Wat zijn de beste (online) voorleesboeken voor baby’s, peuters of je kinderen van 4, 5 of 6 jaar? Hier vind je leuke, vaak interactieve kinderboeken om voor te lezen. Ideaal voor het slapen gaan. Lees verder voor de top 10 met beste aanraders qua hardcopy en digitaal.

Snel overzicht: Deze voorleesboeken voor peuters raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste alomvattende collectieHet grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek: Wij zijn dol op dit boek vanwege de onvergetelijke personages van Annie M.G. Schmidt. Het is een prachtige verzameling die goed is voor uren leesplezier. Vooral bekend van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Otje. Een echte klassieker! >> Check laagste prijs
Beste herkenbare keuzeHet kringloopwinkeltje – Marianne Busser: Dit boek vinden wij een leuke manier om peuters op verhalende wijze te leren over wat een kringloopwinkel is. Een leerzame en speelse benadering! >> Check laagste prijs
Beste keuze voor humorHé, wie zit er op de wc? – Harmen van Straaten: Wij zijn helemaal weg van dit hilarische boek. De grappige illustraties en het lachwekkende verhaal zijn een hit bij het jonge publiek. >> Check laagste prijs

Ontdek hier de tien beste voorleesboeken (peuters)

Voor iedereen die op zoek is naar leuke, vrolijke en leerzame boeken voor jonge kinderen, is deze lijst van de beste voorleesboeken (peuters) een goede plek om te beginnen. Ook voor wat oudere kinderen vind je hier goede aanraders, want hoewel kinderen vanaf groep 3 aardig zelfstandig leren lezen, kan voorlezen ook op die leeftijd erg zinvol zijn.

1. Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek – Annie M.G. Schmidt

Wie kent ze niet: Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Otje en nog veel meer. Dit prachtige boek is een verzameling van alle personages die Annie M.G. Schmidt in haar loopbaan tot leven heeft gebracht. Het boek is dan ook goed voor uren leesplezier en mag zeker niet ontbreken op de lijst van beste voorleesboeken (peuters).

2. Het kringloopwinkeltje – Marianne Busser

Een leuke manier om je kinderen op verhalende wijze meer te leren over wat een kringloopwinkel nu eigenlijk is.

3. Hé, wie zit er op de wc? – Harmen van Straaten

Dit hilarische boek zal zorgen voor veel schaterlachen van jouw peuter. Harmen van Straaten heeft het verhaal aangevuld met grappige illustraties, wat gegarandeerd wordt gewaardeerd door het jonge publiek.

4. De sproeipoeper – Marianne Busser

Ook dit is weer zo’n boek waarbij je je lach niet in zult kunnen houden. De sproeipoeper staat vol vrolijke versjes over vieze dieren.

5. De Gorgels – Jochem Myjer

Hoewel velen van ons Jochem Myjer waarschijnlijk kennen als cabaretier, heeft hij inmiddels ook succes als kinderboekenschrijver. Met De Gorgels neemt hij de kinderen mee op het spannende avontuur van Melle, die op zoek gaat naar de mysterieuze wezentjes die hem iedere nacht komen bezoeken.

6. Dikkie Donderkopje wordt groot – Giuliano Ferri

Dit boek vertelt het verhaal van Dikkie Donderkopje, die liever niet groter wordt. Zijn avonturen zijn niet alleen heel leuk, maar leren de kinderen ook nog eens meer over hoe kikkers nu eigenlijk groeien. Oftewel, dubbel zoveel plezier!

7. Giechelvisjes en knuffeldiefjes – Carry Slee

De avonturen van Eefje en Mark op Terschelling.

8. Van wie zijn deze billen? – Thorsten Saleina

Een grappig voorleesboekje waarbij kinderen aan de hand van de billen van dieren moeten raden om welk dier het gaat. De leuke flapjes maken het extra spannend.

9. Gewoon zoals je bent – Jonny Lambert

Ben jij op zoek naar een voorleesboek voor je peuter met dieren in de hoofdrol? Dan is Gewoon zoals je bent perfect voor jou. Ga samen op safari en leer de verschillende dieren kennen.

10. Het kleurenmonster – Anna Llenas

Dit boekje is niet alleen leuk om voor te lezen, maar leert kinderen ook nog eens hun gevoelens te uiten aan de hand van verschillende kleuren. Erg leerzaam dus!