Ga alle Blitz boeken en de ideale volgorde om ze te lezen na

De boeken in onderstaande top 7 over Blitz zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, al zullen ze eerder voor de jongere groep kinderen in deze categorie dan voor de ouderen interessant zijn.

De top 7 met Blitz boeken op volgorde – voor de jonge lezer

Blitz!

Blitz woont alleen op bol Nul en pas als een toevallige bezoeker weer terug naar huis wil, merkt Blitz dat hij wel van het gezelschap genoot. Hij zet een raket in elkaar en gaat op zoek naar de bezoeker. Hij is echter een beetje in de war als er op aarde helemaal niemand zoals hij is.  

Op bol Tien

In het tweede boek in deze review met Blitz boeken op volgorde gaat het groene mannetje Blitz naar bol Tien. Dit doet hij niet voor de lol, maar om iemand die hij niet graag lang om zich heen heeft weer naar huis te kunnen laten gaan.

Troep in de ruimte

Het groene mannetje Blitz en zijn vogeltje Priet leven op bol Nul. Als er troep uit de ruimte langs komt vliegen, wil Blitz erachter aangaan om meer over het afval te ontdekken. Tijdens zijn tocht de ruimte in raakt Blitz echter de weg kwijt. Nu is hij weer helemaal alleen, want Priet is nog op bol Nul.

De jacht op het monster

In het vierde boek in deze reeks met Blitz boeken op volgorde gaan Blitz en Priet naar de aarde. Als ze Rob en Moes tegenkomen, willen die wel eens zien waar Blitz en Priet wonen. Samen gaan ze terug naar bol Nul, maar inmiddels is daar een paars monster geland. Kunnen ze nog van het monster afkomen?

Dino’s in de ruimte

Rob en Moes zijn al eens eerder in de ruimte geweest, maar dat was samen met Blitz. Nu gaan ze in hun eentje en dat gaat niet helemaal goed. Kunnen ze in contact komen met Blitz, zodat hij hen kan redden van de ruimtedino’s?

De gouden poort

Blitz blijkt in boek zes niet het enige groene wezentje te zijn. Hij krijgt namelijk bezoek van Blitzi die van Blitzem komt. Als Blitzi terug naar huis wil, moet Blitz een moeilijke beslissing nemen: gaat hij mee of blijft hij op bol Nul? Gelukkig zijn Rob, Moes en Priet er om hem te helpen.

Een gek drankje

Het laatste boek in dit artikel met Blitz boeken op volgorde is ‘Een gek drankje’. Blitz is niet meer groen, maar geel en dat is geen goed teken. Om Blitz weer groen te krijgen gaat Priet op pad. Hij komt Flutsie tegen en die maakt een drankje voor Blitz. Het drankje doet echter meer dan alleen Blitz beter maken en nou moeten ze weer iets vinden om Blitz 100% in de oude staat terug te krijgen.

Kortom

De boeken over Blitz zijn ondanks hun nummering zelfstandig te lezen. Je kind heeft het vorige verhaal dus niet nodig om het volgende boek te snappen. Het is wel leuker om ze op de Blitz boeken op volgorde te lezen, omdat je alle wezentjes leert kennen en ze later weer terugkomen in een verhaal.