De piraten van hiernaast boeken op volgorde – lees er alles over

De schrijver achter de serie De piraten van hiernaast boeken is Reggie Naus. De boeken kun je gelukkig ook los van elkaar lezen, dus de volgorde hieronder is niet van essentieel belang.

De top 7 met de meest hilarische De piraten van hiernaast boeken op volgorde

De piraten van hiernaast

Het eerst item in de lijst met De piraten van hiernaast boeken op volgorde is waar het mee begint. Michiel wordt door de herrie naar buiten gelokt. Hij ontdekt een houten constructie en hij zou bijna zweren dat het een piratenschip is. Als er vervolgens ook nog piraten naar buiten open, gelooft hij zijn ogen niet. Het zoontje wordt daarna zijn beste vriend.

Zwaarden en zweefmolens

Michiel is goed bevriend geraakt met zijn piratenburen. Hij denkt zijn buren een plezier te kunnen doen, door samen naar een Piratenpark met piratenattracties te gaan. Het loopt natuurlijk heel anders af dan hij van te voren had gedacht.

De ninja’s van de overkant

Boek drie in deze review met De piraten van hiernaast boeken op volgorde draait om een nieuw gezin en dit keer zijn het ninja’s. Ninja’s en piraten blijken echter helemaal niet goed met elkaar overweg te kunnen en dus vindt er een wedstrijd plaats die moet bepalen wie blijft en wie gaat.

De pakjespiraat

De opa van het piratengezin is een echte piraat. Hij gaat vanaf half november op pad als Sinterklaas om pakjes te stelen. Dat verklaart echter niet waarom het huis van de piraten helemaal gebarricadeerd is rond de Sinterklaas. Wat is er aan de hand? En waarom komt Sinterklaas niet bij de piraten met zijn cadeautjes?

De zombie van Zandwijk

In ‘De zombie van Zandwijk’ – boek vijf in de lijst met De piraten van hiernaast boeken op volgorde – sterft opapiraat. Tijdens zijn begrafenis wordt het dorp overspoeld met piraten. Was opapiraat zo populair? Michiel komt erachter dat opa in het bezit was van een schatkaart. Is deze kaart echt en vinden ze de schat?

1, 2, 3… Enteren!

Als het piratengezin ontvreemd wordt van de schat, moeten ze net als alle normale mensen gaan werken. Billy en Michiel weten wie er achter de ontvreemding zit, maar betekent dat ook dat ze de schat weer bij zijn rechtmatige eigenaar kunnen bezorgen? En kunnen ze dit zonder hulp van anderen?

Kanonnen op de camping

Het laatste boek in dit artikel met De piraten van hiernaast boeken op volgorde is ‘Kanonnen op de camping’. Stel je voor je bent nog nooit op een camping geweest. Dan weet je nu hoe de piratenburen van Michiel zich voelen als ze met Michiel en zijn ouders mee op vakantie mogen. Je bent verzekerd van een aantal doldwaze situaties met de piraten als campinggasten.

Tot slot

De piraten van hiernaast boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ze zullen flink kunnen lachen om de hilarische situaties die zich voordoen met een piratenfamilie als buren.