Lees meer over de I love hockey boeken op volgorde

Barbara Scholten heeft een serie boeken voor hockeyfans geschreven en dan wel specifiek voor de doelgroep tienermeiden.

De top 9 met de beste I love hockey boeken op volgorde

Hockeyhobbels en kunstgrasknieën

Falderie heeft drie vriendinnen en alle vier doen ze aan hockey. Falderie’s moeder vindt het prima dat haar dochter hockeyt, maar school staat nog veel hoger op haar lijstje.

Bikkels en ballenmeisjes

In het tweede boek op deze lijst met I love hockey boeken op volgorde draait het om beter worden in hockey, maar niet overal de competitie in zien. Hockey moet ook gewoon plezier blijven opleveren en niet alleen maar strijd zijn.

Bikini’s en scheenbeschermers

Vrienden en vriendinnen komen en gaan in het leven, maar is nu het moment aangebroken dat er een zodanige afstand tussen Lola en Falderie komt dat deze niet meer te overbruggen is en de vriendschap definitief voorbij is?

Haarbandjes en wedstrijdkriebels

Het volgende boek in deze review met I love hockey boeken op volgorde doet je denken aan voetbalouders die ook niet alleen rustig langs de zijlijn kunnen blijven staan bij trainingen en wedstrijden. Kunnen de vier vriendinnen en hockeycoaches hiermee omgaan?

Shoot-outs en hockeytweets

In een van de eerdere boeken merkte je al dat Jip graag schrijft over hockey. In dit boek wordt haar liefde voor schrijven beloond wanneer ze gevraagd wordt bij te dragen aan de jeugdredactie. Heeft ze alleen maar goede ideeën? Of draaft ze soms een beetje door in al haar enthousiasme?

Rugnummers en teamwork

In ‘Rugnummer en teamwork’ – boek nummer zes in dit artikel met I love hockey boeken op volgorde – kan het zomaar gebeuren dat het goed doen van allerlei opdrachten als resultaat heeft dat de hockeyvriendinnen als toeschouwers naar het WK mogen.

Slidings en toernooistress

Het zou zomaar kunnen dat het vriendinnenclubje uit elkaar gaat vallen en niet meer samen zal hockeyen, omdat er grote kans is dat Falderie met haar ouders naar Frankrijk gaat emigreren.  

Tegenstanders en thuisfluiters

De hockeymeiden worden ouder en dan spelen er ineens ook andere dingen dan alleen hockey en vriendinnen zijn. School, verhuizingen en gescheiden ouders blijken ook aandacht te vragen.

Vriendschap en vloggers

Het laatste boek in deze lijst met I love hockey boeken op volgorde is ook het laatste boek dat Barbara Scholten binnen de serie geschreven heeft. Falderie, Jip, Lola en Bo staan op het punt om naar het voortgezet onderwijs te gaan en dat brengt veel veranderingen met zich mee.

Afsluiting

De negen boeken over de vier hockeyvriendinnen kunnen los van elkaar gelezen worden. Wel merk je een duidelijk einde in boek negen en kun je in elk boek goed voelen hoe de meiden ouder worden en wat er dan in hun leven speelt.