Wat zijn de beste luisterboeken voor kinderen? Bijvoorbeeld voor kinderen van 7 jaar, 6 jaar, 5 jaar, ouder of jonger? Moet je bijvoorbeeld kiezen voor Kikker, Ties enTrijntje, Jip en Janneke, De Gruffalo of toch een luisterverhaal van Disney? Hier vind je onze beste aanraders.

Beste luisterboeken voor kinderen

Ben je op zoek naar een goed luisterboek? Ontdek nu de beste luisterboeken voor kinderen in onze top 10.

1 Harry Potter – J.K. Rowling

Alle delen uit de razend populaire Harry Potter serie zijn als luisterboek beschikbaar. De verhalen over Harry Potter en zijn vrienden Hermelien en Ron zijn nog steeds zeer gewild – zowel bij kinderen als volwassen.

2 Het Astrid Lindgren luisterboek

In dit luisterboek zijn de verhalen over Pippi Langkous en Karlsson van het dak te beluisteren. Ingesproken door Martine Bijl en Frank Groothof.

3 Het grote luisterboek van Paulus de Boskabouter

De tijdloze verhalen over Paulus de Boskabouter zijn nu ook voor de jongste generatie beschikbaar als luisterboek. De opnames zijn echter al in de vorige eeuw gemaakt toen de VARA onder leiding van Jean Dulieu diverse hoorspelen over de kabouter uitzond.

4 Het leven van een loser: Een hondenleven – Jeff Kinney

In het 4e luisterboek uit de serie staat opnieuw het leven van de antiheld Bram centraal. In Een hondenleven probeert Bram onder de plannen van zijn moeder voor de zomervakantie uit te komen.

5 Dagboek van een Muts: Zoek ‘t lekker uit – Rachel Renée Russell

In deze internationale bestseller gaat Nikki, een onzeker meisje van 14 jaar, naar een nieuwe school. Haar pogingen om bij de populaire meiden aansluiting te vinden leiden tot haar bijnaam: Muts.

6 Nieuws uit de Fabeltjeskrant

Alle afleveringen van de Fabeltjeskrant zijn nu ook beschikbaar in een luisterboek. Een leuke kennismaking voor de jongsten en nostalgie voor de ouders die met veel plezier meeluisteren.

7 De Zevensprong – Tonke Dragt

In De Zevensprong beleeft de leraar Frans van der Steg een spannend avontuur met zijn leerlingen. Het begint allemaal met een geheimzinnige brief…

8 Koning Arthur – Jaap ter Haar

In dit luisterboek vertelt Job Schuring het verhaal van Koning Arthur zoals dit is geschreven door Jaap ter Haar. Het verhaal over Merlijn en de ridders van de ronde tafel weet ook nu nog jong en oud te boeien.

9 De labyrintrenner – James Dashner

Een spannend verhaal dat zich afspeelt op een terrein dat is omringd door een levensgevaarlijk labyrint. De zestig jonge jongens die er wonen hebben geen idee hoe ze er terecht gekomen zijn. Kunnen ze ooit ontsnappen?

10 #LaatsteVlog – Carry Slee

Carry Slee is een van de populairste jeugdboekenschrijvers van dit moment. In #LaatsteVlog probeert Noud door middel van vlogs van zijn slechte reputatie af te komen.

Tot slot: luister 40 dagen helemaal gratis naar luisterboeken

Wij hebben tot slot nog een heel leuke tip voor je. Als je lekker gratis wilt genieten van luisterboeken, dan moet je Nextory eens bekijken. Dit is een fijne app waarmee je 40 dagen onbeperkt naar de mooiste luisterboeken kunt luisteren. Erg leuk en veel keuze. Een echte aanrader in onze beleving.

Het is echt 40 dagen gratis en 100% vrijblijvend. Er zijn alleen een aantal belangrijke stappen te nemen. Bevestig je gratis account met Ideal, wat niks kost, en geniet direct van 40 dagen onbeperkt gratis audioboeken van Nextory. Beëindig binnen 40 dagen, dan betaal je helemaal niks.

Ook Storytel heeft een heel prettige gratis proefperiode:

Veel luisterplezier!