Wat moet je weten over de Kinderboekenweek? Wij vertellen het je punt voor punt. Lees verder voor alle informatie over de Kinderboekenweek van dit jaar.

Wanneer vindt de Kinderboekenweek plaats?

De Kinderboekenweek van 2021 vindt dit jaar plaats van 6 oktober tot en met 17 oktober. Het is een week om kinderen (weer) enthousiast te maken over lezen en boeken, en dit gebeurt onder andere door er op school aandacht aan te besteden. Ook wordt er, net als bij de ‘gewone’ Boekenweek voor volwassenen, een speciaal boek geschreven voor de week. Bij aankoop van andere boeken ergens in de periode tussen 6 en 17 oktober, krijgt een kind dit boekenweekgeschenk er gratis bij.

Snel overzicht: Deze kinderboeken van de Kinderboekenweek 2021 raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor jonge lezersHeld op sokken: Geschreven door de bekroonde Bette Westera, is dit boek een ware traktatie voor jonge lezers. Westera staat bekend om haar boeiende vertellingen en dit boek is geen uitzondering. Het thema van de Kinderboekenweek, “Worden wat je wil”, is hier op prachtige wijze in verwerkt. We vinden het een inspirerend boek dat kinderen aanmoedigt hun dromen na te jagen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor illustratiesEiland: Voor de liefhebbers van prachtig geïllustreerde boeken is dit prentenboek van Mark Janssen een echte aanrader. Janssen, een gevierd illustrator uit Limburg, staat bekend om zijn veelzijdige stijlen en creatieve benadering. We zijn ervan overtuigd dat zijn unieke aanpak dit prentenboek tot een absoluut hoogtepunt van de Kinderboekenweek zal maken. >> Check laagste prijs

Dit is het thema van de Kinderboekenweek 2021

Ieder jaar wordt er een thema gekoppeld aan de Kinderboekenweek, waar ook het geschenk van dat jaar over gaat. Dit jaar is het thema ‘Worden wat je wil’. Met dit thema wordt bedoeld dat ieder kind kan dromen en kan worden wat hij of zij wil. Natuurlijk komt dit in kinderboeken veel terug, want hierin kunnen kinderen alles worden: van brandweer tot fee en van profvoetballer tot ballerina. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is hier een inspiratie op, waardoor kinderen deze week in hun dromen echt alles kunnen worden wat ze willen.

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2021

In 2021 wordt het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door Bette Westera. Zij is als schrijfster onder andere bekend van de boeken Held op sokken, Alle hens aan dek en Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom. Haar kinderboeken zijn voornamelijk op jongere kinderen gericht, en voor haar boeken kreeg ze de afgelopen jaren veel prijzen. Het boek dat ze voor de Kinderboekenweek van 2021 schrijft is uiteraard perfect passend bij het thema: Worden wat je wil. Hoe het boek gaat heten is nu nog niet bekend, maar het belooft weer een geweldig nieuw kinderboek te worden.

Het prentenboek van de Kinderboekenweek van 2021

Naast een boek net geschreven teksten wordt er ook ieder jaar speciaal voor de Kinderboekenweek een prentenboek gemaakt. Dit jaar krijgt de Limburgse Mark Janssen de eer. Janssen werkt al jaren als illustrator en niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassen. Dit jaar mag hij dus het prentenboek van de Kinderboekenweek maken en illustreren, en hoe dat eruit komt te zien is nog een verrassing. Hij illustreert namelijk niet in slechts één stijl, maar grijpt voor iedere opdracht weer een andere stijl aan.