Alle strips voor beginnende lezers op volgorde – wel zo handig

Bij de strips voor beginnende lezers worden codes gebruikt die ook in het lesmateriaal op school gehanteerd worden. Hierdoor kun je thuis met leesmateriaal aansluiten bij wat je kind op school doet.

De top 10 met strips voor beginnende lezers op volgorde

Het nieuwe meisje

‘Het nieuwe meisje’ is Mara en ze is niet zoals de andere meisjes in de groep. Joep en Rolf proberen uit te vinden wat er toch zo raar is aan Mara. Komen ze erachter?

Hiep hiep, daar is Piep!

De tweede titel in de lijst met strips voor beginnende lezers op volgorde is een spannende, want net als Kaat en Koen niet meer weten wat ze met hun vrije tijd moeten doen, valt er iets uit de lucht.

Voor wie wil!

Suus is een schaap en ze viert haar verjaardag. Hiervoor wil ze andere dieren uitnodigen, maar ze kent nog niet zoveel dieren omdat ze pas net hier is komen wonen. Wordt haar verjaardag toch nog een leuk feestje?

Een pak voor Jef?

De volgende strip in deze review met strips voor beginnende lezers op volgorde gaat over Jef. Hij vindt iets voor zijn deur dat niet voor hem bestemd is en nu weet hij niet meer wat hij ermee aanmoet.

Kom bij mij

‘Kom bij mij’ gaat over een kip met een ei dat moet vluchten. De kip vraagt zich af waar ze naartoe moet nu het kippenhok in vlammen is opgegaan. Wie wil haar (en haar ei) onderdak bieden?

Vuur van tuur

Het zesde stripverhaal in dit artikel met strips voor beginnende lezers op volgorde gaat weer over Kaat en Koen, maar deze keer valt er niks uit de lucht, maar vliegt er iets weg: een draak. Zullen ze Tuur de draak vinden en komt hij weer terug naar huis?

Met vis naar zee

Ben jij wel eens met een poes en een vis tegelijk op pad gegaan? Het maakt niet uit waar je dan naartoe gaat, want het kan niet anders dan misgaan. Zo ook in ‘Met vis naar zee’. Het idee is goed, maar de uitvoering?

De boot van oom kees

In de lijst met strips voor beginnende lezers op volgorde staat ‘De boot van oom kees’ op nummer acht. Het is een spannende strip, want drie vrienden vinden een boot in de sloot en ze willen weten van wie deze is.

Waar is de schat?

Tim kan het niet laten om iemand met een schatkaart te achtervolgen. De vraag is of de piraat door heeft dat hij achtervolgd wordt. Wat voor schat zou het zijn?

Wat hoort Kim daar?

De laatste strip in dit artikel met strips voor beginnende lezers op volgorde draait om Kim en de geluiden die ze probeert te verklaren. Ze gaat op onderzoek uit met haar vriendjes. Vinden ze de bron van het vreemde geluid?

Slot

Een strip kan soms net dat zetje geven om niet weer achter de tablet te kruipen of de TV aan te zetten. Met deze top 10 heb je voldoende inspiratie voor strips voor de beginnende lezer.