Wat zijn de beste boeken in het prachtige Japanse genre: Manga? Wij geven je hier tien uitstekende aanraders. Lees verder voor de top 10 met beste Manga-boeken…

De top 10 met beste manga boeken

Manga is de Japanse stripvorm die al eeuwen bestaat en er zijn veel fans van manga boeken. In deze top 10 vind je dan ook de manga boeken met de beste verhalen van de beste manga tekenaars.

Snel overzicht: Deze manga boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste introductie tot een superheldenwereldMy Hero Academia (volume 1 Izuku Midoriya: Origin) door Kohei Horikoshi: In een wereld waar 80% van de mensen superkrachten heeft, belandt Izuku Midoriya, die geen krachten heeft, op een pad dat zijn leven verandert. Na zijn ontmoeting met All Might ziet hij eindelijk een kans om zijn dromen na te streven. We vinden dit de perfecte introductie voor diegenen die zich willen verdiepen in een superhelden universum met een twist. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor avontuur en karakterontwikkelingSolo Leveling (volume 1) door Chugong: Dit is de geprinte versie van de enorm populaire Koreaanse webstrip. Het volgt Jinwoo Sung, een E-class jager, die worstelt met zijn positie als een van de zwaksten. Tegen alle verwachtingen in ontdekt hij een verborgen kerker, wat het begin is van zijn onverwachte reis. We waarderen dit boek vooral vanwege het avontuur en de karakterontwikkeling die lezers meemaken. >> Check laagste prijs
Beste duik in een Avatar-verhaalAvatar, The Last Airbender – The Rise of Kyoshi (The Kyoshi Novels book 1) door F. C. Yee: Deze strip geeft lezers inzicht in het leven van de allereerste Avatar, Kyoshi. Ze transformeert van een bescheiden meisje tot een van de meest bewonderde en gevreesde Avatars. We zijn vooral gecharmeerd van hoe het boek de historie van de Avatar-wereld verrijkt en fans een diepgaande blik geeft in Kyoshi’s leven en avonturen. >> Check laagste prijs

1. My Hero Academia (volume 1 Izuku Midoriya: Origin), door Kohei Horikoshi

In een wereld waar 80% van de mensen superkrachten heeft, is Izuku Midoriya juist een van die 20% zonder en dat zit hem dwars, want nu zijn de kansen dat hij bij de U. A. High School aangenomen wordt wel erg klein. Op het moment dat hij in zak en as zit, ontmoet hij All Might en dat verandert de zaak totaal. Eindelijk ziet hij een kans om aan zijn toekomst een positieve draai te geven.

2. Solo Leveling (volume 1), door Chugong

Dit is een geprinte versie van de populaire Koreaanse strip die op internet verschijnt. Jinwoo Sung is een E-class jager, maar hij blijkt hierin een van de zwaksten te zijn. Hij heeft weinig financiële middelen, er is niemand die tegen hem opkijkt, geen baan in het vooruitzicht en geen bijzondere kwaliteiten. Wanneer zijn clubje een verborgen kerker vindt, grijpt hij dit aan om in beter vaarwater terecht te komen. Toch verloopt niet alles zoals hij zich dat van te voren bedacht had.

3. Avatar, The Last Airbender – The Rise of Kyoshi (The Kyoshi Novels book 1), door F. C. Yee

Deze strip gaat over de allereerste Avatar, genaamd Kyoshi. Kyoshi heeft de Kyoshi Warriors opgericht en zij worden door iedereen aanbeden. Ook is er de geheime genootschap de Dai Li, maar hier is het niet zo goed mee afgelopen. In deze eerste strip die uit twee delen bestaat, maak je de ontwikkeling van Kyoshi mee. Ze groeit van een bescheiden meisje uit tot een van de meest gevreesde en bewonderde Avatars en streeft altijd naar gerechtigheid.

