Wat zijn de leukste en mooiste kleurboeken met bloemen? Onze redactie heeft de beste titels voor zowel volwassenen als kinderen in deze top 10 aanraders verwerkt. Lees verder voor de top 10…

Als je op zoek bent naar een kleurboek met bloemen hoef je niet verder te zoeken. Speciaal voor jou hebben we de leukste kleurboeken op een rijtje gezet. Uiteraard zit het thema ‘bloemen’ op een directe of indirecte manier in het kleurboek verwerkt. Lees dus vooral verder voor de allerleukste, kleurrijkste en vrolijkste kleurboeken met bloemen.

Snel overzicht: Deze kleurboeken met bloemen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste CollectieMasja van den Berg – Mijn wonderlijke wereld THE BEST OF: Dit boek toont het beste van Masja’s werk, waarbij bloemen, bossen en planten op magische wijze tot leven komen. We zijn van mening dat dit kleurboek de wonderlijke wereld van Masja van den Berg perfect vertegenwoordigt. Het nodigt je uit om je eigen creatieve draai te geven aan de prachtige illustraties. >> Check laagste prijs
Beste mandela’sMasja van den Berg – Masja’s Mandela’s SPRING: Dit kleurboek is een viering van de lente met zijn schitterende mandela’s en bloemen. Het boek straalt lente uit en we vinden dat het prachtig de essentie van het seizoen vangt. Ideaal voor zowel jongeren als volwassenen die de frisheid van de lente willen ervaren door middel van kleuren. >> Check laagste prijs
Beste kleurboek op nummerKleuren op Nummer voor Volwassenen – Kleurrijk Holland!: Een kleurboek dat aantoont dat kleuren niet alleen voor kinderen is. Het biedt volwassenen de kans om zich te ontspannen en hun geest te zuiveren door kleuren. We waarderen vooral de diversiteit van de afbeeldingen en vinden het een perfecte manier om te ontspannen na een hectische dag. >> Check laagste prijs

10. Superleuk kleur-en stickerboek voor de allerkleinsten 2-4 jaar

De praktijk leert dat de allerkleinsten onder ons het opplakken van kleurrijke stickers net zo leuk vinden als het inkleuren van de mooiste rozen. Waarom niet het een en ander combineren? Kleuren en plakken wordt gecombineerd op olijke wijze in Superleuk kleur-en stickerboek voor de allerkleinsten 2-4 jaar. Hier is jouw kleine zoontje wel even zoet mee. Het boek staat vol met de vrolijkste klaprozen en zonnebloemen.

9. Mijn eerste woordjes kleurboek – 1-3 jaar

Taal leren is nog nooit zo leuk geweest als met Mijn eerste woordjes kleurboek – 1-3 jaar. Taal leren wordt in deze methode namelijk aangepakt met behulp van het inkleuren van de vrolijkste afbeeldingen. De afbeeldingen hebben allerhande thema’s. Te denken valt niet alleen aan bloemen, maar ook aan beertjes en tijgertjes. Superleuk en superleerzaam. Bovendien erg vlot en humoristisch geschreven, en daarmee een regelrechte aanrader voor elk huishouden.

8. Mijn allereerste kleurboek

Opnieuw een boek dat bij uitstek geschikt is voor de allerkleinsten onder ons. Kleuren was nog nooit zo leuk als met Mijn allereerste kleurboek, een boek dat regelrecht uit het bos gelopen lijkt te zijn met al zijn leuke kleurplaten over bomen, bijen, beestjes en bloemen. Neem de volgende keer dat je in de boekhandel bent vooral even een kijkje in Mijn allereerste kleurboek, want de plaatjes zullen zeker tot de verbeelding spreken. Niet te weerstaan dit boek.

7. Kleuren op Nummer voor Volwassenen – Kleurrijk Holland! Kleurboek voor volwassenen

Door alle voorgaande titels, die steevast kleurboeken waren voor de allerjongsten onder ons, zou je bijna denken dat kleuren iets is dat alleen voor kinderen leuk is. Maar niets is minder waar. Met Kleuren op Nummer voor Volwassenen – Kleurrijk Holland! Kleurboek voor volwassenen is het inkleuren van de meest uiteenlopende afbeeldingen ook een activiteit voor volwassenen geworden. Kleuren reinigt je geest en kan zelfs mediterend werken. Heerlijk om te doen na een lange, drukke, chaotische werkdag. Of natuurlijk gewoon in het weekend. Héérlijk.

