Alle Dolfijnenkind boeken en hun volgorde – een complete lijst

De boeken van Dolfijnenkind – geschreven door de Belgische auteur Patrick Lagrou – zijn populair bij kinderen die dol zijn op deze dieren, maar ook gek zijn op avontuur.

De top 8 met Dolfijnenkind boeken op volgorde

Het monster uit de diepte

Je start deze reeks met de Dolfijnenkind boeken op volgorde met ‘Het monster uit de diepte’, waarin je kennis maakt met Marijn die op een tropisch eiland woont. Marijn heeft echter geen hond als huisdier, maar een dolfijn waarmee hij regelmatig op pad gaat. Deze keer mag Marijn – samen met dolfijn Derby – helpen bij het onderzoek naar de blauwe gaten in de oceaan. Ze vinden echter niet alleen maar water in de diepte…

De poorten van Atlantis

Wanneer een walvis vast komt te zitten in een lagune, doen Marijn en Talitha er alles aan om het bijzondere dier te redden. Tijdens hun acties komen ze er ook achter waarom de walvis aan land is gekomen. Blijkbaar was het geen toeval…

De schat van de boekaniers

In het derde boek op de lijst met Dolfijnenkind boeken op volgorde lees je over Marijns droom en dat je soms meer krijgt dan waar je van droomt. Centraal in het verhaal staat het vinden van een piratenschat van vroeger.

Verdwenen in de Sargassozee

Marijn, Talitha en Derby gaan op onderzoek uit als er na een storm blaaswier voor de kust blijft liggen. Behalve het aanspoelen van het blaaswier gebeuren er ook ineens allemaal rare dingen op het eiland. Heeft het een soms te maken met het ander?

Red de dolfijnen

Het vijfde boek in deze lijst met Dolfijnenkind boeken op volgorde is ‘Red de dolfijnen’. Als een fotograaf aan iedereen wil laten zien wat hij in Japan gezien heeft, proberen ze hem te dwarsbomen. Niemand mag weten wat er is gebeurd. Dan mag Marijn met zijn vader de fotograaf helpen en dat is een opdracht die natuurlijk met gevaar gepaard gaat.

Dolfijnen vrij!

De dolfijnenpopulatie neemt snel af met alle dolfijnen die aanspoelen op verschillende plekken in Amerika, maar eerst moet Marijn twee dolfijnen die vast zitten gaan redden. Komen de dolfijnen per ongeluk vast te zitten, of is er iets anders aan de hand?

Dans van de roze dolfijn

Marijn en Talitha hebben elkaar al een tijd niet gezien of gesproken, dus als hij in het Amazonegebied ineens berichtjes ontvangt die met haar te maken hebben, wordt hij ongerust. Nu zoekt hij in het oerwoud niet alleen naar de roze dolfijn – waar de reis met zijn vader oorspronkelijk mee begon – maar ook nog naar Talitha.

Victoria

Je eindigt deze reeks met Dolfijnenkind boeken op volgorde met ‘Victoria’. Marijn en Talitha hebben een kindje gekregen en gaan met haar voor het eerst naar de familie van Talitha. Zij wonen op Haïti. Het eiland gaat echter gebukt onder het kwaad en niemand durft zijn mond open te doen. De familie van Talitha is helaas nergens te bekennen.

Afsluiting

De boeken worden graag door tieners gelezen en ze krijgen door het lezen van de boeken ook wat mee over de problemen die er in de wereld zijn als het om dieren en natuur gaat.