4. Attack on Titan 33, door Hajime Isayama

De mensheid heeft zich in deze nieuwe wereld teruggetrokken in een enkele grote stad die omgeven is door drie muren. De rest van de mensen is verslagen door de gigantische Titans en men weet eigenlijk niet waar deze mensachtige creatie vandaan komt of waarom ze de mens willen uitroeien. Dan komt een jonge erachter dat – wanneer hij woedend wordt – hij een speciale kracht krijgt. Hij kan zich namelijk omvormen tot een Titan. Zou deze ontdekking dan eindelijk de mensheid redden van zijn ondergang?

5. Wotakoi – Love is Hard for Otaku 1, door Fujita

Ook hier was er eerst een webversie, voordat er een geprinte editie uitgebracht werd. Zo zie je maar weer wat populariteit teweeg kan brengen. In deze strip maak je Narumi en Hirotaka mee en zij zijn een krachtig liefdeskoppel. Het is wel een bijzonder stel, want ze hebben een groot geheim dat ze voor elkaar verborgen houden. Narumi is een ‘fujoshi’ (letterlijk vertaald een verrot meisje) en Hirotaka is een ontzettende gamer.

6. The Art of Spirited Away, door Hayao Miyazaki

In dit boek krijg je tekeningen en ontwerpen van ‘The Art of Spirited Away’ van Hayao Miyazaki te zien, die ontleend zijn aan deze animatiefilm die grote prijzen gewonnen heeft. Je krijgt beelden, schetsen, verhaallijnen en illustraties te zien waaruit blijkt hoe rijk de fantasiewereld in de film is. Het is dan ook prachtige uitleg bij de totstandkoming van een dergelijke film.

7. Vagabond – Invincible Under the Sun (Volume 1, VIZBIG Edition), Takehiko Inoue

Vagabond laat het met actie gevulde leven van een samurai zien en deze samurai zal alles en iedereen die op zijn pad komt uit de weg ruimen met zijn bijzondere zwaard. Zijn doel is om een legende te worden, maar tot nu toe is hij vooral een koelbloedige moordenaar. Lukt het hem om het tij te keren in ‘Invincible Under the Sun’?

8. Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba (Volume 12), door Koyoharu Gotouge

Tanjiro verkoopt houtskool, totdat een duivel zijn hele familie uitmoordt. Alleen zijn kleine zusje overleeft de aanval en daarom wil hij haar als ‘Demon Slayer’ gaan redden. Wat Tanjiro echter niet weet, is dat zijn zusje nu ook in een duivelsfiguur veranderd is. Hij moet haar dus eerst zien te vinden, voordat hij kan beginnen haar weer terug naar normaal te laten keren. Zijn zwaard heeft hier tijdens de reis flink onder te lijden en tijdens een bezoek aan een smid heeft hij heel wat uit te leggen.

9. The Promised Land – Control (Volume 2), door Kaiu Shirai

Grace Field House is een weeshuis waar eigenlijk alle kinderen ondanks hun situatie een tevreden leven leiden. Ze vinden de lessen die ze krijgen erg lastig, maar daartegenover staat dat ze goed te eten krijgen en genoeg vrije tijd hebben. Maar is alles wel wat het lijkt? Nee, ze komen er kort gezegd achter dat ze zo goed verzorgd worden, omdat ze voer voor de duivel zullen zijn. Met deze nieuwe informatie ontstaat het plan om te ontsnappen uit het weeshuis en het is niet eenvoudig om dit plan verborgen te houden voor de lieveling van Moeder.

10. Chainsaw Man (Volume 3), door Tatsuki Fujimoto

Denji was geen man van veel betekenis. Hij jaagde op de duivel en dat was zijn manier om een invulling aan zijn leven te geven. Wanneer hij gedood wordt, blaast zijn huisdier Pochita hem weer nieuw leven in. Hij wordt dan Chainsaw Man. Als blijkt dat Denji nog steeds bestaat, wil een mysterieuze gedaante zijn hart. Geeft Denji’s omgeving hem prijs, zodat ze zichzelf kunnen redden? Of gaat Denji met zijn kettingzaag flink aan de slag om zijn voortbestaan te kunnen garanderen?