Ontdek alle Pinkeltje boeken op volgorde

Dick Laan is de schrijver van de boeken over Pinkeltje en hij heeft van 1894 tot 1973 geleefd. Na zijn dood hebben andere schrijvers onder de naam Studio Dick Laan nog enkele boeken over Pinkeltje uitgebracht.

De top 10 met de vrolijkste Pinkeltje boeken op volgorde

Pinkeltje in Friesland

Dit eerste boek in de top 10 gaat over een bezoek van Pinkeltje en zijn vrouw Pinkelotje aan de provincie Friesland. Ze zijn hier niet op vakantie, maar zoeken de kroonprins en een mantelspeld.

Pinkeltje en de toverknoop

Het volgende boek in de lijst met Pinkeltje boeken op volgorde gaat over het redden van jonge mereltjes in de tuin.

Pinkeltje in het Rijksmuseum

Pinkeltje moet ongezien in het Rijksmuseum op zoek gaan naar een schilderij dat gestolen is. Maar het Rijksmuseum is zo groot, dat Pinkeltje en de rest die meegekomen is niet weten hoe snel ze het schilderij zullen vinden.

Pinkeltje op Texel

Houd jij van Texel, zeehondjes en een heerlijke Hollandse storm (met alle gevolgen van dien)? Dan is de volgende titel in deze reeks met Pinkeltje boeken op volgorde een leuk boek om te lezen of voor te lezen.

Pinkeltje in het Dolfinarium

Als bezoeker van het Dolfinarium zie je vaak maar een kant van het dierenpark, maar Pinkeltje kan je ook de andere kant laten zien. Hij neemt je mee op avontuur en bezoekt alle zeedieren die hij maar kan vinden.

Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp

Het zesde boek in deze lijst met Pinkeltje boeken op volgorde is ‘Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp’ en speurneus Pinkeltje wordt om hulp gevraagd door twee vlinders. Het zijn echter geen gewone vlinders, maar vlinders die uit Diergaarde Blijdorp komen. Wat is er aan de hand? Waarom moet Pinkeltje komen helpen?

Pinkeltje in Madurodam

Dat er ook boeken verschenen zijn na het overlijden van de oorspronkelijke auteur in 1973, blijkt wel uit de inhoud van ‘Pinkeltje in Madurodam’. Hierin vliegt Pinkeltje namelijk met een drone naar Madurodam en ontdekt hier een wereld die helemaal in zijn eigen formaat is aangepast.

Pinkeltje in de Efteling

Wanneer je met je kind al eens (of meerdere keren) in de Efteling geweest bent, is dit volgende boek in de lijst met Pinkeltje boeken op volgorde ook een aanrader. Pinkeltje is namelijk in de Efteling en de Laafjes vinden dit helemaal niet zo leuk. Ze zien hem namelijk als competitie.

Pinkeltje in het Spoorwegmuseum

Pinkeltje gaat door naar de volgende attractie en dat is het Spoorwegmuseum. Een oude brief die ze in een posttrein vinden, wordt vele jaren later alsnog op het juiste adres bezorgd door Pinkeltje.

Pinkeltje in Artis

In deze allerlaatste titel in de review met Pinkeltje boeken op volgorde gaat Pinkeltje op bezoek bij alle dieren in Artis. Hij neemt je mee voor en achter de schermen van de dierentuin.

Slot

Er is geen kind dat niet is groot geworden met de verhalen van Pinkeltje. Nieuwe ouders krijgen de herinneringen uit hun eigen jeugd weer helder in het vizier als ze de avontuurlijke verhalen van Pinkeltje aan hun eigen kroost gaan voorlezen.