Vind hier de leukste Efteling boeken op volgorde

Wanneer je naar de Efteling gaat, is het leuk om een souvenir mee terug naar huis te nemen. Een boek is dan vaak leuker dan een knuffel, omdat een boek een heel leven lang meegaat. Afhankelijk van welk boek je uit deze top 10 kiest, kun je er het lezen of er iets concreets mee doen, zoals koken of bakken. Zo brengt de Efteling de herinnering thuis weer tot leven.

De top 10 met de beste Efteling boeken op volgorde

Efteling Doeboek

Een doeboek is leuk voor kinderen. Het Efteling doeboek combineert alle sprookjesfiguren met leuke opdrachten. Het kan gaan om puzzels oplossen, tekeningen maken of het doen van andere activiteiten. Door de dikte van het boek blijven je kinderen er lekker lang mee zoet.

De Efteling Sprookjes Omnibus

Je kunt van elk sprookje een apart boek kopen, maar je kunt ook ‘De Efteling Sprookjes Omnibus’ in huis halen en dat is de volgende titel in deze lijst met Efteling boeken op volgorde. Je vindt in deze omnibus meer dan 20 sprookjes. Ben je van plan om binnenkort met je kinderen naar de Efteling te gaan? Dan is het een aanrader om de week ervoor nog eens wat sprookjes uit dit boek samen te lezen.

Polles Pannenkoekenboek

Eet jij graag poffertjes of pannenkoeken als je een dagje uit bent in de Efteling? Dan is het grappig om dit kookboek mee naar huis te nemen en er op een vrije middag of in het weekend nog eens wat gerechten uit te maken. Polle – uit de nieuwe Symbolica-attractie – deelt diverse recepten met je om de lekkerste pannenkoeken op tafel te toveren.

Polles Taartenboek

Het volgende boek in deze review met Efteling boeken op volgorde gaat niet over pannenkoeken, maar over taarten. Polle is weer aan de slag gegaan om je thuis aan het bakken te krijgen. Deze keer diverse soorten zoetigheid en daarbij is ook aandacht besteed aan mensen met bepaalde allergieën of intoleranties.

En ze leven nog lang en gelukkig; sprookjes van de Efteling

Niet alleen de sprookjes, maar ook de tekeningen bij elk sprookje zijn prachtig. In totaal zijn er 38 sprookjes die verteld worden in dit boek.  

De Sprookjessprokkelaar vertelt…

Boek zes op de lijst met Efteling boeken op volgorde is een bijzondere, want het gaat deze keer niet over de bestaande sprookjes die je in de Efteling tot leven ziet komen. Deze keer zijn het zeven sprookjes die in de toekomst plaatsvinden.

De Redders van Ruigrijk

Soms ken je het sprookje bij een attractie van de Efteling niet en dan kan het boek ‘De Redders van Ruigrijk’ uitkomst bieden. Twee kinderen met een beperking laten zich niet weerhouden om te dromen en doen er alles aan om deze dromen te bereiken.

De Bende van de Witte Veer

Boek nummer acht in deze review met Efteling boeken op volgorde gaat over Raveleijn en hoe de Bende van de Witte Veer een spoor van angst veroorzaakt bij de inwoners van Raveleijn. Thomas en zijn broers en zussen kunnen Raveleijn bevrijden van de bende, maar dan moeten ze eerst door de oude stadspoort. Wat er dan namelijk gebeurt, lees je in dit spannende sprookje.

Baron 1898

‘Baron 1898’ is het sprookje dat bij de dive coaster (achtbaan) in de Efteling hoort. Het verhaal gaat over een gierige Gustave die het niet kan laten om wat goud uit een grot te stelen. Als hij vele jaren later op die plek een goudmijn wil starten, blijkt er met de mijnwerkers iets vreemds te gebeuren als ze beneden in de mijn zijn.

Het Efteling Familiekookboek

Het allerlaatste boek op deze lijst met Efteling boeken op volgorde is weer een kookboek, maar deze keer niet alleen maar zoetigheid zoals in het pannenkoeken- of taartenboek. Dit kookboek bevat ook gerechten met groenten waarmee je je kind kunt verwennen. En het leukste is dat je de gerechten ook in de Efteling hebt kunnen proeven, omdat de koks van de restaurants in de Efteling zelf aan het boek hebben bijgedragen.

Tot slot

Elk van de bovenstaande boeken is tof om in je collectie te hebben. Kies dat boek dat voor jou en je gezin de meeste herinneringen terugbrengt.