijdje niet meer met telefoon wil zien.

Volg de pijlen

Kruip in het leven van Doortje en Sem en doe wat zij doen: de pijlen volgen om te ontdekken wat er aan het einde is.  

Zoektocht in het ziekenhuis

In ‘Zoektocht in het ziekenhuis’ – boek vier in dit artikel met Toneellezen boeken op volgorde – heb je de rollen van Regilio en Meike en die lees je met zijn tweetjes hardop voor. De twee liggen in het ziekenhuis en maken een spannend avontuur mee.

Verdwaald in Amsterdam

In dit boek zijn heel veel verschillende rollen. Je hebt Hachi – die haar moeder midden in Amsterdam is kwijtgeraakt – en alle mensen die ze vervolgens tijdens het zoeken naar haar moeder tegenkomt.

Tent in de storm

Het volgende boek in de reeks Toneellezen boeken op volgorde gaat over je tent in de tuin opzetten en hoe dat mis kan gaan als het weer ineens verandert van goed naar slecht.

Mijn soundtrack van groep 8

Kruip in de huid van Shirley en Stan uit groep 8 en kom erachter of Stan het wel een goed idee vindt om in een tiny house te gaan wonen.

Hou je vast!

Boek nummer acht in de lijst met Toneellezen boeken op volgorde – ‘Hou je vast! – gaat over Fee en Skip. Er zitten een paar mensen in een boom die gered moeten worden, maar wie kan deze taak aan?

De koukommers van professor Volleknar

Een tijdmachine die niet goed werkt en een professor die met zijn handen in het haar zit: dat is het scenario waarin Tygo en Naomi zich bevinden. Kunnen ze alle problemen die voortkomen uit de niet goed functionerende tijdmachine oplossen?

Zelf gemaakt!

Je sluit dit artikel met de top 10 Toneellezen boeken op volgorde af met ‘Zelf gemaakt!’, waarin Willie en Raf een draadje volgen.

Afsluiting

Toneelleesboeken kunnen precies die stimulans zijn die je kind nodig heeft om (weer) plezier in het lezen te krijgen. Het kan met klasgenootjes, vriendjes op woensdagmiddag of met een ouder voor het slapengaan.