Neem de lijst met alle Kolletje boeken op volgorde door

‘Kolletje & Dirk’ is een hele reeks boekjes die speciaal voor kleine kinderen geschreven is. Het is dan ook een van de favoriete voorleesboeken voor peuters en kleuters. De tekeningen op de omslag en in het boek zelf maken het heel bijzonder om samen de boekjes door te bladeren en eruit voor te lezen.

De top 10 met de leukste Kolletje boeken op volgorde

Kolletje tovert verhalen

Je ziet een afbeelding van Kolletje op de omslag van dit eerste boek in deze top 10 met de Kolletje boeken op volgorde. Het is gelijk te zien dat dit een vrolijk en ondeugend kindje is, met feloranje haren en grote blauwe strikken erin. In dit eerste boek zijn zes verhalen opgenomen.

O, kom er eens kijken… & O, dennenboom

Het tweede boek in deze review met Kolletje boeken op volgorde betreft een omkeerboek en dat wil zeggen dat je het ene verhaal leest en als je het uit hebt, draai je het boek om en heb je nog een tweede verhaal. Dit boekje draait helemaal om Kolletje en de feestdagen in december.

Het grote ridderfeest

‘Het grote ridderfeest’ is niet alleen een leesboek, maar het heeft ook een kasteel dat je uit kunt vouwen. Ook in dit boekje komen de toversokken van Kolletje weer goed van pas, want tijdens het middeleeuws feest breekt een pony los terwijl Dirk er net op is gaan rijden.

Werk aan de winkel

Boek vier in deze reeks met Kolletje boeken op volgorde gaat helemaal over wat je later als je groot bent kunt worden. Ook bij dit boekje zit weer een leuk extraatje, want er zit een memospel met beroepen bij.

Kom erbij

Het leuke van deze verhaaltjes is dat je kind aan de hand van de plaatjes in het boek al na een paar keer voorlezen zelf mee kan gaan vertellen. Deze keer wordt er in het park gepicknickt en gooit Doerak weer roet in het eten, net als bij het middeleeuws feest in boek drie.

Samen op reis

Zou jij ook niet een paar toversokken als die van Kolletje willen hebben? Ze heeft er zoveel lol aan als ze haar echte naam voluit en hardop zegt. ‘Samen op reis’ is weer net zo’n gaaf verhaal als de overigen in deze serie Kolletje boeken op volgorde.

Naar de kermis

Dirk is het beste vriendje van Kolletje en dat betekent dat hij bijna altijd deel uitmaakt van de avonturen van Kolletje. Deze keer gaan ze naar de kermis, maar gelukkig gaan er ook ouders mee. Nou ja, gelukkig, Kolletje moet weer het een en ander zien te redden tijdens het kermisbezoek.

Allemaal familie

In het zevende boek in deze lijst met Kolletje boeken op volgorde draait het allemaal om familie, maar hoe leg je uit wat familie is aan een kleuter? De stamboom die in het boek zit, kan helpen om aan je eigen kind uit te leggen hoe zijn of haar familie in elkaar steekt.

Daar is de wolf

Kolletje gaat op zoek naar een wolf in het bos, als de boswachter bij haar tante komt vertellen dat die in de buurt gezien is. In het boek zit een patroon waarmee je zelf het popje Kolletje kunt namaken. Het maakt de verhalen nog levendiger met de pop erbij.

De leukste kleuters van Nederland

Het laatste boekje in deze review met Kolletje boeken op volgorde is ‘De leukste kleuters van Nederland’. Je vindt drie verhalen in dit boekje, zoals die over de picknick (uit de nummer vijf in deze top 10), die over enge dingen voor kleine kinderen en die over grootouders.

Tot slot

Wat wij opvallend vinden is dat de boekjes over Kolletje niet alleen boeiend blijven voor kinderen, maar dat ook ouders heel veel plezier hebben bij het lezen van de boekjes. Zelfs op school is dit een van de favoriete momenten van de dag, als de juf voorleest uit Kolletje.