Verdiep je in alle For Girls Only boeken en lees ze het liefst op volgorde

De For Girls Only boeken bestaan eigenlijk uit twee categorieën. Je hebt enerzijds de verhalen over opgroeiende meiden en wat ze allemaal beleven en anderzijds zijn er de informatieve boeken die speciaal geschreven zijn voor de meidendoelgroep.

De top 10 met de leukste For Girls Only boeken op volgorde

Vakantieboek

Het eerste boek in de lijst met For Girls Only boeken op volgorde is geen leesboek, maar een doeboek. Als tienermeisje kun je je met dit boek uren vermaken wanneer je op vakantie bent.

Spiegeltje, spiegeltje…

Kato is heel anders dan Charlotte, dus als Kato de kans krijgt om Charlotte op een andere manier te leren kennen, gaat ze ervoor. Daarnaast heeft Charlotte een leuke broer.

Astrologieboek

Het derde boek in deze lijst met For Girls Only boeken op volgorde is het Astrologieboek. Als je je een beetje wilt verdiepen in de wetenschap achter de sterren, dan is dit boek een echte aanrader voor tienermeiden.

Het kapselboek

In ‘Het kapselboek’ ontdek je 42 verschillende kapsels die met handige tekeningen uitgelegd worden. Zo kun je je de techniek van alle kapsels helemaal eigen maken en de kapsels op elkaar uitproberen.

Het babysitavontuur

Als de spaarpot leeg blijkt te zijn in plaats van vol, zijn Ellen en Yelien blij dat er een nieuwe babysitklus op hen zit te wachten. Hoe moeten ze anders het vriendinnenuitje organiseren?

Groetjes uit Griekenland

In ‘Groetjes uit Griekenland’ – het zesde boek in deze lijst met de For Girls Only boeken op volgorde – komt Kato in Griekenland terecht voor de bruiloft van haar tante. Hier beleeft ze meer avonturen dan alleen de bruiloft, want er is ook een jongen die ze wel leuk vindt.

Partytime

Yelien gaat bij Eline slapen om te voorkomen dat ze niet naar een feestje mag. Hoe loopt dit verhaal af als haar ouders erachter komen dat Yelien heeft gelogen?

Liefs uit Londen

De volgende titel in de lijst met For Girls Only boeken op volgorde is ‘Liefs uit Londen’ en als Eline een kettinkje dat ze als kerstcadeau heeft gekregen in de grote stad kwijt raakt, doet ze heel erg haar best om weer zo’n kettinkje te vinden.

Love stories: Emma en Jits

Emma en Jits zijn heel verschillend en daarom ziet Emma Jits helemaal niet zitten. Als ze hem bij het tuincentrum ziet uithelpen, draait ze echter bij. Misschien is hij toch veel leuker dan ze dacht?

Vraag maar raak

Het laatste boek in dit artikel met de For Girls Only boeken op volgorde is een hele bijzondere. Je krijgt een boek met voor elke dag van het jaar (en dat drie jaar lang) een vraag. Na drie jaar kun je bijvoorbeeld de dag van vandaag erbij pakken en kijken wat je het jaar daarvoor en twee jaar geleden had geantwoord.

Kortom

De verhalen zijn heel herkenbaar voor tienermeiden, of het nou om school, de eerste verliefdheid of familie gaat. Ook de informatieve boeken zijn populair en dat komt omdat ze geschreven zijn met de doelgroep in het achterhoofd. De hele top 10 is dus interessant voor jonge meiden.