Wat zijn de beste boeken over LEGO? Wij lazen de verschillende LEGO-boeken die beschikbaar zijn en geven je hier onze aanraders. Lees verder voor de top 10…

Op zoek naar een boek over LEGO? Je hoeft niet verder te zoeken. Speciaal voor jou hebben we een top tien samengesteld met de leukste, informatiefste en grappigste boeken over LEGO. Om bouw ideeën op te doen, leuke teksten te lezen óf gewoon als hobbyisme natuurlijk. Lees vooral verder voor de top tien.

Snel overzicht: Deze LEGO boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor dierenliefhebbersLEGO – Het grote boek over dieren: Voor degenen die gefascineerd zijn door het dierenrijk, is dit boek een schat. Het staat boordevol intrigerende feiten en weetjes over diverse dieren, gecombineerd met de speelsheid van LEGO. We denken dat dit een geweldige optie is voor jonge natuurliefhebbers die op een leuke manier meer willen leren. >> Check laagste prijs
Ultieme LEGO KennisboekLEGO – Echt alles wat je zou moeten weten: Als je echt álles wilt weten over LEGO, van de geschiedenis tot aan de kleine details, dan is dit boek de beste keuze. We vinden het indrukwekkend hoe uitgebreid en gedetailleerd het boek is, perfect voor de echte LEGO fanaten. >> Check laagste prijs
Beste creatieve inspiratiegidsSarah Dees – Boek Lego: Geweldige ideeën: Zowel jong als oud kan zich laten inspireren door de talrijke ideeën in dit boek. Van eenvoudige bouwprojecten tot uitdagendere ontwerpen, we vinden dat dit boek een schitterende bron van inspiratie is voor iedere LEGO-liefhebber. De diversiteit aan projecten en duidelijke instructies maken het onze topkeuze voor creatieve inspiratie. >> Check laagste prijs

10. LEGO Bedenk-en speelboeken

Anders dan Geweldige LEGO ideeën bestaat LEGO Bedenk-en speelboeken niet slechts uit een boek dat boordevol staat met de leukste bouwideeën. LEGO Bedenk-en speelboeken bevat ook nog eens steentjes van LEGO om de ideeën meteen mee in de werkelijkheid uit te voeren. Bovendien biedt dit boek meer uitdaging dan de nummer tien. Voor de gevorderde LEGO speler uiterst geschikt, of voor de minder gevorderde LEGO speler die op zoek is naar een uitdaging.

9. Sarah Dees – Fantastische LEGO ideeën: bouwen met steentjes die je hebt

Voor fantastische LEGO ideeën moet je bij Sarah Dees zijn. Van buitenaardse wezens tot dinosauriërs; Dees weet er raad mee. Dit prachtige boek wordt voorzien van talloze illustraties die de creatieve ideeën van Dees verduidelijken. Een mooi boek om als naslagwerk te gebruiken, of natuurlijk om de leukste bouwideeën mee op te doen.

8. Geweldige LEGO ideeën

Geweldige LEGO ideeën staat boordevol met de leukste ideeën om te bouwen met LEGO. De voorbeelden zijn voorzien van uitgebreide instructies en daarmee geschikt voor jong en oud. Een superleuk boek dat bovendien erg vlot geschreven is. Ideaal voor jouw kind, of natuurlijk gewoon voor jezelf. LEGO is namelijk geschikt voor alle leeftijden, anders dan sommige mensen denken.

7. LEGO Grootse geschiedenis

Heb jij een neus voor geschiedenis? Heb jij geen groene vingers, maar een grote interesse in historische gebeurtenissen? LEGO Grootse geschiedenis biedt uitkomst met een enorm aanbod aan LEGO dat gerelateerd is aan diverse historische gebeurtenissen. Behalve leuk dus ook leerzaam. Voor de echte studiebollen die school het liefst mee naar huis nemen.

6. LEGO City – Groot Woordenboek

Vind je het leuk om nieuwe woorden te leren? Stop met het spelen van Scrabble (is ook maar ouderwets) en schaf LEGO City – Groot Woordenboek aan. Dit boek is perfect om nieuwe woordjes te leren en combineert jouw interesse in LEGO met het leren van nieuwe woordjes. De Nederlandse taal zit vol verrassingen die opvallend LEGO-gerelateerd blijken te zijn. Steek wat op met LEGO City – Groot Woordenboek.

5. LEGO Geweldige voertuigen

Ben je meer geïnteresseerd in voertuigen dan in geschiedenis? Vraag je jezelf eerder af hoe een auto werkt, in plaats van wat er precies gebeurde ten tijde van de Tweede Wereldoorlog? Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe een trein precies werkt? Of een vliegtuig? LEGO Geweldige voertuigen is perfect voor jou. Op maat gemaakt. Dit boek staat vol met de leukste ideeën om voertuigen na te maken met LEGO.

4. LEGO – Het grote boek over dieren

Ben je niet geïnteresseerd in voertuigen? Vind je geschiedenis maar saai? Dat is begrijpelijk, en veel kinderen zullen het met je eens zijn. Als je wel geïnteresseerd bent in dieren, moet je eens kijken naar LEGO – Het grote boek over dieren. Dit boek is fantastisch voor de verstokte dierenliefhebber. Bovendien is het een uiterst leerzaam boek met de leukste weetjes over dieren.

3. LEGO – Echt alles wat je zou moeten weten

Heb je een pure, oprechte interesse in LEGO? Of geldt dit voor je kind? Wil je geen boek over dieren, voertuigen of geschiedenis, maar wens je simpelweg meer over LEGO zélf te leren? Leer alle ins en outs over LEGO zélf met LEGO – Echt alles wat je zou moeten weten. Van de ontstaansgeschiedenis tot de namen van de oprichters. Voor de echte liefhebber van LEGO een absolute aanrader.

2. LEGO – Avonturen voor het slapengaan

Dit boek valt erg op in de top tien beste boeken over LEGO. Dit boek is namelijk bij uitstek geschikt als voorleesboek. Voor het slapen gaan. Lees jouw kind voor uit LEGO – Avonturen voor het slapengaan. Uiteraard zijn alle verhalen voorzien van een LEGO-thema. De verhalen zijn speciaal bedacht om voor te worden gelezen en zullen de kinderen dus mooie dromen bezorgen. Uiteraard dromen vol met blokjes LEGO.

1. Sarah Dees – Boek Lego: Geweldige ideeën

Alweer Sarah Dees? Dees kan gelden als een ware autoriteit in het land van LEGO. Leer om te gaan met je schaarse middelen – de LEGO collectie is altijd begrensd – met Boek Lego: Geweldige ideeën, een boek dat de titel meer dan eer aan doet met talrijke illustraties, verhelderende teksten en de creatiefste ideeën. Omdat het boek geschikt is voor zowel jong als oud, is het een hele terechte nummer één en onovertroffen in zijn genre.