Bekijk de zes beste Charlottes droompaard boeken op volgorde

Kinderen die dol zijn op paarden, zullen onderstaande zes boeken van Nele Neuhaus graag lezen. Alles draait om Charlotte, paarden en de avonturen die zij samen meemaken.

De top 6 met Charlottes droompaard boeken op volgorde

Charlottes droompaard

In het eerste boek op deze lijst met Charlottes droompaard boeken op volgorde is Charlotte op vakantie. In eerste instantie is ze verdrietig omdat de manege thuis haar droompaard heeft verkocht, maar dan ontmoet ze Won Da Pie. Niemand kan dicht bij het paard komen, maar lukt het Charlotte wel? Ze moet het proberen, want dit is echt haar droompaard.

Gevaar op de manege

Won Da Pie wordt na de vakantie door Charlotte’s ouders gekocht en vervoerd naar de manege in de buurt. Als er echter vreemde dingen op de manege gebeuren, komt Charlotte erachter dat niet iedereen het leuk vindt dat Won da Pie op deze manege gestald wordt. Lukt het Charlotte om uit te vinden wie de komst van haar paard wil dwarsbomen?

Een onverwachte bezoeker

In het derde boek in deze review met Charlottes droompaard boeken op volgorde loopt de manege het risico gesloten te worden, omdat de gemeente hele andere ideeën heeft met het terrein. Charlotte en alle andere manegevrienden gaan hier een stokje voor steken, want ze willen hun geliefde manege en paarden natuurlijk niet kwijt.

Eerste liefde, eerste wedstrijd

Dat Nele Neuhaus niet alleen over meisjes en paarden schrijft, blijkt wel uit ‘Eerste liefde, eerste wedstrijd’. Hier wordt Charlotte namelijk voor het eerst echt verliefd. Daarnaast mag ze met Won Da Pie aan een wedstrijd meedoen en die wint ze ook nog. Alleen maar positiviteit? Helaas niet, want ze krijgt ruzie met haar beste vriendin Doro.

Vrienden voor altijd?

Charlotte is weer op vakantie en dan blijkt dat Doro ook mee naar het Franse eiland zal gaan. Door de ruzie is Charlotte daar eigenlijk niet blij mee. Gelukkig is er ook Cody, een nieuw paard in Charlotte’s leven. Hoe zal de vakantie verlopen? Komt het goed met Doro en Charlotte?

Door dik en dun

Het laatste boek in deze reeks met Charlottes droompaard boeken op volgorde speelt zich weer thuis af. Als er brand is op de manege, moet Won Da Pie naar een andere stal. Charlotte en Katie doen er alles aan om niet alleen Won Da Pie, maar ook de andere paarden op de manege van het vuur te redden. Lukt ze dat wel met zijn tweetjes?

Afsluiting

Iedereen die wel eens – of regelmatig – op de manege te vinden is, kan zich verplaatsen in de avonturen van Charlotte. Daarnaast is het opgroeien en verliefd worden ook een leuk thema voor jonge meiden.