Kom alles te weten over de volgorde van de boeken over de Heksen van Fantasia

Thea Stilton heeft een reeks boeken geschreven over de Heksen van Fantasia en de vijf Prinsessenzussen die tegen de diverse heksen vechten. De boeken zijn vooral favoriet bij kinderen in de laatste groepen van de basisschool.

De top 6 met de spannendste Heksen van Fantasia boeken op volgorde

De heks van vuur en vlam

Yara is een prinses die helemaal gek is van het Weelderige Woud. Ze heeft er echter een flinke taak aan om het Weelderige Woud – en daarmee ook het Grote Rijk – niet ten onder te laten gaan, want er is altijd wel een heks die het woud wil overnemen. Deze keer is de heks Pyrea aan het werk en moet Yara ervoor zorgen dat het woud niet in vlammen opgaat.

De heks van klank en toon

Het tweede boek in deze lijst met Heksen van Fantasia boeken op volgorde is ‘De heks van klank en toon’ en in dit boek is de de heks Volumia actief. Met geluid probeert Volumia het Grote Rijk te beïnvloeden, zodat dit in haar macht komt. Natuurlijk laten de prinsessen dit niet zomaar gebeuren.

De heks van weer en wind

In ‘De heks van weer en wind’ kan het weer door de heks Tempestia ingezet worden om de controle over het Grote  Rijk te krijgen. Bedenk je maar eens wat jij zou kunnen doen als je het onweer kon kon laten losbarsten waar en wanneer je maar wilde. De prinsessen zitten echter vast in het kasteel van de Grauwe heksen, waardoor ze niet iedereen voor de effecten van Tempestia een seintje kunnen geven.

De heks van stof en as

In het volgende boek in deze lijst met Heksen van Fantasia boeken op volgorde ontmoet je de heks van stof en as. Zij ligt dwars en maakt het de redders van de prinses moeilijk als dezen door het Land van de Leegte op zoek gaan naar een manier om de tekst in het Heksenboek weer zichtbaar te laten worden.

De heks van geur en kleur

De heks Sulfurea lijkt wat milder te zijn dan de heksen in alle eerdere boeken, maar niets is minder waar. Dat ligt vooral aan het feit dat Sulfurea steun krijgt uit onverwachte hoek. Deze steun zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de prinsessen het deze keer niet redden om het Grote Rijk te beschermen. Of lukt het ze toch weer?

De heks van al het kwaad

Je eindigt dit artikel met de Heksen van Fantasia boeken op volgorde met ‘De heks van al het kwaad’. De prinsessen kunnen maar één ding doen om de heks Nomenziona te stoppen en dat is het spul waar de heks haar kracht vandaan haalt te pakken te krijgen. Als de bron van dit kwaad er niet meer is, stopt de vloek van de heks vanzelf.

Afsluiting

Bij veel boekenseries maakt het niet veel uit in welke volgorde je de boeken leest. De verhalen zijn op zichzelf ook prima te volgen. Bij de Heksen van Fantasia adviseren wij de boeken wel in de juiste volgorde te lezen.