Neem hier het overzicht met alle Hockeytweeling boeken op volgorde door

Gerard van Gemert is gek van sport en dat merk je aan alles in deze serie boeken over de tweeling Zahra en Nikki, die allebei goed zijn in hockey en samen allerlei avonturen – met en zonder hockey – beleven.

De top 6 met de sportieve De Hockeytweeling boeken op volgorde

De verdwenen stick

De tweelingzussen hebben ieder hun eigen plek op het hockeyveld en doen waar ze goed in zijn. De vader van de tweeling vindt het echter veel belangrijker dat ze eerst een diploma halen en sport komt voor hem in ieder geval niet op de eerste plek. Kunnen de zussen zowel hun school goed afronden en met hun hockeyclub door naar het kampioenschap?

Hoog spel

Met de hockeyclub waar de tweelingzussen bij zitten leek het in het vorige boek nog zo goed te gaan. Deze keer moeten ze hard werken om niet in een klasse teruggezet te worden. Het tweede boek op deze lijst met De Hockeytweeling boeken op volgorde is ‘Hoog spel’ en dan gaat het niet alleen over hockey, maar ook over verliefd zijn.

Rivaliteit

Zahra en Jelle zijn een stel, maar dat kan zomaar veranderen als Zahra met het nationale jeugdelftal naar Engeland reist om daar een belangrijke hockeywedstrijd te spelen. Het loopt niet allemaal zoals gepland voor Zahra, maar het zal toch niet betekenen dat ze nu zowel haar toekomst in de hockey als in de liefde kwijt zal zijn?

Eindsignaal

In boek vier in dit artikel met De Hockeytweeling boeken op volgorde draait het niet alleen maar om hockey zoals in de vorige drie boeken. Nikki krijgt namelijk een ongeluk met de fiets en dat gaat haar tweelingzus niet in de koude kleren zitten. Daarnaast moet Zahra ook nog Chantal zien tegen te houden, want die heeft het nog steeds op Jelle gemunt.

Revanche

Zahra denkt dat ze een afspraak via Facebook heeft gemaakt met een onbekende jongen, maar deze jongen blijkt al een tijdje niet gesignaleerd te zijn. Zijn moeder en zus denken nu dat Zahra meer weet, omdat zij de laatste is met wie hij contact heeft gezocht. Met Nikki gaat het na het ongeluk met de fiets gelukkig een stuk beter en daarom kan de tweeling weer samen op pad om het raadsel rond de verdwenen jongen op te lossen.

De Amerikaanse droom

De laatste titel op deze lijst met De Hockeytweeling boeken op volgorde is ook echt het allerlaatste boek binnen de serie. Geloof jij in ‘the American dream’ zoals zovelen dat doen? Of hoef jij je thuisland niet te verlaten om gelukkig te worden? Zahra en Nikki gaan voor een jaar naar de Verenigde Staten om daar hun dromen na te jagen, maar lang niet alles is goud wat er blinkt.

Kortom

Voor tienermeiden zijn de verhalen over Nikki en Zahra heel herkenbaar. Ze kunnen een beetje wegdromen bij een mogelijke carrière in de hockeysport, terwijl er ook aan school gewerkt wordt en ze kunnen meevoelen bij de eerste liefde die op het pad van de tweeling komt.