6. Adult Colouring Book – Deco Time – Kleurboek voor volwassenen

De top tien zou echt niet compleet zijn zonder een aantal kleurboeken voor volwassenen. Het is werkelijk waar onzin namelijk dat kleuren alleen geschikt zou zijn voor kinderen. Zo bewijst ook Adult Colouring Book – Deco Time – Kleurboek voor volwassenen weer. Ga voortaan lekker kleuren met de hele familie. Vader aan het hoofd van de tafel en moeder en kinderen eromheen. Niets is zo leuk als met zijn allen samen kleuren en dit boek kan de perfecte uitvalsbasis zijn voor de leukste kleurideeën.

5. Masja van den Berg – Masja’s Mandela’s – Kleurboek voor volwassenen

Het kleurboek van Masja van den Berg staat boordevol met de allermooiste bloemen en mandela’s om in te kleuren. Prachtig hoe Van den Berg het keer op keer voor elkaar weet te krijgen de mooiste bloemen en mandela’s te tekenen. Laat je inspireren door de veelvoud aan vormen en gedaantes die mandela’s en bloemen kunnen aannemen in Masja’s Mandela’s – Kleurboek voor volwassenen. Ook geschikt voor kinderen.

4. Masja van den Berg – Masja’s Mandela’s SPRING

Wat past er beter bij het thema ‘bloemen’ dan de lente? Haal de lente in huis met Masja’s Mandela’s SPRING. Dit boek staat vol met de prachtigste mandela’s en bloemen – net als Masja’s Mandela’s inderdaad, zo zal de kritische lezer al denken – maar ditmaal uitgevoerd in een werkelijk prachtig lente-thema. De lente heeft nog nooit zo mooi geklonken, geroken en getoond als in Masja’s Mandela’s. Opnieuw geschikt voor jong en oud, hoewel voornamelijk bedoeld voor volwassenen. Neem vooral eens een kijkje in het boek als je weer eens in de boekenwinkel bent, want je zult versteld staan door alle mooie vormen.

3. Kleurboek voor volwassenen: Landschappen

Haal de innerlijke Vincent van Gogh naar boven op een manier die voor jou haalbaar is, namelijk door te kleuren. Met Kleurboek voor volwassenen kun je landschappen inkleuren en tot leven laten komen op een manier die jou goeddunkt. Wil je een eenvoudige blauwe lucht, of wens je tientallen schakeringen aan te brengen in de lucht? Of wil je de lucht een surrealistische kleur paars geven? Alles kan met Kleurboek voor volwassenen: Landschappen en – let maar niet op de woordgrap – de sky is the limit.

2. Kleurboek voor volwassenen: Bloemen

Als Kleurboek voor volwassenen: Landschappen in de top tien beste kleurboeken met bloemen staat, kan Kleurboek voor volwassenen: Bloemen uiteraard niet ontbreken. Dit boek is bij uitstek geschikt voor de (volwassen) bloemenliefhebber en doet menig herfstbos tot leven komen, mits je de bloemen inkleurt met herfstig oranje en bruin. Of gooi het over een andere boeg en kleur de boel groen in. Het kan allemaal met Kleurboek voor volwassenen: Bloemen. Kom tot rust met dit boek. Gun jezelf nou voor één keertje een moment voor jezelf.

1. Masja van den Berg – Mijn wonderlijke wereld: THE BEST OF

Masja van den Berg kan als een ware kunstenares gezien worden in de wereld van kleurplaten, bloemen, bossen en planten. Dit boek is een hele duidelijke nummer één in de leukste kleurboeken over bloemen omdat haar werk hier als het ware samengevat wordt in een duidelijke wereld, die tot leven komt in de vele pagina’s die dit prachtige boek rijk is. Breng de wonderlijke wereld van Masja van den Berg tot leven door de afbeeldingen verder in te kleuren en laat je fantasie de vrije loop. Machtig mooi.